S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nezastavitelná akcie: Téměř 100% zhodnocení od začátku roku přináší společnost EQT Corporation

Společnost EQT Corporation $EQT+1.6% jde naprosto opačným směrem než trh, tím je myšlen enormní vzestup od začátku nového roku, který činí 92,7% růst. Analytici hodnotí společnost stále jako obří příležitost k investici, předpokládá se, že do konce roku si může společnost připsat dalších 200%. Podrobněji se dnes podíváme na předpoklady pro tento růst a analýzu.

Predikce na další 200% růst do konce roku nezní úplně zle.

Čím se společnost zabývá?

EQT Corporation $EQT+1.6% je americká energetická společnost zabývající se průzkumem uhlovodíků a přepravou potrubí. Je jedním z největších producentů zemního plynu ve Spojených státech. Vzhledem k tomu, že cena zemního plynu v posledních několika měsících prudce vzrostla, společnost má dobrou pozici k tomu, aby vydělala na rostoucí ceně komodity.

EQT Corp $EQT+1.6% má obrovský inventář vrtných lokalit v jádru Appalačské pánve, které by mohly poskytnout významné objemy produkce. Zde vidím obrovskou příležitost k ziskům.

EQT Corp $EQT+1.6%má navíc jedinečnou pozici k tomu, aby se aktivně podílela na řešení změny klimatu. Jako přední producent zemního plynu firma vypouští nižší emise skleníkových plynů ve srovnání s hlavními společnostmi produkujícími ropu a plyn. Společnost očekává, že do roku 2025 dosáhne nulových čistých emisí 

Hlavní přednosti $EQT+1.6% 

Opačný vývoj než má celý trh? Ano i tak se to dá říct.

  • Pro rok 2022 EQT Corp $EQT+1.6% plánuje generování volného peněžního toku ve výši 1,4 až 1,75 miliardy dolarů. Tato energetická firma očekává, že od roku 2021 vygeneruje do roku 2026 více než 10 miliard dolarů volného peněžního toku. Vzhledem k tomu, že rozsah generování volných peněžních toků vypadá slibně, EQT Corp $EQT+1.6% očekává dostatek prostoru pro odměňování akcionářů zvýšením dividend.
  • Dividenda je aktuálně 1,19% ( s narůstajícím volným peněžním tokem poroste).

Většina analytiků změnila svůj postoj vůči společnosti z držet podíl - nákup. Očekává se pokračování této úspěšné série bez ohledu na to, že společnost vygenerovala necelých 100% růstu za 4 měsíce.

EQT zahajuje novou kampaň na podporu LNG

''Dnes jsme představili naše argumenty pro využití amerického zemního plynu k smysluplnému pokroku v našem úsilí při řešení globální změny klimatu. Uvolnění amerického LNG k cílení na mezinárodní spotřebu uhlí je nejen prokázáno, ale tato příležitost představuje největší zelenou iniciativu na planetě," řekl Toby Z. Rice, prezident a generální ředitel EQT. "Tím, že poskytneme řešení hlavního hnacího motoru mezinárodních emisí - emisí, které je třeba řešit, pokud máme uspět v našem úsilí v oblasti klimatu - máme schopnost rozšířit náš vliv při řešení změny klimatu za naše hranice."

Spojené státy jsou požehnány tím, že mají zemní plyn, který má největší ekonomicky rozvojový zdroj na světě. Čtyři země mají dohromady přibližně dvě třetiny světových zdrojů zemního plynu: Spojené státy, Rusko, Írán a Katar. A podstatná většina světa je závislá na uhlí. Musíme poskytovat řešení, a abychom toho dosáhli, musíme upřednostnit INFRASTRUKTURU LNG a plynovodů, abychom mohli připojit naše zdroje ke koncovým uživatelům.

  • Americký LNG je jednou z největších zbraní na světě v boji proti změně klimatu. Jeho uvolnění by Spojeným státům umožnilo nahradit v příštích 20 letech až třetinu mezinárodního uhlí, což nám zároveň vytváří šanci využití společností, které se LNG budou zabývat. 
  • EQT zároveň představuje v kampani i možný rozvoj pro růst LNG až 6 násobným tempem. 

Opravdu zde vidím velice silné argumenty i finanční parametry, které mě přesvědčují k tomu, že společnost bude generovat velmi vysoký free cash flow a k tomu i vysoce růst.

  • Může se tato predikce pro růst naplnit?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Celkem překvapující, že jsou i akcie, které nejdou s trhem dolů🤔

Tak energetika roste závratným tempem...

To ano, ale 92,7%? To je dost dobré, nabude pěkně free cash flow.

Predispozice na to má, EQT mám v portfoliu takže se jen usmívám😁

Tak to blahopřeju, pěkné zhodnocení v tomto roce👌