S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Novo Nordisk A/S je dánská společnost, která nedávno představila lék na obezitu. Akcie $NVO-0.5% jsou za poslední měsíc nahoře o více jak 20% a za letošní rok o více jak 40%. Za mě jde společnost dobrým směrem a ten byznys je také skvělý, jelikož obezitou v současné době trpí opravdu hodně lidí a pokud se bude s vývojem tohoto léku dařit do budoucna stejně tak jako do teď, tak se společnosti bude dařit ještě více. Ovšem akcie je aktuálně poměrně dost drahá a pokud bych chtěl tuto akcii zařadit do portfolia, tak bych nakupoval pod cenou 140$.

Jak se koukáte na tuto společnost vy a máte akcie $NVO-0.5% v portfoliu?

NVO
$126.69 -$0.60 -0.47%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Společnost jsem chtěl kupovat, ale bohužel mi ujel vlak a momentálně je fakt drahá. Celkem by mě zajímalo, jak takový lék na obezitu funguje? Nevíš náhodou? Nebylo by jednodušší prostě sportovat či změnit jídelníček? Osobně fakt nevím proto se ptám. 😄

Přiznám se, že vůbec netuším jak ten lék funguje, ale asi to bude složité na vysvětlení😁. Jinak by bylo určitě jednoduší sportovat a změnit jídelníček. Ovšem obézní lidé jsou často líní, takže zvolí radši ten lék a utratí za to spoustu peněz.

No, jako pokud to je tak jak píšeš, že tohle chtějí lidi jenom kvůli tomu že jsou líný, tak to je doslova extrém .. 😄

NVO je drahá pořád, protože je skvělá! A já jen čumím jak pořád roste a pořád nekupuju neboť je drahá. Přitom, když bych koupil před 5 lety, tak bych měl zhodnocení + 300 % a 4,4 % dividend vůči nákupní ceně... Stejně takhle koukám na MCD a PEP. Závěr je známý - skvělé společnosti jsou drahé pořád...

Přesně tak, skvělé společnosti jsou prostě drahé :D. Ten MCD a PEP to mají velice podobně.

Firma je na tom opravdu velmi dobře. Je zdravá a vydělává solidní objemy peněz. Graf tomu logicky odpovídá. Nyní je to ale podle mě hodně nahoře a i když na grafu není žádný větší zub, tak do toho nepůjdu.

Chápu, též bych teď nenakupoval.

Společnost se mi líbí a chtěl bych ji do portfolia, ale je příšerně drahá. Zvlášť teď co dostali schválení od lékovky. Pořád uvažuju nad tím jestli ji prostě nekoupit, protože lidi budou obézní a mít cukrovku pořád. 🤷‍♂️ A za pár let se může zdát dnešní valuace úplně směšná.

Přesně tak, ten pohled mám podobný. Akcie je drahá, ovšem nechci zas o něco přijít a jak píšete, lidé budou obézní pořád a ten lék bude potřeba pořád.