S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Zrovna nad Guyanou jsem nepřemýšlela, koukala jsem zatím spíš na Argentinu, ale teď tam vnímám politické riziko. Díky za tip

Musím říct, že se vůbec v afrických státech nevyznám a neorientuji. Nevnímáš tam nějaké politické riziko, nebo v Guyaně je situace klidná? Bard mi tvrdí o nějakých konfliktech mezi domorodci a vládou, případně v roce 2025 budou volby, které by mohly situaci trochu pozměnit.

Jen bych tedy podotknul, že Guyana není africký stát. 🙋🏼‍♂️

Jižní Amerika, samozřejmě... Díky za opravení - žasnu, co jsem to vyplodil. 😁

Co jsem si načetl, tak to vypadá na poměrně dost stabilní zemi i politický systém (bývalá britská kolonie se nezapře). Rozhodně v rámci  Jižní Ameriky se zdá velmi stabilní. Jak naznačuješ, tak existují nějaké politické rozepře mezi původními obyvateli (asi 10% populace) a vládou, ale není to nic co by zatím mělo v dlouhodobějším měřítku způsobit podstatnější destabilizaci.

Pak už jen najít třeba nějaké to ETF s rozumným TER, což pravděpodobně nebude tak snadné. Právě na vysoké nákladovosti ztroskotal můj plán koupit nějaké indické ETF. Možná tedy spíš nějaká akcie - byls zatím ve hledání úspěšný?

Byl bych opatrný, takový boom tam díky ropě zažilo několik států a dnes jsou na pokraji chudoby. Ono to s tím náhlým bohatstvím není tak jednoduché.

Opatrnost je na místě 100%, to souhlasím

Solidní téma! A zajímavý! Tleskám! Investici zatím nezvažuju, ale jdu to všechno načíst a možná se vrhnu na něco nového. :)

Právě, snažím se to studovat již nějakou dobu a nyní se toho chytla i světová média a zajímavé je to hodně. Ale také je pravda, že jsem zatím moc přímých způsobů investování nenašel. Kromě nákup akcií Exxon (XOM), ale tam moc prostoru nevidím ani náhodou. Rozhodně ne nyní

Já zatím pomlčím, neboť o tom nic nevím. 😊 Jak si se k tomu tématu dostal?

Slušná exotika 👌😂

To teda. Já to nesleduju, ale rád se něco dozvím :)