S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Za 10 let si poděkujete, že jste se rozhodli držet tyto 4 akcie 🕙🚀

Od roku 1980 prošel index S&P 500 $SPY+0.2% krachem během černého pondělí, bublinou dot-com, velkou recesí a nedávno i krachem způsobeným koronavirem. Navzdory této čtyřicetileté horské dráze byli trpěliví investoři odměněni ročním celkovým výnosem indexu S&P 500 (včetně dividend) ve výši více než 11 %. To je síla dlouhodobého investování v praxi. Nejlepší na dlouhodobém myšlení je, že nepotřebujete horu peněz, abyste dosáhli životně důležitých výnosů. Následující 4 akcie jsou podle mě přesně ty, které byste měli držet minimálně po dobu 10 let, abyste z nich vytěžili jejich maximální potenciál.

 

 

Pinterest $PINS+0.0% 

Nestává se často, že by investoři dostali příležitost jen tak zadarmo, ale pád, který akcie sociální sítě Pinterest utrpěly po zveřejnění svých provozních výsledků za druhé čtvrtletí by se opravdu dal za takovou příležitost považovat.

 

Zhruba před měsícem se Pinterest $PINS+0.0% ocitl na dně poté, co ve druhém čtvrtletí vykázal postupný pokles měsíční aktivity uživatelů (MAU – monthly active user) o 24 milionů na 454 milionů. Vzhledem k tomu, jak rychle MAU během pandemie rostl, tento pokles některé lidi na Wall Street překvapil, a ne v dobrém slova smyslu. 

 

Mnohem důležitější než růst počtu uživatelů (MAU) Pinterestu je však to, jak efektivně zpeněžuje svou uživatelskou základnu. I při postupném čtvrtletním poklesu MAU vzrostl celosvětový průměrný příjem na uživatele (ARPU – average revenue per user) meziročně o 89 %, přičemž mezinárodní ARPU prudce vzrostl o 163 %. Tito zahraniční uživatelé jsou podle mě pro společnost klíčem k udržitelnému dvoucifernému růstu, kterého plánuje firma v příštích 10 letech dosáhnout. Pokud se bude reklamní síla Pinterestu nadále zlepšovat, může jeho ocenění prudce vzrůst i při mírném růstu počtu uživatelů.

 

Je také důležité si uvědomit, že uživatelská základna Pinterestu $PINS+0.0% je pravděpodobně nejcílenější v oblasti sociálních médií. Jsou to lidé, kteří ochotně sdílejí věci, místa a služby, které je zajímají. Pinterest jednoduše musí udržet své uživatele v napětí a zároveň fungovat jako zprostředkovatelská platforma pro obchodníky, kteří mohou tyto zájmy uspokojit. Je to docela spolehlivý plán, který by rozhodně měl trpělivé investory v dlouhodobém horizontu odměnit.

 

Teladoc Health $TDOC-1.3% 

Jednou z nejzajímavějších akcií v oblasti zdravotní péče v příštích 10 letech je telemedicínský gigant Teladoc Health. Na jedné straně skeptici věří, že Teladoc $TDOC-1.3% byl prostě ve správný čas na správném místě, když udeřila pandemie koronaviru. Na druhou stranu Teladoc nabízí určitou službu, která by měla být přínosem pro všechny aspekty řetězce léčebné péče.

 

Například služby telehealth jsou pro pacienty podstatně pohodlnější než nutnost zajistit si dopravu do nemocnice nebo do ordinace lékaře. Pro lékaře je také podstatně snazší virtuálně se spojit s chronicky nemocnými pacienty, kteří mohou vyžadovat pravidelný dohled. Přestože telehealth není vhodný pro všechny konzultace, měl by vést ke zlepšení výsledků pacientů, a tedy i ke snížení výdajů z kapes zdravotních pojišťoven. To je výhra na obou stranách.

 

A nezapomeňte, že společnost Teladoc Health $TDOC-1.3% získala přední společnost Livongo Health, která se zabývá aplikovanými zdravotními signály. Společnost Livongo využívá umělou inteligenci k zasílání rad pacientům s chronickými onemocněními, aby jim pomohla vést zdravější život. Na konci června měla 715 000 členů s chronickou péčí o diabetiky a má v plánu také rozšířit nabídku služeb pro lidi, kteří se potýkají s hypertenzí a problémy s regulací hmotnosti.

 

EverQuote $EVER-0.5% 

Když se řekne inovace, pojišťovnictví se vám pravděpodobně nevybaví. Je to sice výnosné odvětví, ale poměrně ustrnulé a dlouho se neměnilo. Internetový trh s pojištěním EverQuote $EVER-0.5% chce investorům ukázat, že vysoký růst je hlavně možný v odvětví, které si o změnu přímo říká.

 

Podle společnosti EverQuote má celkový americký trh s distribucí pojištění a reklamou hodnotu 154 miliard dolarů a do roku 2024 poroste přibližně o 4 % ročně. Přitom výdaje na digitální reklamu v pojišťovnictví v USA představují trh v hodnotě 6,5 miliardy dolarů s 16% ročním růstem v příštích čtyřech letech. Společnost EverQuote $EVER-0.5% působí téměř výhradně v tomto prostoru výdajů na digitální reklamu.

 

Její online trh s pojištěním usnadňuje práci spotřebitelům i jejím klientům (pojišťovnám). Je navržen tak, aby spotřebitelům umožňoval snadné stanovení ceny, porovnání a nákup pojistných smluv. V průměru 1 z 5 spotřebitelů, kteří si nacení pojistku, nakonec provede nákup prostřednictvím tržiště. Pomáhá také pojišťovnám získat více peněz za jejich reklamu. Vzhledem k tomu, že spotřebitelé využívající tržiště EverQuote jsou motivováni k nákupu, pojišťovny tak získávají lepší návratnost svých investic.

 

Ačkoli je společnost EverQuote nejznámější díky prodeji pojistek na automobily, v posledních několika letech expanduje do nových sektorů. Možnost nabízet životní, zdravotní, nájemní, bytové a komerční pojištění poskytuje nové zdroje příjmů s možností udržitelného dvouciferného růstu. 

 

PubMatic $PUBM+5.2% 

Čtvrtou akcií, kterou byste podle mě měli držet alespoň po dobu 10 let je společnost PubMatic, která se zabývá programatickou reklamní technologií. Reklamní průmysl se neustále vyvíjí. Od vynálezu internetu se lidé většinou zbavili pracného procesu tvorby cen, prodeje a optimalizace reklamy a nyní se spoléhají na společnosti jako je právě PubMatic, které tuto optimalizaci zajišťují prostřednictvím algoritmů. 

 

Konkrétně PubMatic je platforma pro prodej, což je elegantní způsob, jak říct, že se zaměřuje na prodej zobrazovacího prostoru pro vydavatelské společnosti. Na cloudové infrastruktuře reklamních technologií společnosti PubMatic je skvělé to, že je navržena pro efektivitu. Namísto toho, aby vždy vybírala reklamu s nejvyšší cenou pro zaplnění zobrazovacího prostoru, pracuje na tom, aby uživatelům předložila optimální reklamu. Platforma také umožňuje vydavatelům kontrolovat některé vstupy, například minimální cenu, kterou by za prodej zobrazovacího prostoru akceptovali.

 

Vzhledem k pokračujícímu snižování počtu uživatelů kabelové televize, předpokládá PubMatic udržitelný dvouciferný růst v oblasti programatické reklamy pro video, mobilní a připojené televizní vysílání a to přinejmenším do roku 2024. A pokud to stále není dostatečný důkaz, že má PubMatic před sebou velmi zářnou budoucnost, podívejte se blíže na její růst u stávajících klientů.

 

Čistý dolarový retenční podíl 150 % ve druhém čtvrtletí (net dollar-based retention) znamená, že stávající vydavatelé společnosti utratili ve druhém čtvrtletí roku 2021 o 50 % více než ve srovnatelném období předchozího roku. Tato růstová akcie s malou tržní kapitalizací je pro dlouhodobé investory křiklavě výhodnou nabídkou, kterou by rozhodně neměli jen tak zahodit. 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Po $PINS+0.0% koukám už delší dobu a možná do něj vložím menší kapitál 👍

já asi ještě chvíli počkám, ale určitě budu taky brzo přidávat 😄

Pěkná analýza!