S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tak po delší době zase u mně proběhla změna v portfoliu. Tentokrát jsem odprodal úplně celou svou pozici v $MPW+0.6% . Aktuálně vyhlížím dalšího kandidáta na volné místo v portfoliu, a dost se mi zalíbila společnost $NTR+0.6% .

NTR
$52.93 $0.31 +0.59%
Capital Structure
Market Cap
26.2B
Enterpr. Val.
37.8B
Valuation
P/E
20.9
P/S
0.9
Dividends
Yield
4.0%
Payout
82.0%

Proč jsem vlastně $MPW+0.6% úplně vyprodal? Důvod je poměrně jednoduchý. Tuto akcii jsem měl pro generování příjmu do portfolia, a po nedávném dividend cutu o zhruba 50 % mi už přestala v mém portfoliu dávat smysl.

Ztráta na této pozici byla zhruba 30 %, a vzhledem k tomu, že se nejednalo o velkou pozici, tak jsem to nějak významně nepocítil.

A co vy, držíte $MPW+0.6% nebo jste se rozhodli taky vyprodat?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Akcie MPW mě jednu dobu lákaly, ovšem než jsem se na tuto společnost podíval podrobněji, tak přišel ten veliký dividend cut a pak už jsem si to rozmyslel :D

Chápu Tvůj postoj, ale také souhlasím s @pavelzaba a @marekskacel že i přej jejich cut, který i vnímám jako snahu pracovat na problémech které jim vznikly s nájemníky, tak to snad vybalancují časem a také zatím držím a neutíkám od nich. Uvažuji i trochu o lehkým dokupu, naposled jsem nakupoval někde kolem 9$ ...         Jinak ale ta $NTR+0.6% nemusí být špatná, ale neznám ji, podívám se na ni a případně díky za tip na novou akcii.

Pokud do toho vstupoval někdo teď nedávno, tak ano, tam to není tak špatné. Otázkou je, jak se jim povede vypořádat se s problémy.

To ano, jestli že jak píšeš si ji měl už déle, tak to plně chápu, jí ji měl teda už první nákupku také před divi cut, ale už v době poklesů, tudíž celkem za slušnou cenu a poté jsem přikupoval v propadu a po divi cut, proto zatím budu držet i přesto, že budoucnost je nejistá, snaží se pracovat s dluhem ale není jisté jak to dopadne. Proto na $NTR+0.6% nezní zle, koukal jsem na ni trochu a díval bych se více, bohužel ale jsem dorazil na mínus které vnímám u brokera kde jsem a to, že tuto akcii nemá zalistovanou.

Za tu cenu je teď MPW zrovna zajímavé...navíc je tam snaha o vybalancování dluhu a restruktualizaci společnosti aby generovala kapital a snížila náklady

Akorát já ji měl v portfoliu až delší dobu, ještě před těmi problémy, takže moje nákupka byla podstatně výše. Dokud nepřišel dividend cut, tak mi dávala smysl, nyní po dividend cutu, už mi do mého portfolia takový smysl nedává, ale rozumím, tomu, e v této situaci, a za aktuální ceny, může jít o dobrý play.

Má to pěknou dividendu a potenciál k růstu by se taky našel :)Tady to nebude špatné rozhodnutí😉

Zajímalo by mne, proč zrovna $NTR+0.6% ?

Zemědělství je jednou ze základních činností, bez které se člověk prakticky ani moc nenají. Navíc ocenění vypadá na první pohled docela zajímavě. Musím na to ale ještě kouknout hlouběji. Když to vezmu třeba podle rozvahy, tak jmění akcionářů aktuálně vychází na zhruba 64$ na akcii.

Super diky :)souhlas zemědělství je a bude potřeba. Já se akorát v tomto sektoru moc neorientuji. Zatím mi přišlo nejzajimavejsi $DE+1.3%

Zatím držím a čekám co bude. 🙂Dividenda cca 8% mi nepřijde úplně špatná.

Hele moje řeč, dividenda 8 % je prostě stále super. Nevidím důvod z toho utíkat právě teď.

Za aktuálních podmínek to super je, za podmínek, kdy jsem do toho vstupoval já, už to pro mně tak super není.