S&P 500 ^GSPC 5,132.35 +1.35%
Apple AAPL $185.62 +7.28%
Nvidia NVDA $890.15 +3.73%
Microsoft MSFT $406.41 +2.15%
Meta META $450.71 +2.04%
Amazon AMZN $186.52 +0.97%
Tesla TSLA $181.28 +0.71%
Alphabet GOOG $168.64 +0.11%

Unde se duce $AAPL+7.3%, se duce întreaga piață sau un avertisment pentru taurii bursieri.

Acțiunile Apple au pierdut 1,71% marți, în ziua în care a prezentat noi dispozitive, în frunte cu iPhone 15. Acestea încă mai scriu peste 10% față de maximul istoric din 1 august, fiind astfel într-o corecție. Investitorii care au plasat bani pe toată linia în S&P 500 și-ar dori cu siguranță să vadă o performanță bursieră mai bună din partea celei mai mari companii cotate la bursă.

Acțiunile Apple se află într-o corecție.

Indicele S&P 500 a înscris mai puțin de trei procente de la vârful atins la 31 iulie și, pe baza citirilor de închidere din zilele de tranzacționare individuale, a scăzut cu mai puțin de 5% cel mult până acum.

În mod evident, prețul acțiunilor Apple, datorită ponderii mari a titlului în S&P 500, influențează puternic performanța indicelui de referință însuși. Și, prin urmare, nu este atât de surprinzător faptul că, într-o majoritate semnificativă a zilelor de tranzacționare, indicele crește atunci când acțiunile Apple câștigă și scade atunci când titlurile producătorului iPhone pierd.

Între timp, luna septembrie a acestui an este cea de-a treia lună consecutivă până acum în care Apple a înregistrat o performanță inferioară indicelui. Acest lucru nu este tocmai un eveniment obișnuit; ultima dată când s-a întâmplat a fost la sfârșitul anului 2020. Merită să remarcăm, așadar, că revenirea semnificativă din acest an a indicelui S&P 500 a avut loc cu acțiunile Apple (și o serie de alte titluri mari din domeniul tehnologiei) care au avut performanțe superioare în cea mai mare parte a timpului. Astfel, actuala sa subperformanță nu este tocmai un semn pozitiv pentru piața în general.


Este adevărat că în ultimele zile compania nu a mers bine, dar cred că nu va dura mult și în câteva zile totul va fi ca înainte sau chiar mai bine :)

Și eu cred în totalitate în ea :)

Sunt curios să văd cum se va descurca la sfârșitul lui septembrie.

Cu toții suntem, dar ziua de ieri m-a făcut să mă gândesc că lucrurile s-ar putea prăbuși cu adevărat în următoarea săptămână...

Acela ar fi momentul potrivit pentru a cumpăra :)

Ar fi frumos să faci cumpărături mai ieftine :)

Cred că s-ar putea să încheiem luna septembrie ușor roșu, dar apoi va crește :)

Eu văd lucrurile la fel.

Hehe frumos.

Mulțumesc :)