S&P 500 ^GSPC 5,035.69 -1.57%
Tesla TSLA $183.28 -5.55%
Amazon AMZN $175.00 -3.29%
Microsoft MSFT $389.33 -3.21%
Alphabet GOOG $164.64 -1.94%
Apple AAPL $170.33 -1.83%
Nvidia NVDA $864.02 -1.54%
Meta META $430.17 -0.57%

Společnost AMC, řetězec divadel/kin nejspíše upadá a chození na tyto akce brzo přejde v přežitek.

Budou to pomalu 3 měsíce co jsem tu k této společnosti psal a nyní přidám opět zprávu. $AMC-3.3% která je zapomenutá si troufnu říci, často "přezdívaná" také jako meme akcie a pro mě vzpomínka na dětství, kdy bylo běžné chodit do kina a člověk se na tuto společenskou akci těšil.

Tato společnost jde bohužel opravdu jen ke dnu. Poslední měsíce dělá kroky, i přesto že akcionářům se to nelibí aby získala kapitál na umoření dluhů. V době Covidu a pandemického uzavření kin,  jako řešení rozhodli vydat na burzu akcie APE $APE-17.9%, (které byly označeny jako výplata dividend). Tím doufali vydělat zalistováním nových akcií miliardy, což by společnosti pomohlo splatit její dluhy a odvrátit bankrot.

Nyní přišel další krok, a to reverzní rozdělení kmenových akcií v poměru 10:1. Počet autorizovaných akcií společnosti se zvýší na 550 milionů z předchozího počtu 52,5 milionů po zpětném rozdělení, což AMC umožní vydat více než 390 milionů akcií.

AMC
$2.93 -$0.10 -3.30%

Cena akcií se za poslední dny neustále prohlubuje a je to způsobeno tím, že se investoři zaměřují na to, že AMC začne vydávat velké množství akcií, aby vyřešila dluhovou bilanci. Eric Wold, analytik B. Riley Securities vidí konverzi akcií jako způsob, jak AMC přečkat prodloužené postpandemické zotavení globálního výstavního průmyslu i jakékoli budoucí dopady probíhajících stávek spisovatelů a herců v Hollywoodu.

No, co si budeme, nevypadá to vůbec dobře s touto globální společností a jestli nepřijde nějaký nápad, oživení ...sám nevím, tak se bojím, že z kin a divadel se stanou tak možná nějaké konferenční místnosti atd. Uvidíme, samozřejmě do tohoto byznisu neinvestuji i přesto, že jsem se spálil na začátku, ale jsem zvědav, jestli to dojde k bankrotu a nebo nějak další roky přečká.

Co Vy, jak nahlížíte na tento umírající byznis a chodíte ještě do kina a nebo Vám je příjemnější sledovat streamy z domova? 😊


Zajímavé, tuto společnost neznám, ovšem ten graf nevypadá vůbec dobře. Do kina už moc nechodím. Občas tam zajdu, ale maximálně 3x za rok. Možná bych to měl napravit, ještě když jsou teď v kinech takové zajímavé filmy jako Barbie, Oppenheimer, nebo film od Kazmy :D

To nevypadá a určitě bych do toho neinvestoval, příspěvěk je jen prostě informativní, protože já nechci psát pořád s podobných věcech dokola. Já kino i divadlo mám rád, v jedné takové malé hře i s ochotníkama působím a kino si pamatuji jako puberták jsem byl skoro pořád. 😂 Z toho co zmiňuješ tak ten Oppenheimer mě také láká, zatím jsem ještě nebyl.

Kina akorát v rámcifestivalu a nebo pak s dítětem, ale to chodíme do lokálních malých kin. No a divadla minimálně u nás jsou dotovana, jinak by nepřežila (teda ty malá kina prý jdou taky dotovana)

Chápu, no není už to co bývalo a ono nikdy to nebylo nejspíše nějak extra profitabilní.

Možná když kina začínaly tak to profitabilni bylo 🤔

Dokud lidi budou chtít nějakou sociálně interakci tak kina přežijí, ale nevím jestli by to musel být nutně nějaký multiplex model s 10 kinosaly? Osobně jsem si nikdy nevybiral film na místě a během jednoho dne se dají v malém kině zvládnout 2-3 projekce. Jen teda ve střižně musí sedět někdo soudný a neposílat tam bezduché 200min kousky. AMC nerovná se promítání filmů v kině;)

To je taky možnost zajímavá a určitě by se dalo to nějak obohatit, stream je velká konkurence, ale také věřím, že je snad ještě dost lidí co mají to prostě zajít si do společnosti. Ano, máš pravdu, špatně jsem to uvedl, v infu o společnosti jsou zmíněná kina, ale hlavně provozují spousty divadel či mají na nich nějaký podíly. Beru to jako určitý zábavní průmysl.

AMC může být jen špatně vedená společnost a nemusí to nutně znamenat že lidi raději koukají na filmy doma. Stream se zatím neukázal jako velká konkurence. Je tu aktuálně snad jediná platforma v zisku, takže uvidíme.

Neznám data a nechci kecat, ale čistě podle mého dojmu si myslím, že minimálně v ČR kina stále letí. Já je mám moc rád. Když dávají něco dobrého, tak si za to rád zaplatím. Má to skvělou atmosféru a je to fajn záminka se setkat s kamarády.

Souhlasím, také chodím do kina rád a dokud budou, budu chodit. Jak říkáš, prostě jdeš ven a to ti doma pohodlí nevynahradí. Jen prostě no, byznis je to asi složitý. Je mraky streamovacích platforem. Navíc jsou i stavky teď dost herců kvůli nahrazení AI, navíc hrozné dluhy i díky Covid, no a jak funguje vedení akcií, do jaké míry jsou to tvz meme akcie jak se o tom píše ...no, já doufám, že nezbankrotují, ale zatím to dobře nevypadá no.

Já bych se v tomto případě připravil asi na nejhorší. Opravdu se z toho stala taková meme stock. Je to smutné.

Do této sekce vůbec neinvestuji. Každopádně mi je líto že tento byznys pomalu umírá, mám strašně rád kina i divadla a představa že by nic takového nebylo a byli by jenom streamovací služby, mě až malinko děsí upřímně.

Přesně tak, jsem rád že nejsem sám ze "staré" školy a také tam neinvestuji, už 🤦‍♂️ ale mrzí mě jak to dopadá s nima no, neříkám, je fajn stream, ale pamatuji si doby, kdy prostě jsem v kino kavárnách posedávali, seznamovali se atd ... a prostě žádné audio doma kino nenahradí. 😊

Krásný příklad je takový Cineworld druhý největší provozovatel kin - majitel Cinema City. Firma aktivovala chapter 11. Nyní se snaží o restruktalizaci. Akcie se aktuálně neobchodují. Co se týká evropských poboček, tak ČR, Polsko a Slovensko jsou nejvýdělečnější ze všech jejich poboček. Tudíž v USA, už to nejspíš přežitek začíná být, ale tady u nás stále dost lidí chodí do kin a pokud jsou zajímavé filmy, tak kina jsou celkem plná.

Já upřímně si doma ani moc filmy nepouštím, nemám na to úplně čas. Navíc když jdu do toho kina, tak hlavně kvůli té atmosféře, tu si prostě doma neuděláš. Streamy mě nikdy nějak moc nebrali. Jako je mi 23, ale asi jsem fakt už ta "stará" škola, nebo jako já fakt jinak nevím. 😄