S&P 500 ^GSPC 5,072.36 -0.86%
Tesla TSLA $184.86 -4.74%
Microsoft MSFT $394.99 -1.80%
Alphabet GOOG $166.15 -1.04%
Nvidia NVDA $868.43 -1.04%
Amazon AMZN $179.59 -0.76%
Meta META $431.86 -0.18%
Apple AAPL $173.32 -0.10%

Je zde někdo kdo sleduje společnost Novavax $NVAX+2.6% ?

Včera společnost přidala hezkých 13,51% růstu a za poslední dva dny je to příjemné oživení. Nebudu chodit kolem a rovnou před pozitivními správami si pojďme říci, že společnost na začátku tohoto roku i uvažovala nad bankrotem a řešila existenční krizi. Je potřeba poznamenat, že není stále vůbec vyhráno, ve velmi konkurenčním prostředí, hlavně ze stran společností jako je Moderna, Pfizer... Novavax v podstatě hraje na jistotu, protože nemá vývoje na jiné nemoci než jaké jsou ty virové kolem Covid-19.

NVAX
$4.40 $0.11 +2.56%

Důvod růstu, Novavax $NVAX+2.6% oznámil, že její aktualizovaný kandidát na vakcínu COVID-19 ukázal, že je účinný proti novějším variantám viru, včetně těch, které jsou dominantní v USA a jsou zodpovědné za nárůst infekcí COVID-19 a hospitalizací.

Testy byly provedeny na malých zvířatech a primátech. Novavax uvedl, že jeho aktualizovaný záběr vyvolal neutralizační protilátkové reakce na rychle se šířící variantu Eris, stejně jako další, které jsou v USA v širokém oběhu.

Osobně jsem za tuto zprávu rád, ale to jen protože také přiznám, že toto byla jedna z mích prvních, chybných investic v pohnutku "chamtivosti" vydělat na vlně Covid-19, kdy v tomto období profitovali snad všechny podobné společnosti. Nejsem na to hrdý a taky mě to teď trestá nerealizovanou ztrátou cca 60%. Osobně z tohoto odvětví se chci pak stáhnout, protože testy/pokusy na zvířatech nemám rád a navíc, je to místo, kde pokud jim produkt nevyjde, zůstane jen dluh.

Jak jste s podobnými investicemi na tom Vy a jak velkou roli hraje etika podnikání nad potencionálním ziskem. 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Když by oridali ještě nějaké jiné léčivo, tak by jít zase nahoru. No a s etiku, to je těžké, když je člověk nemocný, tak chce být zdraví a nějak se ty léčiva vyvinout museji

Ano, souhlasím že u nich mi to přijde jako velký kámen úrazu že vlastně nemají ve svém portfoliu nic víc než jen tuto vakcínu. Je to prostě bud a nebo. Právě no, já vím že ten vývoj jinak nejde ale zase je to prostě škoda proč to mají "ods..t" zvířata.

Já doufám pořád, že se přijde na lepší způsob, ale zatím nevím jaký by to měl být

Tohle za mě prostě vypadá hrozně divoce a nějak tomu upřímně nevěřím... takže bych do toho ani nešel :)

To ano, to je a já bych už také do toho nešel. Jak jsem psal, tohle byla moje chyba v začátku investování kdy jsem byl chamtivý, akcie byly levné a vezly se na Covid vlně a já chtěl hodně vydělat, no místo toho koukám na ztrátu ...tudíž teď jen doufám, že se jim podaří schválení vakcíny, prodají ...vydělají... a já z toho uteču na nule nebo s minimální ztrátou. 😊 Pak už do podobných společností nepůjdu.

Jo jo to chápu... a také mám podobné pozice, takže v tom rozhodně nejsi sám! : )