S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Kdyby jste v momentální situaci měli vytvořit portfolio obsahovalo by spíše dividendové tituly nebo i nyní, kdy většina technologických gigantů dosahuje svých ATH by jste je zavrhli do svého portfolia?

Přemýšlím o nákupu, ale nevím jak se rozhodnout, zda spíš dividendové akcie nebo technologickou jistotu na long term.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Kdybych v momentální situaci měl vytvořit portfolio, tak si udělám analýzu několika společností. Poté bych vybral nějaké akcie, které se mi líbí a splňují určitá kritéria ( některé kritéria byly zde psány i v komentářích ). Poté bych si vypočítal vnitřní cenu akcie a podle férové ceny bych se rozhodl. Ale abych odpověděl na otázku :D. Aktuálně bych se zaměřil spíše na stabilnější a dividendové akcie jako $CVS+0.3%, $BTI+0.1%, $MO+0.3% a v poslední době jsou dost vyklesané REITs jako třeba $O-0.1%. Ovšem nějaké tech. akcie bych tam také zařadil, jako třeba $GOOGL+1.1% a $AMZN+0.6%. Za mě jsou pořád tyto dvě big tech. akcie na poměrně pěkné ceně.

Díky za odpověď, jojo ty stabilní dividendovky bych tam zařadil taky a ten big tech se mi taky pořád líbí.

Super, když se na to dívám z dlouhodobého hlediska tak bych řekl, že GOOGL a AMZN jsou pořád na pěkných cenách.

Začal by som ETF, a osobne mám prístup, že kupujem čo je momentálne podhodnotené, teraz sú to dividendové Reity, pred rokom to boli technológie, nekupoval by som silou mocou technológie, i keď pravidelnými nákupmi si vieme cenu pekne spriemerovať.

Já teď hodně sleduji společnosti, které vyplácí dividendy. Překvapuje mě, kolik kvalitních společností s výnosem 5-10% člověk najde. Dividendové společnosti jsou momentálně podhodnocené.

Na Reitmi som tiež rozmýšľal. Nepôjdu, ale ešte nižšie s cenami?

Všetko môže padať nižšie, mne prídu už dobre nacenene a už budujem pozície, s dlhodobého horizontu vidím zhodnotenie s dividendou okolo 10 %

Partner

Souhlas všech komentářů, nejsem žádný guru, v investicích do akcií to bylo teď v srpnu rok, ale přeně, snažím se kupovat společnosti, o kterých si zjistím co dělají, jestli mají v něčem třeba konkurenční výhodu. A pak to mít diverzifikované, jak big tech ale i dividendovky. 😊

Díky moc, taky se snažím společnosti do které investuji nejdřív porozumět a pochopit co vlastně dělají.

Partner

Tak tak, plus já se stále učím čtení výkazů a rozumět všem těm zkratkám jako je P/E a tak dále. Věřím, že když člověk to přesně chápe, nemyslím jen definici, tak pak tohle by mohlo stačit k zjištění cca ceny reálné společnosti. Protože počítat to pořád, nevím pletu se třeba, ale přijde mi jako blbost hledat přesnou hodnotu, když se tam vkládá plno odhadů, jako margin of safty, nebo budoucí růst, ten ale přeci nemůže nikdo vědět ...proto chci spíše pochopit ty ukazatele. 😊

Přesně jak říká @krystofjane a @victor_nettoyeur. Dej si jejich odpovědi dohromady a máš perfektní odpověď. Dobře ti radí. :)

Predevsim bych tam chtel kvalitni spolecnosti za ferovou cenu o kterych neco vim;)

Jak píšeš, nejdůležitější je vědět a nebýt jako já, který investoval poprvé podle investičního doporučení… 😅

Ale tak vždy se k tomu nákupu nějak musíte dopracovat. Já osobně jsem třeba nikdy nekoupil akcie tak, že bych si udělal screening a na základně nějakých hodnot začal tu společnost studovat z výročních zpráv. Můj příspěvek byl hlavně o tom, že pro mě není prioritou jestli a jakou společnost vyplácí dividendu.

Na long term bych to určitě klasicky vyvážil. Promíchal bych jak technologie, tak stabilní společnosti i dividendovky. Na konec pár menších asymetrických investic.

Díky za názor, přemýšlím právě, zda spíš nějakou dividendovku z které už něco přijde s nebo spíš long term stabilní.

Není vůbec zaco :) Já bych se asi nebál zkusit oboje😉