S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Economia încetinește, iar inflația nu va reveni imediat la țintele băncii centrale. De aceea, preferăm acțiunile de valoare, piețele emergente și producătorii de mărfuri

Cauza fundamentală a inflației încă semnificativ de ridicate este stimularea monetară și fiscală fără precedent a economiei pandemice (2020-2021) din perspectivă globală. Efectele acestora se resimt și astăzi în economie și pe piețe.

Ritmul economiei mondiale a încetinit în ultimele luni. Acest lucru este deosebit de evident în zona euro, în special în Germania.

Inflația în întreaga economie mondială rămâne puternic ridicată. Este puțin probabil să revină la ținta de inflație de 2% pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Piețele globale de obligațiuni au devenit substanțial mai ieftine în ultimii ani. Cu toate acestea, în opinia noastră, acestea nu sunt încă foarte atractive, chiar și în condițiile unei inflații încă puternic ridicate și a unor deficite bugetare record în principalele economii.

Prin urmare, continuăm să menținem o durată puternic subponderată a obligațiunilor guvernamentale cehe.

Acțiunile sunt în general scumpe, din cauza supraevaluării extreme a pieței americane.

Preferăm acțiunile de valoare, acțiunile de pe piețele emergente și acțiunile producătorilor de mărfuri.


Grafice frumoase și foarte interesante și vă mulțumim pentru ele. Mă uitam în comentarii pentru a vedea unde căutați graficele. Va trebui să mă uit mai des la acel Twitter ( în prezent X ) :D

Mărfurile și obligațiunile merg, de obicei, în direcția opusă acțiunilor. nu este întotdeauna cazul, dar este bine de știut. Din punct de vedere logic, are sens. Ultimii ani au fost în mod clar în favoarea acțiunilor, dar acest raport se poate schimba în timp.

Așa cum scrieți... pentru mine este foarte bine... perioadele de "calm" și "lăcomie" favorizează acțiunile, dar când scaunele încep să se clatine, toată lumea sare pe obligațiuni :)

Frumoase diagrame, mulțumesc pentru postare!

Cu plăcere :)

Ne așteaptă vremuri interesante. Iar CNB vrea să reducă ratele.

Interesant...destul de potrivit...e ca atunci când prietena ta te întreabă cum îți place? și tu spui "interesant"... :-D