S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Jim Cramer by kupoval tuto růstovou akcii pro snížení strachu z inflace

Jim Cramer z CNBC doporučuje jednu jedinou akcii, která pokryje veškeré vaše obavy z následků inflace. Výběr Cramera byl poměrně šokující pro řadu investorů, mě však smysl dává. Dnes se budeme bavit o společnosti Hershey $HSY-0.5%, která naprosto dokonale plní podmínky super růstové a odolné akcii, která odolává nástrahám trhu.

S výběrem Cramera se ztotožnuji, dává smysl, proč?

"Hershey je nejkonzistentnější růstová akcie ve skupině, kde je bezpečnost na prvním místě, a víte, co se říká, bezpečnost nikdy nebere dovolenou. Koupil bych si nějaké hned a pak počkal, až si koupím další, pokud budou akcie zasaženy, až příště budeme mít strach z inflace," řekl Cramer.

Společnost naprosto odolává nástrahám trhu a krásně proplouvá směrem vzhůru, tento konzistentní dlouhodobý růst je zároveň podpořen dividendou 1,6%, zpětným odkupem akcií a mnoho dalšího.

Proč Hershey $HSY-0.5%?

Můžete se podívat na graf dne, týdne, měsíce, roku, 5 let a přesto zde vidíme jediné: Růst, růst a znova růst.

Jedním z nejlépe střežených tajemství tohoto trhu je, jak dobře si tato společnost, tento jednoduchý výrobce cukrovinek, vedla v éře inflace. Jednoduše řečeno, Hershey $HSY-0.5% je podle všech měřítek nejlepším hráčem ve skupině, ale nikdy se o tom nemluví," řekl Cramer.

Hershey $HSY-0.5% v posledních letech diverzifikovala své portfolio značek, v loňském roce získala Pirate's Booty, SkinnyPop-mateřskou společnost Amplify Snack Brands a naposledy Dot's Pretzels. "Byly to perfektní pick-upy, když Covid zasáhl národ a proměnil nás všechny v domácí vězně, kteří svačí," řekl Cramer.

Ocenil také "úžasnou cenovou sílu" společnosti Hershey $HSY-0.5%, která podle něj dává společnosti výhodu nad konkurencí, která se potýká s raketově rostoucími náklady na suroviny a pomáhá zvýšit růst tržeb a hrubou marži společnosti Hershey $HSY-0.5%.

Společnost ve svém dotazu a odpovědích ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 uvedla, že očekává "vyšší ceny v první polovině roku" a "tvrdší" hrubé marže, ale očekává, že hrubé marže se budou pomalu zlepšovat, jak se společnost blíží čtvrtému čtvrtletí roku 2022.

Inovace podporující sílu značky

Hlavní značky Hershey $HSY-0.5% cukrovinek silně rostou díky investicím do reklamy, merchandisingu v obchodech a programování a inovacím. Hershey $HSY-0.5% pravidelně přináší inovace do svých klíčových značek, aby uspokojila poptávku spotřebitelů a potřeby, které nejsou řešeny v jejím současném portfoliu. 

Ve své poslední výzvě k zisku management zdůraznil, že v roce 2021 zaznamenal pozitivní růst maloobchodních tržeb v každé ze svých 20 nejlepších franšíz cukrovinek. Hershey $HSY-0.5% rozšířila svou přítomnost v lepších cukrovinkách a gumových sladkostech. Důležitou strategií společnosti je vytvořit jedinečné a holistické portfolio pro každé roční období, které může uspokojit sezónní nákupní potřeby spotřebitelů.

Zvýšené cen pohání $HSY-0.5% 

Společnost Hershey $HSY-0.5% podniká strategické cenové iniciativy s cílem zlepšit svou výkonnost. Realizace čistých cen posunula horní linii společnosti Hershey $HSY-0.5% ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 o 6,1 bodu, a to díky vyšším ceníkovým cenám ve všech segmentech a mírně nižším úrovním propagační aktivity ve srovnání s úrovněmi předchozího roku. V segmentu cukrovinek v Severní Americe přispěla realizace cen k vysokému růstu. 

  • Odhady a predikce: Předpokládá se, že růst nebude zpomalen a ani ničím ovlivněn. Velké množství inovací a investic spolu se zvyšováním cen může společnost dále tlačit na ATH. V nejbližší době se předpokládá prolomení hranice 235$ za akcii, kde samozřejmě růst nemusí končit.

 

Otázky pro čtenáře:

  1. Může $HSY-0.5% posloužit jako protiinflační akcie?
  2. Jak je možné, že si cukrovinky vedou tak dobře a konzistentně?
  3. Vlastníte akcie $HSY-0.5%?
  4. Zaujala vás tato společnost?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 623 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Na rady Cramera bych asi úplně nedal, ale s touto společností mám podobný názor

Co říkáte na tuto společnost @snoblik22 @bikowy @sooskristian ?

sladkosti sa budú vždy jesť vo velkom :D a ak prinášaju do toho aj inovacie tak určite dobre za mna

Jak píše @sooskristian , sladké tady bude nejspíš stále. To rozhodně není něco, co by lidi při zdražení vyřazovali jako první.

Opravdu dobrý management a kroky jsou strůjcem dobrého růstu, který překonává hravě i inflaci. Dobrá volba ze strany Cramera.

Souhlasím, skvělá růstová akcie.

Ten růst je vážně ohromující, cukrovinky jsou zřejmě nejlepší obranou proti inflaci😄

Kam se hrabou komodity a krypto🤣 Ne vážně, pravdou je, že společnost si vede víc než jen dobře.

Kdo by neznal cukrovinky Hershey 😄 Srovnal bych tuto společnost klidně s $KO-0.4%, dlouhodobá a silná akcie v závěsu s dobrou dividendou.