S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Zítra se v USA slaví Den práce, burzy tedy zůstanou zavřené. 

Využiji toho a chtěl bych se blíže podívat na Paramount ($PARA-2.2%), mediální společnost, kterou každý jistě znáte. Dokonce se vyskytuje i v portfoliu Berkshire Hathaway, které má ve společnosti téměř 15% podíl.

Společnost není zisková, byla by to jakási sázka na změnu, ačkoliv streamovací byznys je vysoce kompetitivní a náročný. Sám Warren Buffett o tomto byznysu řekl, že není moc dobrý, přesto však $PARA-2.2% nadále drží.

Podle některých ukazatelů se může společnost zdát levná: P/S: 0.3 a P/B: 0.4
Určitě neříkám, že akcie našla své dno. Osobně si spíše myslím, že ještě ne. Silnější support by měl být až na úrovních pod 10$. 
Myslím si, že za nějakou bližší analýzu by ale společnost stát mohla.

Rád bych slyšel vaše názory! 😉

PARA
$11.91 -$0.27 -2.22%

Akcie je sice nízko, ovšem do portfolia bych akcie PARA zařadit nechtěl.

Naprosto tomu rozumím, je to nepřívětivý byznys.

Berkshire kupoval loni, když byla vysoká dividenda, která byla razantně snížena a dnes už v tomto ohledu nestojí za zmínku, Bulios to akorát nemají aktualizované, dávají jen 1,47%

Jsem si toho vědom, i k tomuto se WB vyjadřoval. Určitě se může plést, nebo že by věděl něco víc než my? Samozřejmě do toho nevidíme, můžeme jen hádat.

Všichni známe tuhle firmu i filmy za kterými stojí. Je ale opravdu škoda, že se jí nedaří. Já jí v portfoliu nemám, protože to je nejistá sázka a hlavně mě hned na první pohled odradil graf. Ten výstřel a propad...to se prostě neděje na solidní společnosti.

Graf je tristní, souhlasím. Neznat společnost a její produkty, tak už bych ji pravděpodobně dávno zavrhnul.

Je to tak. Pokud by nebyla tak známá, nikdo by si na ní ani nevzpomněl.

Tyjo, ten graf nevypadá úplně pozitivně teda... a co to tam je za ten obrovský výstřel ? :)

4. března 2021 byla vydána streamovací služba Paramount+ a údajně i nějaké spekulace o převzetí společnosti Applem/Amazonem. 2021 byl bláznivý rok. 😁

Spekulace... ok... to je hustý :-D To je jako když Musk na Twitter, že doge coiny jsou super... :-D

Paramount znám sám na něm koukám na comedy club 😁 ale co se týká grafu tak nevím za mě pokud by to šlo pod 10$ tak by se to tak také mohlo válet nějakou dobu. Teď je to za mě ve stádiu, že pokud by se to neodrazilo zpátky nad 20$, tak tam zůstane to zamítnutí přes trendovku a bude se to válet tam kde je to teď případně níž. Já osobně bych teď neinvestoval 🙂

Asi máš pravdu, neexistuje aktuálně úplně důvod pro růst. Pokles by dával větší smysl, tak uvidíme, zdali se to případně na těch 10$ odrazí.

No já tam jakoby nevidím nic pevného jediná naděje by byla možná ještě je, že to střelí nad tu trendovku v rámci třeba i roku to by tu akcií zachránilo plus otestování te trendovky zpátky a udržení potom bych to bral, že se akcie co se týká grafu probrala z pádu. 🙂 Teď je to takové investování na slepo, že tomu věříš do budoucna bez ohledu na graf. 🤷‍♂️