S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Podle Morgan Stanley je tato akcie na trhu s čistou energií nejlepší volbou, která se může téměř zdvojnásobit

Podle Morgan Stanley čeká Bloom Energy Corp. $BE+4.8% několik slibných příležitostí.

Banka označila tuto akcii za nejlepší volbu a potvrdila své doporučení „overweight“ na akcie. Zachovala také cílovou cenu 29 USD, což znamená, že akcie by mohly vyskočit o 92 % oproti hodnotě, na které v úterý uzavřely.

Podle analytika Andrewa Percoca je Bloom Energy „naším top tipem v oblasti čistých technologií a klíčovým příjemcem několika klíčových témat“. Jako příklad uvedl rostoucí hodnotu výroby elektrické energie na místě, neboli distribuovanou energii. Rostoucí nestabilita sítě a omezení její kapacity dále podpoří výrobce palivových článků, uvedl Percoco.

„Rostoucí poptávka po technologii palivových článků společnosti BE spolu s její schopností trvale snižovat náklady na své produkty o 10-15 % ročně by měla vést k významné expanzi marží (+751 p.b. v letech 2022-2025) a tvorbě FCF v letech 2024 a 2025, což není zohledněno v současném ocenění,“ uvedl Percoco. Analytik vypočítává, že akcie se obchodují s 37% diskontem ve srovnání s vodíkovými konkurenty, a to na základě čísel poměru hodnoty podniku k tržbám v roce 2025.

Percoco rovněž předpokládá, že daňový úvěr na čistý vodík ze zákona o snížení inflace bude dalším nadcházejícím katalyzátorem konsensuálních očekávání tržeb v letech 2025 až 2030.

Firma odhaduje, že v případě býčího vývoje by akcie mohly vyskočit o více než 75 %, pokud se společnosti Bloom Energy podaří využít „explozivního růstu“ při důsledném snižování nákladů a růstu účtů za elektřinu.

Akcie ve středu před zahájením obchodování přidaly 1,5 %. V roce 2023 akcie klesly o 21 %.

UBS zvýšila hodnocení této technologické akcie pro restaurace, která může vyrůst o téměř 40 %

BE
$12.92 $0.59 +4.79%

Podle banky UBS nastal čas „zakousnout se do společnosti Toast Inc. $TOST-0.1%

Banka ve středeční zprávě zvýšila doporučení pro akcie na „koupit“ z „neutrální“. Zároveň zvýšila cílovou cenu z 25 na 30 USD, což znamená 38% potenciál růstu oproti úternímu závěru.

Analytička Rayna Kumar uvedla kromě zvýšení marží také lepší potenciál pro čtvrtletní čistý přírůstek nových provozoven.

„Společnost Toast má i nadále dobrou pozici, aby zachytila probíhající přechod restauračního průmyslu od starších technologií k vícekanálovým integrovaným softwarovým řešením,“ uvedla Kumar. „Přestože konkurenční prostředí zůstává intenzivní a hrozí nejistota na makroúrovni, Toast se nadále osvědčuje jako špičkový poskytovatel, což dokazuje nedávné zrychlení čistých přírůstků nových provozoven.“

Kumar předpokládá, že investice společnosti Toast povedou v příštích dvou letech k více než 30% nárůstu hrubého zisku. Dodává, že pozitivní makroprostředí rovněž zlepšuje krátkodobé vyhlídky na růst restauračního průmyslu, což by mohlo dále podpořit výhled společnosti Toast.

„Vzhledem k tomu, že se akcie obchodují na úrovni pouhých ~0,2x ’25E EV/GP/ Growth, trh podle našeho názoru plně nezohledňuje trvalý růst horní linie, zdravou expanzi marží a stabilní výhled restaurací,“ uvedla Kumar.

TOST
$26.96 -$0.03 -0.11%

Společnost má dobrou pozici pro získání ještě většího podílu na trhu díky rozšiřující se nabídce řešení a sekulární poptávce po technologii pro prodejní místa v restauracích, uvedla Kumar.

Akcie ve středu během předobchodní fáze vzrostly o téměř 4 %. Od začátku roku akcie vzrostly o více než 20 %.


Mě se ten Bloom nějak nezdá... už 5 let ten graf v podstatě stojí... jsem k takovým společnostem trochu skeptický :)

Taky na to koukám. Společnost není špatná, ale tyhle (pro mě nic neříkající grafy) raději opouštím.

Já se do takových raději ani nepouštim... :)

Graf nevypadá moc ehzky, jsem zvědavý ale na vývoj, jak to s nimi dopadne.

Podle toho jak to dopadá ted, tak se budou pořád plácat na místě :)