S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Michael Burry - Investor, který předpověděl krach na nemovitostním trhu v roce 2008 a úspěšně shortoval trh nyní opět "vsadil" přes 1,6 miliardy dolarů na pokles akciového trhu. 🤔 ... Zaměřil se zejména na akciový index S&P 500 $^GSPC+1.3% $SPY+1.2% a NASDAQ 100.  Dle dluhopisových údajů tato částka přesahuje 90% jeho portfolia ve fondu Scion Asset Management.

Jak vnímáte tuto zprávu ...?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Vlastně na to asi nemám žádný názor. Uvidíme jak to dopadne. V roce 2008 samozřejmě měl ty data a věděl co dělá a co se bude dít, ovšem určitou roli v tom hrálo také štěstí. Velice mě zajímá jak to dopadne a zda bude mít podobně veliké štěstí jako v roce 2008.

Máme to podobně, já taky nejsem přímo z toho nějak ovlivněný, samozřejmě raději bych aby se mýlil a nějaký velký propad nás nečekal protože bych letos už chtěl skončit v plusu a né mínusu jako minulý rok. Na druhou stranu, když to padne, budu kupovat. Uvidíme. 😊

Přesně tak, buď naše portfolia rok zakončí v plusu a nebo se akcie propadnou a budeme moct nakupovat.

Jediný, voči komu mám rešpekt, je Warren, pretože si ide svoje desiatky rokov a nikto nemôže povedať, že mal len šťastie. Keď niekde zahliadnem, že Kyosaki niečo predpovedal, otvára sa mi nôž vo vrecku, lebo to píšu tak 5x do roka pri každom náznaku korekcie na trhoch a Burry, to je len "ten, čo sa v určitej chvíli správne rozhodol" nič viac.

Souhlas, já uznávám také Buffetta. O ostatních jsem se dověděl kolikrát spíše jen i v rámci jako joke na nějakém investičním kanálu. Kyosakiho znám též, ano částečně jej uznávám, jednoduchý model, vysvětlení cahflow kvadrantu, ale co se mi poslední dobou nelíbí když vidím s ním nějaké real či urývek v rozhovoru, že mi přijde docela arogantní k těm moderátorům atd. Kdy ano, on je na té druhé straně, majitel, investor a tak jak vždy říká, daně platí a jsou pro chudé, bohatí je neplatí, ale než se člověk dostane na tu druhou stranu tak to trvá a cesta není lehká, a to mi přijde že ve výsledku stejně neporadí, řekne jen, chovejte se jako bohatí, no to ale nejde přeci hned ...No, to jsem se trochu rozpovídal. 😂 Takže ano, Warren je prostě a bude jen jeden.

On tie putky uz ani nemusi mat aktualne, reportovane to mal ku koncu druheho kvartala. Je dost mozne, ze nemusel ustat julovy rast na trhu. Zalezi od toho ake opcie mal/ma nakupene. Ale tak je to hrac, tak zrejme daco vydrzi :)

To ano, zpráva sice aktuální ale bez uvedení datumu obchodu. Je to jen zpráva co obletěla finanční svět, každopádně hráč to je a s tímto kapitálem už ty nervy musí mít rozhodně vytrénované. 😁

že jsem předpověděl min týden, že bych měl koupit group casino :D a od té doby mám víc jak 25% doma ;)

Ono to nakonec neni 1,6B jak reportuji media, aby to vypadalo co nejvic sokujici. Byl jsem poucen, ze ty shorty na indexy jsou formou put opci a opce se nahlasuji SEC v celkove hodnote podkladoveho aktiva ne v hodnote investovane do tech samotnych opci. Burry realne riskuje ze sveho fondu jen v desitkach milionu. Ale ta message je i tak jasna - Burry vetri crash, shortuje indexy a navysil (z veci co na sebe netypicky drzi delsi dobu) ty, ktere z ekonomickych propadu muzou tezit jako je napr. $GEO-2.2% (soukrome veznice a “blazince”).

Dikes za doplnění a objasnění, pravda že média to vždy napíšou tak aby to více vyvolalo strach, ale i tak jak píšeš, ta message je jasná a ten pokles musí přijít, jen kdy, respektive už začal, ale kam až, snad nevymaže úplně letošní zisky.

Dik za objasnění tohle není můj obor ale na prvni dobrou se ni ta suma nezdala a myslel si že překladatel se spletl o řád. A ono jen "drobné opomenutí dovysvětlení" za účelem clickbaitu🤷‍♂️

Taky mi to přišlo hodně, proto jsem to nijak nekomentoval ale jako informace která lítala netem mi přišlo fajn i zde aby přilétla. 😂 Tak ono pro nás je to dost ale v trhu je to jen zlomek. I tak ale je vidět, jak větší hráči uvažují.

Třeba to není úplně od věci vzhledem k nejistotě u inflace a dalšímu navyšování  sazeb.

Teď mu to určitě vyjde a i já si říkal už několikrát kde dám short ale jsem na to asi zatím ještě posera ač teda zatím vždy kdy jsem uvažoval nad shortem, vyšlo by mi to.

Že zase prerobí aj gate...

Trh klesne to prostě musí přijít, nikdo neví jak moc a kdy, ale taky se přikláním k menšímu poklesu. Hlavně záleží co provede FED.

Shortoval Teslu..aplee...xy veci je to najväčší traged ..a v 90 % mu to nikdy nevyšlo ... nedosahuje výkonnosť ani len spx 500.. a shortuje s pár miliónmi ( pre nás veľa ) pre trh kvapka v mori...ale ako vravia odborníci raz mi to musí výjde...

To ano, to je fakt že ono moc mu ty predikce nevychází, myslím že dost lidí pohybující se nějaký čas v tomto světě jej má spíše jako srandu, ale tentokrát už mu to asi vyjde, jako teď se dá relativně shortovat všechno, ale i tak to nedělám a raději jen přikupuji. 😁

Ano, pokles určitě je zdraví, také jej čekám, ale snad né takový aby uplně vymazal letošní růst, na short jsem ještě posera. 😂

Myslím si, že pokles nastane, ale nikdo nedokáže říct, kdy k tomu dojde, ani Michael. Jedna taková zajímavost, četl jsem, že Američané začnou šetřit až ve chvíli, kdy jim začnou klesat akcie, to by mohlo potom snížit inflaci a mohl by to být i signál pro FED.

Zajímavá uvaha s tím šetření Amaričanů, tak snad tak dopadne, ať nějakou tu zelenou letos udržíme. 😊