S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Palantir $PLTR+0.5% a fost un mare câștigător AI, dar apoi a început luna august. Acum, acțiunile sale sunt în cădere liberă și ar putea merge mai jos.

PLTR

Palantir

PLTR
$21.76 $0.11 +0.51%

Acțiunile Palantir au scăzut miercuri cu 8,75% la 15,55 dolari, cea mai mare scădere din noiembrie 2022. Odată cu acest declin, acțiunile se află acum sub media mobilă de 50 de zile, la 16,16 dolari, pentru prima dată din luna mai. Prețul a depășit linia de trend ascendent, care se afla în jurul valorii de 17 dolari, și primul nivel de suport de lângă 16 dolari. Chiar mai rău, acțiunea a scăzut șase zile la rând, ajungând la 22% în timpul pierderilor sale, cea mai proastă perioadă de șase zile din mai 2022.

Este o mișcare ciudată, deoarece acțiunile Palantir au atins un maxim de 19,99 dolari pe 1 august, o creștere de 211% de la începutul anului. Palantir a raportat, de asemenea, câștigurile luni și cifre care inițial păreau bune. Compania a raportat un profit de 5 cenți pe acțiune, în linie cu previziunile analiștilor, în timp ce și-a majorat estimările privind veniturile. A anunțat chiar și o răscumpărare de acțiuni de 1 miliard de dolari.

Chiar și analiștilor păreau să le placă cifrele. "Profitabilitatea este peste plan, FCF rezistă mai bine decât se aștepta, există 3 miliarde de dolari în bilanț și există entuziasm că societatea ar putea fi eligibilă pentru includerea în S&P 500 în următorul trimestru", a scris Brian Gesuale, analist la Raymond James.

"Reiterăm upgrade-ul nostru și ne mutăm ținta la 22,00 dolari". Chiar și unii urși și-au ridicat țintele de preț.

Dar creșterea vânzărilor a încetinit, iar estimările privind vânzările au crescut doar cu 2 milioane de dolari, motiv pentru care acțiunile sunt acum în scădere. "În retrospectivă, vedem acest trimestru ca fiind cel mult mixt, având în vedere încetinirea creșterii și indicatorii principali slabi", a scris luni analistul RBC Rishi Jaluria.

Următorul nivel de suport este 15 dolari, apoi 14 dolari. După aceea, investitorii trebuie să se uite la media mobilă de 200 de zile, la 10 dolari.

Să sperăm că acest lucru nu se va întâmpla.


Nu am acest titlu în portofoliu și dacă ar exista o corecție și o scădere, l-aș cumpăra la preț și l-aș cumpăra.

Aveți grijă aici, cred că este un risc foarte mare și s-ar putea să nu meargă deloc... Am doar o poziție mică aici :)

Sigur că înțeleg, și probabil că aș face cumpărături pentru ceva bani. Acest titlu nu este chiar pentru mine și nu vreau ca acest titlu să fie o poziție mare sau chiar medie în portofoliul meu. Cu toate acestea, aș profita de orice scădere.

Un fel de corecție trebuia să vină. Aș spune că va fi/este similară pentru $SOFI+2.2%. Scenarii potențial ideale pentru shorts în Cehia? Peste tot se vorbește de o preluare - nu puțin.

Da, așa a trebuit... dacă îmi scuzați poziția, creșterea acolo a fost foarte mare... așa că sperăm să ne stabilizăm și să mergem mai departe :)

Așa că nu m-aș supăra atât de tare dacă s-ar ajunge la asta, voi dilua cu plăcere poziția în continuare :) Eu personal am fost mulțumit de rezultate, cu excepția câtorva lucruri, dar asta nu-mi afectează părerea despre companie și merg mai departe indiferent de preț. :)

Da, da, ți-am citit statutul și sunt practic împăcat cu el... dacă PLTR se prăbușește la 10 dolari, probabil că mi-aș mări poziția acolo...

Da, sunt de acord.