S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Minulý týden možná také někteří z vás nezaznamenali zprávu z odvětví marihuany.

https://static01.nyt.com/images/2021/06/12/multimedia/31sp-smallbiz-cannabis2-print/merlin_188310441_768cbe0b-f00f-41e9-9e9a-c809a7dbeb72-articleLarge.jpg?quality=75&auto=webp&disable=upscale

Akcie z marihuanového sektoru ve čtvrtek zaznamenaly znatelný růst po doporučení americkým ministerstvem zdravotnictví a humanitárních služeb (HHS) o přeřazení marihuany na méně rizikovou drogu.

Doporučení HHS, které je součástí plánu prezidenta Bidena na reformu marihuany, vyzývá Úřad pro kontrolu nad omamnými látkami (DEA), aby marihuanu přeřadil ze seznamu I na seznam III. Drogy ze seznamu I jsou považovány za látky s nejvyšším potenciálem zneužívání a nemají žádný schválený lékařský účel, zatímco drogy ze seznamu III mají střední až nízký potenciál zneužívání a mají schválený lékařský účel.

DEA však dosud neřekla, zda doporučení přijme.

K některým ze čtvrtečních vítězů patřily společnosti Canopy Growth $CGC+10.9%, Tilray Brands $TLRY+2.4% a Cronos Group $CRON+4.1%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Přihlášení do Buliosu

Přihlas se a sleduj své oblíbené akcie, vytvářej portfolio a diskutuj s ostatními


Nemáš účet? Zaregistruj se

Pěkný zpráva, Už jsem taky nějaké akcie zaznamenal ale též se držím zpět. Jako, kdyby se povedla ta legalizace tak by to byl velký trhák, ale jak píšeš, je toho asi dost co by se muselo ještě přijmout kolem toho ...droga to prostě je, ale to i jiné léky a věci na tomto světě. 😊

Je třeba s tím zacházet rozumně, ne to jen zakázat a jít od toho. Všichni víme, že válka proti drogám má opačný efekt.

To ano, čím více zákazů, tím se s tím bude dělat černý obchod a nikam to nepovede. Navíc, opravdu je už dokázané, že to pomáhá, ale jak říkáš, musí se to hlídat a zacházet s tím rozumně.

Sektor je to zajímavý ovšem aktuálně bych do něj neinvestoval. Ale za pár let až desítek let by mohl být tento sektor zajímavý.

Vidím to stejně.

Super :D

Za mne kvůli legislativam příliš rizikový sektor na nákup akcii :)

Zatím stále ano, jednou se ten sektor ale stabilizuje, pak uvidíme, jak atraktivní bude.

Ten sektor má dlouhodobě vysoký potenciál, bohužel pro investory jsou zákony v mnoha zemích nastaveny tak jak jsou. TLRY jsem jednu dobu sledoval, tržby pomalu rostou, ztráta postupně klesá, ale na grafu vidíme -95% za posledních 5 let.

Ta nejistota je obrovská, ale dokážu si představit, že v budoucnu, až to bude stabilní trh, tak si do něj rád zainvestuji. Holt to už nebudou tak vysoké zisky jako pro toho, který to dobře načasuje.

Všechny ty označené společnosti se zvedají ze dna. To je hodně hluboké a téměř u všech na nejnižších hodnotách co kdy byly. Růst je tady díky pomu v % pozoruhodný, ale investuje do toho někdo? Jen se ptám, informace jsou skvělé a na $TLRY+2.4% jsem koukal v covidu. Přemýšlel jsem o nějakém tradu, ale nakonec jsem do toho nešel.

Já, ačkoliv se mi odvětví zdá zajímavé, tak od toho dávám ruce pryč. Jak správně říkáš, zvedají se ze svého dna, celý sektor je zatím stále veliká nejistota, těžko vybírat vítěze (spíše zatím přeživší). Pokud bych si měl zvolit, tak možná jen velmi okrajově Altrii, ale ani tu moc nemusím, takže bohužel zatím nic. Třeba jednou...

Raději to neriskovat. Na trhu je spousta dalších a lepších možností kam vložit peníze.