S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Nikdy nebyla lepší šance koupit Amazon: Poprvé po více než 20 letech se společnost rozhodla pro drastický krok

Poprvé po více než dvaceti letech oznámila společnost Amazon split akcií a plán zpětného odkupu v hodnotě 10 miliard dolarů. Je to absolutně nejlepší šance za poslední dobu na na nákup akcií tohoto giganta? Amazon uvedl, že cílem je zpřístupnit své akcie maloobchodním obchodníkům. To většinou znamená velikou vlnu zájmu retailu!

Vydá se Amazon vzhůru ihned po splitu? Většinou to bývá zvykem

Split oznámil management s velkým předstihem. To dává investorům hodně času na rozhodnutí. Zároveň dává zaměstnancům větší flexibilitu při nakládání s jejich akciemi, uvedla společnost Amazon $AMZN-1.3% ve svém oznámení.

Plán zpětného odkupu v hodnotě 10 miliard dolarů navíc nahrazuje předchozí plán v hodnotě 5 miliard dolarů, z něhož bylo odkoupeno 2,12 miliardy akcií.

"Rozhodnutí o zpětném odkupu akcií v hodnotě 10 miliard dolarů je pro akcie pozitivním ukazatelem, protože Amazon začal odkupovat akcie na začátku roku 2022 poprvé za několik let," uvedl analytik společnosti Cowen John Blackledge ve zprávě pro klienty. Uvedl také, že zvýšené množství odkoupených akcií by mohlo signalizovat, že Amazon již vstoupil do útlumu svého historického investičního cyklu, což "potenciálně povede ke zlepšení zisků a cash flow v budoucnu".

Posledních 5 let si Amazon vede naprosto neuvěřitelně

Společnost v posledních dvou letech vynaložila na kapitálové výdaje 90 miliard USD.

Analytik společnosti Morgan Stanley $MS-0.9% Brian Nowak uvedl, že nejnovější kroky Amazonu představují "jednu část v sérii stále vstřícnějších kroků vůči akcionářům".

Amazon uvedl, že dodatečné akcie budou přiděleny na konci obchodního dne 27. května a na účtech akcionářů se projeví přibližně 3. června. Očekává se, že obchodování bude zahájeno na základě rozdělení 6. června. To je velký prostor na rozmyšlení 😇

Oznámení o rozdělení akcií následuje po zprávě o výsledcích společnosti za čtvrté čtvrtletí, která byla zveřejněna 3. února. Společnost vykázala upravený zisk ve výši 27,75 USD na akcii, čímž překonala odhady analytiků ve výši 3,61 USD, protože se jí podařilo lépe než očekávala kontrolovat náklady na pracovní sílu a dodávky. Zisky zaznamenala také v oblasti cloud computingu a reklamy. Tržby ve výši 137,4 miliardy USD byly mírně nižší než odhady 137,7 miliardy USD. Přesto akcie Amazonu v reakci na ně vzrostly o 13,5 %.

A co takhle ještě jiný názor?:

https://www.youtube.com/watch?v=DIdT6lGSusE

Amazon má stále téměř neomezený prostor k růstu. K jednomu z nejzásadnějších sektorů patří třeba sektor reklamy. Při hledání produktu začíná přibližně polovina dospělých Američanů své hledání na Amazonu. Více vyhledávání přitahuje více inzerentů. A protože Covid-19 způsobil, že více spotřebitelů nakupuje online, bude to růst reklamy Amazonu udržovat v chodu. Tržby z reklamy ve čtvrtém čtvrtletí vzrostly o 32 % na 9,7 miliardy dolarů.

V každém případě stojí společnost za pozornost. Split akcií většinou znamená mírný nárůst ceny kvůli zvýšené poptávce retail investorů. Určitě bych akcii zařadil na watchlist. Času na rozhodnutí a analýzu máte ještě dost 😇

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Briana Deagona. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 51 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Určitě přikoupím před splitem✔

$AMZN-1.3% se dlouhodobě daří 👍

přesně a split tomu jenom pomůže

Se nám teď ty splity nějak rozjely 😂

Jojo, kdo dneska na burze neudělá split, jako by ani nebyl :D

A kdo to vlastně začal?

Split je skoro vždycky dobrá sázka. Akcie poskočí hned po zveřejnění a pak znovu hned po splitu. Neberu to ale jako signál k nákupu. Stačí, že je společnost silná dlouhodobě. COž Amazon rozhodně je

No jéje, to samozřejmě. Spíš, že by mu to kvůli možnosti nákupu retailu mohlo pomoct malinko i dlouhodobě.

Jo, copak o to, to asi jo. Ale myslím, že to bude úplně minoritní věc