S&P 500 ^GSPC 5,322.67 +0.37%
Nvidia NVDA $948.00 +2.51%
Tesla TSLA $175.44 -1.14%
Microsoft MSFT $424.13 +0.93%
Alphabet GOOG $178.82 +0.86%
Apple AAPL $191.44 +0.83%
Meta META $470.94 -0.21%
Amazon AMZN $185.04 +0.19%

Jak pohlížíte na aerolinky? Od covidu se spousta z nich, alespoň co se týče akcií, nedostala ani zpět na ceny, kde byly v roce 2019. $AAL-0.7% a $UAL+0.1% opravdu nejdou skoro nikam. Obě společnosti odepsaly při velkém propadu v roce 2020 přes 50 % hodnoty a nevypadá to na brzký návrat. Máte nějakou aerolinku v portfoliu?

AAL
$14.63 -$0.10 -0.68%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Není to sektor na který se zaměřuji, ovšem kdyby se akcie nějaké aerolinky propadly, tak bych možná na nějakou kratší dobu nakoupil a pak bych zase prodal.

Hned v covidu byly dobré ceny. Nyní je to moc riskantní.

Souhlasím :)

Já hned v covid dropu nakoupil $AAL-0.7% a $DAL+0.6% na kterých jsem i ted v plusu ale také čekám a doufám, že se minimálně dostanou zpátky na predcovid... taky moc nerozumím tomu, proč se pořád plácaji tak nízko... videl bych za tim trochu strach z těch eko-teroristů...

Jestli jsi vychytal to dno po covidu, tak bych si je zatím taky nechal :)

Yes, upřímně ano :) na $DAL+0.6% za 22$

Partner

Hezky to napsal Victor a pak i Martin, kdy teda já nelítám zatím moc často, ale vždy se toho taky bojím, abych nezůstal někde viset na letišti. Nemám též žádnou, neuvažuji ani momentálně a jen na začátku léta se mi podařilo něco málo vydělat na $DAL+0.6% která měla hezký růst z cca 30$ na 50$, nyní ale také padá.

Tak to šlo👍Koukám, že $DAL+0.6% poprvé od covidu vyplatila dividendu.

Partner

Ty jo, vidíš, jsem si nevšiml, možná ještě v době co jsem to měl tak to ani nebylo, nevím, no jako je to malá dividenda, ale možná byla škoda to prodávat.

Z meho pohledu velmi spatny biz, jen nahodile co mi vadi: silna zavislost na cene pohonnych hmot, silne odbory a malo kvalitniho personalu, silna konkurence kde zpravidla souperite pouze cenou, slaba konkurence ve vyrobe letadel, vysoka zadluzenost.

Jiste by se tam dalo vymyslet spousta dalsich negativ (snad i nejake pozitiva?:) Ale neni duvod tam lezt, kdyz je tu tisicovky lepsich prilezitosti.

Krásně jste to vystihl. Naprostou souhlasím. Proč to kupovat když jsou mnohem lepší firmy.

Přijde mi, že všechny aerolinky po covid mají problém. Často se na delších trasách s přestupem člověk potká s tím, že mu minimálně jednou změní jeden z letů.

Mně třeba teď posunuli odlet z Istanbulu v říjnu o 40 minut, tím mi zkrátili dobu na přestup. Od různých lidí vím, že se to v poslední době děje docela často.

Otázka tedy je, jestli tyto "operativní řešení" nemají také vliv na ziskovost. Investičně se totiž o aerolinky moc nezajímám.

Já taky žádnou nemám v portfoliu, ale souhlasím, že od covidu se hodně šetří a není to co to bývalo. Pokud se někdy dostaneme na podobné úrovně, bude to za dlouhou dobu.

Za 3 týdny letím na druhou stranu světa, tak si to aspon vyzkouším :-D