S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Spojením těchto 3 dividendových akcií získáte neuvěřitelný pasivní příjem

Nebudeme si nic nalhávat, pro ideální a slušný pasivní příjem jsou pouze 2 cesty. Můžete zainvestovat větší částku a tím si vytvořit pasivní příjem a nebo si najdete ideální akcie se slušným zhodnocením a dividendou, do kterých budete pravidelně vkládat své peníze a během let vám přinesou odměny. Pro většinu investorů je reálnější varianta č. 2, kterou si dnes rozebereme.

Strategie je v tomto bodě jasná: Nalézt prosperující společnosti s dividendou a pravidelně investovat.

Nečeká nás ovšem jednoduchý úkol, trh je nyní velice volatilní a nepředvídatelný v návaznosti na inflaci a úrokové sazby. Najít ideální akcii je v této době dost obtížné a proto je potřeba zvážit i vzití určitého rizika na své bedra, které se může oplatit.

Zde jsou tři zajímavé dividendové akcie. Jednou z nich je stabilně výkonná společnost, která funguje po celou dobu ekonomického cyklu. Další je hra na rostoucí poptávku po mobilních datech, která bude trvat roky a roky. Poslední je obchod s inflací.

 

1. Realty Income $O+0.7% je stabilně výkonný dividendový aristokrat

Dividenda 4,11%

Realty Income $O+0.7% je jedním z klasických dividendových aristokratů, což je elitní skupina plátců dividend, kteří mají dlouhou historii každoročního zvyšování dividend. Realty Income $O+0.7% rozvíjí nemovitosti s jedním nájemcem na základě smlouvy o trojnásobném pronájmu, která přenáší většinu nákladů, jako jsou daně a pojištění, na nájemce. Tyto nájemní smlouvy jsou zpravidla dlouhodobé a mají automatické eskalátory nájemného.

Většina realitních investičních trustů (REIT) měla během pandemie COVID-19 problémy, protože mnoho podniků bylo uzavřeno a nájemci nebyli schopni platit nájemné. Většina nájemců společnosti Realty Income $O+0.7% byla považována za "nezbytné podniky" a směla zůstat otevřená. 

Když mnoho společností REIT v roce 2020 snížilo své dividendy, Realty Income $O+0.7% svou dividendu třikrát zvýšila. Na současné úrovni vyplácí výnos ve výši 4,1 %. Realty Income $O+0.7% je tak stabilním hráčem se solidním obchodním modelem, že by měla být základem portfolia příjmových investorů.

2. American Tower $AMT-1.0% je dlouhodobě rostoucím příběhem 

Dividenda 2,18%

American Tower $AMT-1.0% je společnost REIT zabývající se výstavbou věží pro mobilní telefony a je dalším konzistentním plátcem dividend. American Tower $AMT-1.0% staví věže pro mobilní telefony a další signály a následně pronajímá kapacitu těchto věží velkým telekomunikačním společnostem, kabelovým společnostem a vládám. Tyto pronájmy jsou zpravidla dlouhodobé a existují zde obrovské překážky vstupu na trh. Územní omezení pro výstavbu nových věží je obtížné splnit a většina nejlepších lokalit je již obsazena.

Poptávka po mobilních datech neustále roste, protože telefony jsou stále dokonalejší. Podle některých studií se očekává, že poptávka po mobilních datech poroste v příštích šesti letech o 29 % ročně. Zavádění 5G bude pro mobilní data a využívání věží znamenat dlouhodobý růst.

Společnost American Tower $AMT-1.0% nemá nejvyšší výnosy, protože reinvestuje kapitál do podnikání. Na současné úrovni dosahuje dividendového výnosu přibližně 2,1 %, nicméně American Tower $AMT-1.0% má za sebou historii zvyšování dividendy každé čtvrtletí od dubna 2012. To je neuvěřitelná bilance zvyšování dividend.

3. Weyerhaeuser $WY-0.5%  je sázkou na inflaci

Dividenda je zde 1,8%

Weyerhaeuser $WY-0.5% je REIT, který vlastní a spravuje dřevařské pozemky v USA a Kanadě. Ceny dřeva těžily z nedostatku během pandemie COVID-19 a ceny jsou stále vysoké, i když letos trochu klesly. Pro společnost, jako je Weyerhaeuser $WY-0.5%, je inflace výhodou, protože její náklady se nemusí nutně pohybovat v souladu s cenami dřeva.

Společnost Weyerhaeuser $WY-0.5% má neobvyklou strukturu dividend. Vyplácí běžnou čtvrtletní dividendu, která má být udržitelná po celou dobu cenového cyklu dřeva. Během expanze a při vysoké inflaci budou zisky vysoké, během recese ceny klesnou a zisky oslabí. Aby byli akcionáři odměněni v dobrých časech, vyplácí společnost Weyerhaeuser $WY-0.5% každoročně dodatečnou dividendu a příležitostně i mimořádnou dividendu.

V loňském roce společnost Weyerhaeuser $WY-0.5% vyplatila čtvrtletní dividendu ve výši 0,17 USD na akcii, zvláštní dividendu ve výši 0,50 USD a právě vyplatila dodatečnou dividendu ve výši 1,45 USD (která byla vyplacena v únoru na základě zisku za rok 2021). 

  • Celkově Weyerhaeuser $WY-0.5% vyplatil na dividendách 2,63 USD, což při současných cenách vychází na přibližně 6,6% dividendový výnos. 
  • Vzhledem k tomu, že se zdá, že inflace tu ještě nějakou dobu bude, měla by být společnost Weyerhaeuser $WY-0.5% dalším dobrým plátcem dividend.

 

Závěr

Spojením těchto 3 společností nám vznikne krásná diverzifikovaná kombinace s tučným pasivním příjmem v podobě dividend. Sice 2 z 3 jsou zaměřeny k nemovitostem, ale obě odlišným směrem. Jednoznačně mám nejvyšší oblibu k $O+0.7%, jelikož mám rád dividendy i REIT akcie. Hned v pozadí je však $WY-0.5%, která si mě získává svým výhledem a těžením z inflace, která by měla pokračovat i v roce 2023, což by byl katalyzátor pro růst a zisky. Na poslední místo řadím $AMT-1.0%, nejde zde o žádný popud, proč se mi nelíbí tolik nebo nezdá, ba naopak akcie bude těžit z přechodu na 5G sítě apod. Jen nemám tolik v oblibě telekomunikační společnosti.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 623 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tak tomu říkám promyšlené wombocombo!

@trollbringer co říkáš na tuhle dividendovou kombinaci? $O+0.7% je jasná věc ne?

Ano, za mě $O+0.7% naprosto jasná volba. A musím teda uznat, že mě docela nahlodaly i zbylé dvě 😯

$WY-0.5% je zajímavá tou správou dřevo-pozemků, může pěkně těžit z inflace, která tu ještě chvíli zůstane.

To ano, do toho se odhaduje, že ani v roce 2023 inflace nebude zkorigována. 'To značí příležitost pro $WY-0.5% a ještě tučnější dividendu.

Dobrá trojice, taktéž se mi tohle kombo zamlouvá👌

Děkuju. Jsem rád, že se zamlouvá. Ted už jen zvážit fundamentální aspekty a hurá investovat😎