S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 mesačné dividendové akcie, ktoré prinášajú nadpriemerne vysoké výnosy pre investorov

Tieto mesačné dividendové akcie prinášajú najmenej trojnásobok priemerného výnosu S&P 500. Veľká väčšina spoločnosti vypláca dividendy štvrťročne, ale existujú spoločnosti, ktoré vyplácajú v mesačných intervaloch a tie výplaty sú dosť vysoké a my si ich predstavíme.

Spoločnosti s vysokými mesačnými dividendami.

Investičné možnosti sú obmedzené pre tých investorov, ktorí potrebujú pravidelnejšie rozdelenie príjmu, keďže veľká väčšina cenných papierov vypláca štvrťročné dividendy. Existuje však približne 50 spoločností, ktoré ponúkajú mesačné dividendové akcie. Akcie s mesačnou dividendou môžu byť prínosom pre investora, najmä ak vyžadujú konzistentnejšie peňažné toky. Ešte lepšie je, že mnohé z týchto akcií poskytujú výnosy, ktoré sú niekoľkonásobkom priemerného výnosu pre S&P 500

1. EPR Properties $EPR-0.2% 

EPR Properties, ktorá sa špecializuje na vlastníctvo a rozvoj zážitkových nehnuteľností v USA a Kanade. Trust má trhovú kapitalizáciu 3,9 miliardy USD a generuje ročné príjmy viac ako 530 miliónov USD. EPR Properties je špeciálny investičný fond v oblasti nehnuteľností alebo REIT, ktorý sa zameriava na nehnuteľnosti, ktoré možno využiť na zábavu, rekreáciu a vzdelávanie. Nájomné zmluvy trustu sú štruktúrované ako trojitá sieť, čo znamená, že nájomca je zodpovedný za všetky náklady spojené s nehnuteľnosťou. To zahŕňa nájomné, údržbu a dane. EPR Properties v podstate vystupuje ako prenajímateľ s primárnou zodpovednosťou za identifikáciu nových nehnuteľností, do ktorých treba investovať, a nájomcov za vyplnenie voľných priestorov.

V poslednom štvrťroku spoločnosť EPR Properties investovala 7 miliárd USD vo viac ako 300 lokalitách v 44 štátoch USA. Trust má vo svojom portfóliu viac ako 250 samostatných nájomcov, čím poskytuje EPR Properties vysoko diverzifikovaný obchodný model. Trust pôsobí na trhu už viac ako 20 rokov, takže vedenie má rozsiahle skúsenosti s hľadaním, vývojom a prenájmom vysoko špecializovaných nehnuteľností, aby uspokojil dopyt na trhu.

Výnos akcií dnes 4,4 %. Dividenda EPR Properties sa ešte nevrátila nad úroveň pred pandémiou, ale dôvera zaznamenala prudké oživenie vo svojom podnikaní. Očakáva sa, že to bude pokračovať aj v aktuálnom roku. Bez ďalšieho celoštátneho odstavenia ekonomiky veríme, že vysoko výnosná mesačná dividenda EPR Properties je veľmi bezpečná.

2. Main Street Capital $MAIN+1.0% 

Ďalej je tu Main Street Capital, špičková spoločnosť pre rozvoj podnikania. Spoločnosť má hodnotu takmer 3 miliardy USD a generuje ročné príjmy vo výške 289 miliónov USD. Main Street Capital poskytuje dlhodobé riešenia dlhu a vlastného kapitálu spoločnostiam v nižšom strednom rozsahu trhu, čo sú tie, ktoré majú ročné príjmy v rozmedzí 10 až 150 miliónov USD. Spoločnosť tiež poskytuje dlhový kapitál spoločnostiam na strednom trhu, čo sú tie, ktoré generujú príjmy od 150 miliónov do 1 miliardy dolárov ročne.

Okrem toho spoločnosť prevádzkuje geograficky rôznorodý obchodný model, pričom žiadny región USA nepredstavuje viac ako štvrtinu investovaného kapitálu. Väčšina transakcií Main Street Capital prebieha prostredníctvom rekapitalizácie a pákového odkúpenia, ale spoločnosť je diverzifikovaná aj podľa priemyselných skupín.

Main Street Capital vlastní dva fondy investičných spoločností pre malé podniky, ktoré klientom poskytujú prístup k lacným úverom s pevnou úrokovou sadzbou. Spoločnosť prevádzkuje svoje vlastné investičné fondy, čo pomáha udržiavať nízke poplatky za správu, čo jej dáva výhodu oproti rovesníckym skupinám.

S očakávanými dividendami vo výške 2,58 USD na akciu za rok predpokladáme výplatný pomer Main Street Capital 94 %. Toto je vysoký výplatný pomer, ale pod 10-ročným priemerným výplatným pomerom akcie 113 %. Výnos akcií 6,2 %.

3. Reality Income $O+0.6% 

Realty Income, jedna z najznámejších REIT na trhu. Spoločnosť s 43 miliardami dolárov má ročné tržby takmer 2 miliardy dolárov. Realty Income bola založená koncom 60. rokov 20. storočia, no verejne kótovaná bola až v roku 1994. Za ten čas sa trust pretransformoval na jednu z najväčších REIT v krajine. Dnes má spoločnosť Realty Income viac ako 11 000 nehnuteľností v 60 rôznych odvetviach.

Spoločnosť má tiež prevádzky v každom štáte USA, ako aj v Európe. To poskytuje širokú diverzifikáciu medzi nájomníkmi a geografickými regiónmi.

Tento rôznorodý obchodný model pomohol spoločnosti Realty Income vydržať najhoršie obdobie COVID-19, keďže výnosy v roku 2020 vzrástli o 10,5 % a miera obsadenosti zostala v strednom až vysokom rozsahu 90 %. V poslednom štvrťroku bola miera obsadenosti 98,5 %. Dôležité je, že príjmy z nehnuteľností inkasovali väčšinu splatného nájomného, ​​vrátane 100 % od klientov kín. Silný obchodný model umožnil spoločnosti Realty Income zvyšovať dividendu počas 26 po sebe nasledujúcich rokov, čím sa trust kvalifikoval ako dividendový aristokrat . Trust je jedným z dvoch REIT, ktorý je členom tohto exkluzívneho indexu. Realty Income zvýšili dividendu štyrikrát v roku 2020, pretože trust počas pandémie fungoval veľmi dobre.

Realty Income by mal tento rok distribuovať dividendy vo výške najmenej 2,96 USD na akciu, čo povedie k predpokladanému výplatnému pomeru 75 %. To je dobre porovnateľné s priemerným výplatným pomerom 84 % od roku 2012 a bol by to najnižší výplatný pomer počas tohto obdobia. Výnosy sú 4,1 %.

Pre investorov, ktorí vyžadujú mesačné výplaty dividend, existujú obmedzené možnosti. Našťastie existuje niekoľko kvalitných spoločností, ktoré ponúkajú vysoké výnosy. EPR Properties, Main Street Capital a Realty Income sú tri príklady mesačných dividendových akcií, o ktorých si myslíme, že by investori mali zvážiť. Každá akcia prináša minimálne trojnásobok priemerného výnosu indexu S&P 500. Avšak spravte si vlastný názor a širší prieskum a neberte to ako investičnú radu, len ako zhodnotenie. Pri písaní som čerpal informácie z Investorplace.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

díky za tipy 👍

za malo som rad, ked članok pomože

$O+0.6% vždy a všude 🤘😁

$O+0.6%  musí byt Haha

Ale aj $MAIN+1.0% sa mi paci

A uzavřené fondy vyplácejí ještě mnohem vyšší dividendy měsíčně...

Pozriem sa na to

U EPR se trošku bojím velkého podílu nemovitostí pronajatých AMC (cca 15%) jsou hodně zadlužení a dost mě znervózňuje to šílenství okolo Redditu a vůbec celého hypu meme akcií. Měsíční divi jsou fajn, ale chtelo by to trošku pohnout s tím navyšováním. Na reit je ten yield docela maly, tak uvidíme na podzim jak to bude s covidem.

chcel som hlavne poukazat na spoločnosti, ktoré teda platia mesačne :)

No takychto spoločnosti nie je veľa ☝️

Áno a príde mi to ako pekny benefit

Je ich vela v kanade vedčina firiem má mesačné divi. Tu máš z najvedčím výnosom. https://static.seekingalpha.com/uploads/2022/2/19/748328-16452957437806344_origin.png

Každý mesiac vyplata to znie zaujimavo 🙈

pri veľkých sumach to môže byt pekná vyplata