S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Ve společnosti, továrně Archer-Daniels-Midland v Illinois se stal výbuch

$ADM+0.0% je obrovským zpracovatelem olejnin, kukuřice, pšenice, kakaa a dalších zemědělských komodit a věnuje se výrobě mouky, rostlinného oleje, kukuřičných sladidel, bionafty, etanolu a dalších souvisejících produktů, které nabízí mezinárodně. Mnohými je tak trochu přirovnávána k Agrofertu u nás.

Já jsem na společnost narazil tak cca před měsícem a beru ji jako dobrého zástupce v zemědělském sektoru, který chci také zařadit do portfolia, jen jsem čekal na o trochu nižší cenu. No, možná k tomu teď dojde. Co se stalo? ...

Zatím není moc toho známé, ale společnost uvedla, že několik zaměstnanců bylo zraněno v zařízení Archer-Daniels-Midland $ADM+0.0% v Decatur, Illinois, po explozi v jeho zpracovatelském komplexu. Uvedli společnost v prohlášení v neděli večer. Osm zaměstnanců bylo převezeno do nemocnice sanitkou, přičemž rozsah jejich zranění se zatím veřejně neví.

ADM
$61.62 $0.03 +0.05%

V závodě Decatur,  jeho největším závodě na světě, se nachází místo na drcení sóji a jeden z největších mlýnů na kukuřici na světě. Má také kapacitu produkovat 375 milionů galonů etanolového biopaliva ročně, což je podle Asociace pro obnovitelná paliva největší v zemi.

Osobně jsem zvědav na další zprávy, může to být zajímavá příležitost k investici, nebo tradu. Co Vy přátelé, kdo z Vás se o tuto společnost zajímá? 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Rád bych měl v portfoliu zařazené v portfoliu nějakou akcii z tohoto sektoru a tato společnost vypadá zajímavě. Zatím jsem se koukal na $DE+0.7%, ovšem potřebuji se kouknout na více společností z tohoto sektoru abych měl přehled. Tedy na společnost určitě kouknu a děkuji za tip :D

Partner

Koukni. 😊 I ta $DE+0.7% je dobrá za mě, já ji sledují též, jen koukám po něčem levnějším, abych mohl více akcií případně koupit. Je teď docela lehce pod svými vrcholy no, tak se mi nechce za ní dávat tolik, kdybych o ní věděl, znal jí co dělá a tak v těch propadech minulý rok, kdy se dala koupit kolem 300$, bral bych ji dneska hned za tu cenu.

Jasný chápu a vidím to stejně. Též hledám něco levnějšího a možná i lepšího :D

Zrovna ted se koukám po zástupci zemědělství, zatím vede $DE+0.7%, ale na $ADM+0.0% taky mrknu

Partner

Jj $DE+0.7% se mi taky líbí, to je fakt, vyrábí stroje zemědělské, plus i poskytuje financování. Jen kdyby byla levnější no, hned bych ji bral.

Cenově je bohužel dost nahoře, ale třeba se naskytne příležitost

O této společnosti jsem nevěděl, díky za tip, ale osobně bych šel raději třeba do $KO-0.4% $PEP-0.5% . Takovej míň rizikový trh.

Partner

To sto pro, ale tohle beru jako zástupce zemědělství což $KO-0.4% ani $PEP-0.5% není.

Jasný, ale já jen nevím, jestli je až taková diverzifikace potřebná.

Díky za info, co jsem koukal tak nějakou větší reakci jsem ale nezaznamenal.

Partner

Taky díky a ano, já také zatím ne, dokonce i lehký růst, celkem zajímavé na to, že se jim vytvořila škoda a zaměstnanci jsou v nemocnici.

Upřímně celkem zvláštní reakci, kdy bych očekával přesný opak.

tvle mě dáváte do schízy - já tam četl AMD 😊😊

Partner

😂 jj je to zavádějící

Též jsem si to spletl a četl jsem AMD :DD

Díky za zajímavý tip. Právě koukám po titulech z této oblasti. Na výměnu posílám: Federal agricultural morgage. Za mě moc zajímavá věc. Líbí se mi jak vydělávají peníze. :) Jen jsou teď trochu dražší. Čekám aspoň na mírný pokles a šup s nimi do portfolia. Tohle je prostě přesně takovej ten nudnej business, o kterým mluví někteří staří investoři. :)

Partner

Taky díky za tip, mrknu na ni. Jinak chci do tohoto sektoru jít, líbí se mi. Ano, je tam riziko přírodních podmínek, ať už moc sucha nebo deště a tím riziko s úrodou, ale ty obrovské společnosti jsou už tak diverzifikované mi přijde, že jim to nestojí na jedno produktu a co si budeme, ten tlak po "hladu" je a bude pořád. 😊

No přesně! Měli bychom tady založit nějaký agrovlákno. Federální se mi líbí, protože lidi budou pořád chtít farmařit a do budoucna bude podle mě počet pěstitelů narůstat. Zvlášť s poptávkou po produktech od malých farmářů a s tím jak lidí bude přibývat se bude zvyšovat i poptávka po jídle obecně. No a lidi si samozřejmě na to farmaření budou půjčovat prachy. :-D A ať je zima nebo horko, déšť nebo sucho, půjčku splácet musíš. :-D :-D :-D Navíc ty John Deery něco stojí, že jo? :-D

Díky za info. Je to zajímavá zpráva, ale vypadá to, že akcie jsou zatím v klidu. V premarketu zatím mírně rostou. S otevřením trhu se to ale může změnit.

Partner

Jj docela se divím na takovou zprávu jak je klid na akcii, i po otevření skoro žádný pohyb.

Někdy to trhu prostě nějak nevadí...Jindy ale investorům dokáže dost zatopit i když se v podstatě nic neděje.