S&P 500 ^GSPC 5,035.69 -1.57%
Tesla TSLA $183.28 -5.55%
Amazon AMZN $175.00 -3.29%
Microsoft MSFT $389.33 -3.21%
Alphabet GOOG $164.64 -1.94%
Apple AAPL $170.33 -1.83%
Nvidia NVDA $864.02 -1.54%
Meta META $430.17 -0.57%

Jak v dnešní době vnímáte akcie telekomunikačních společností? Např. $VZ-1.5%$TMUS+0.1% či $AMT-2.0%? Akcie v posledních měsících poměrně dost trpí. Osobně do tohoto sektoru neinvestuju, protože mi nepřipadá nijak závratně zajímavý a ani tam nevidím takový potenciál a co víc, nerozumím mu. Mohou se akcie z tohoto sektoru vrátit na své vrcholy podle vás?

VZ

Verizon

VZ
$39.49 -$0.60 -1.50%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Naprosto s tebou souhlasím a vidím to stejně. Potenciál tam nevidím, akcie mi nepřijdou nějak moc atraktivní a též tomuto sektoru moc nerozumím :D

Tak paráda, aspoň tady v tom nejsem sám. :D

Trpí, protože tu máme 5G a nic dalšího v dohledu a jelikož "internet" je hlavní produkt všech těhle společností (a do toho jim šlape na paty Starlink), tak ty společnosti nemaji ted moc co nabídnout a ta jejich dlouhodobá budoucnost je taky nejistá...

Trpí, protože tu máme 5G a nic dalšího v dohledu a jelikož "internet" je hlavní produkt všech těhle společností (a do toho jim šlape na paty Starlink), tak ty společnosti nemaji ted moc co nabídnout a ta jejich dlouhodobá budoucnost je taky nejistá...

S tou budoucností to vidím stejně jako ty...

Tak zkrátka není co vymýšlet...

Do tohoto segmentu nemám ani malinko vkročeno, ale jak koukám do komentářů, tak $TMUS+0.1% vypadá krásně. Na tuto společnost se určitě podívám více:)

Kvůli čeho tak soudíš? :)

Momentálně soudím jenom podle komentářů, kvůli tomu se chci podívat na akcii více už sám a poté se rozhodnu jestli je to dobrá společnost a nebo ne:)

V rámci telekomunikací jsem dřív měla Vodafone, aleteď se tomuto sektoru spíše vyhýbám. Nemám pocit, že by se podívali nějak zvlášť nahoru, ale těžko říct.

Souhlas, taky se vyhýbám.

Nějak si totiž nedokazi představit čím by měli teď tak oslnit aby šli nahoru

Myslím si, že se dočkáme nějakého růstu až při pivotu. Do té doby se asi nic moc na akcii nestane, alespoň to neočekávám. Sám držím, není to má nejlepší investice, ale přesto věřím, že to vysedím. Neočekávám, že společnost si povede nějak zvlášť dobře, jen si myslím, že už je vše zaceněno.

Pokud očekáváš, že si nebude vést nějak zvlášť dobře, proč investici neprodáš a neinvestuješ ty peníze někam, kde si myslíš, že se bude dařit dobře? :)

To je dost validní argument a možná dělám chybu, ale věřím, že se podíváme výš ještě. Do té doby budu sbírat slušnou dividendu. Asi bych na jiné akcii mohl udělat víc, ale myslím si, že toto je docela slušná jistota. Nerad prohrávám. 😁

Tento rok už se růstu nedočkáme, spíše poklesu, ale do budoucna tam potenciál vidím.

Potenciál tam jistě je. Jsou to dobré společnosti, které se nyní dají nakoupit za příjemné ceny.

Absolutní souhlas. $TMUS+0.1% je můj favorit.

Potenciál v čem konkrétně?

Znova, kde vidíš potenciál?

Já jsem v $TMUS+0.1%. Zde stručné shrnutí:

- T-Mobile zažívá více růstu zákazníků po uzavření smlouvy než jakýkoli jiný americký bezdrátový operátor.
- Mladá společnost má výhodu, že nemusí utrácet peníze na udržování zastaralých firem a technologií. 
- T-Mobile je na trhu silnější než Verizon a AT&T na několika úrovních, včetně růstu počtu zákazníků.
- T-Mobile zaznamenal růst počtu mobilních předplacených odběratelů a jeho obrat na zákazníky (churn rate) byl rekordně nízký.
- Akcie T-Mobile překonávají akcie Verizon a AT&T, ačkoli jen tím, že ztratily méně od začátku roku.
- T-Mobile má zvýšený provozní zisk a provozní cash flow, což podporuje nové dividendy.
- T-Mobile nemá zátěž v podobě ztrátových aktivit, jako mají Verizon a AT&T v Latinské Americe, kabelové televizní služby nebo staré telefonní linky, což je výhodou.
- Pro investory hledající růst akcií a příjmy z dividend je T-Mobile atraktivní volbou s očekávaným růstem dividend o 10 % ročně.

- Akcie je v současné podhodnocené a analytici předpokládají její růst až o 20%.

Super, díky za pointy, ale pokud trochu "odzoomuju" a podívám se na to z vyššího hlediska, myslíš, že T-mobile bude na long term schopen profitovat a zajistit svým akciím růst i přes to, že trend se jeví tak, že hovory časem zmizí a pojede se přes internet calls?

No, právě jestli někomu v tom sektoru věřím, tak je to T-mobile. Určitě budeme brzo volat jen přes net, ale to bude chtít infrastrukturu, vysílače, věže. Ten nárůst na data bude pekelnej a T-mobile má podle mě všechny předpoklady to zvládnout. Nejvíc že všech investoval do inovací. Je to pro mě malá expozice na trh mobilních operátorů kvůli diverzifikaci v portfoliu. Pokud tmobile neuspěje, nic moc se u mě nestane.

Loni jsem koupil $TEF.MC+0.6% , držím, ale teď přistupovat neplanuji

Věříš v růst této společnosti?

Kupoval jsem za 3,329 takže dividendu mám kolem 9%, nemyslím si, že by tento sektor v dohledné době nějak rostl, ale budu držet kvůli dividende.

Z telekomunikací poslední dobou nakupuju Orange FR, hezky vyklesaná, solidní společnost s hezkou divi

O té slyším prvně. i když jsem kdysi byl jejich zákazníkem.