S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Jak vydělat na novém americkém zákonu o podpoře infrastruktury doma z pohodlí gauče? 😎 Pomocí těchto 👉 3 akcií

Investoři, kteří hledají solidní společnosti, které mohou získat další podporu, pokud bude federální plán pro infrastrukturu v USA schválen, by se měli podle mě rozhodně podívat na tyto lídry ve svých odvětvích. Společnost Nucor, která se zabývá výrobou oceli, NextEra Energy, která je lídrem v oblasti veřejných služeb a obnovitelných zdrojů energie, a Cummins, která dodává energetická řešení výrobcům těžké techniky, jsou tři již prosperující společnosti, které budou mít z nového balíčku opatření pro infrastrukturu rovněž prospěch. Nenechte si příležitost ujít, když jediné co vás od zisků dělí, je pár kliknutí, klidně z pohodlí vašeho obýváku. 

 

 

Nucor $NUE-1.6% 

Výrobce oceli Nucor nedávno oznámil výsledky za druhé čtvrtletí roku 2021 a informoval investory, že společnost již jen v první polovině roku překonala svůj roční rekord čistého zisku. Firmě se daří díky několika faktorům, které se sešly najednou. Americká ekonomika se z pandemie vzpamatovala rychleji, než mnozí předpokládali, zásoby zákazníků byly vyčerpány kvůli odstávkám a nejistotě související s pandemií a možná nejdůležitější je, že ceny oceli prudce vzrostly razantně nad úroveň před pandemií.

 

Výrobky společnosti Nucor $NUE-1.6% se používají ve většině průmyslových odvětví. Stavebnictví tvořilo v roce 2020 zhruba 56 % jejího obchodu, ale její ocel se široce používá i v automobilovém průmyslu, energetice, těžkých zařízeních a spotřebičích. Ceny oceli se více než ztrojnásobily na úroveň z konce roku 2019, což eventuálně způsobilo, že hutě společnosti ve druhém čtvrtletí roku 2021 pracovaly na 97 % kapacity, což je o 2 % více než 95 % v předchozím čtvrtletí.

 

Tato úroveň obchodní aktivity ani nezohledňuje případné dopady potenciálního federálního zákona o infrastruktuře. Přijetí takového zákona by pouze prodloužilo současnou vysokou úroveň výkonnosti dále v rámci hospodářského cyklu. A společnost Nucor $NUE-1.6% ve svém posledním čtvrtletním hovoru s investory zopakovala, že i nadále plánuje vrátit akcionářům nejméně 40 % čistého zisku ve formě dividend a zpětného odkupu akcií. Společnost naposledy vyplatila mimořádnou dividendu v roce 2008, kdy se jí opravdu dařilo. Je možné, že i po zafinancování růstových investic a základní dividendy se investoři dočkají toho, že mimořádná dividenda bude letos opět oznámena.

 

NextEra Energy $NEE-0.8% 

Ačkoli by společnost Nucor mohla těžit prakticky z každého aspektu zvýšených výdajů na infrastrukturu, NextEra Energy má jedinečnou možnost využít dvě oblasti související konkrétně s energetickým sektorem. Společnost NextEra je největším dodavatelem elektrické energie v USA podle maloobchodního prodeje elektřiny a vlastní také společnost NextEra Energy Resources, která se zabývá čistou energií a je největším světovým výrobcem obnovitelné energie z větrných a slunečních zdrojů.

 

Nedávná zpráva amerického ministerstva energetiky (DOE) uvádí: "Rozsáhlá dekarbonizace odvětví elektrické energie by mohla do roku 2035 posunout podíl solární energie z dnešních 3 % na více než 40 %." 

 

Návrh zákona o infrastruktuře, který se v současné době projednává, obsahuje alokace na podporu této probíhající transformace. Zahrnuje 73 miliard dolarů na výdaje na elektrickou síť a energetickou infrastrukturu a také 15 miliard dolarů vyčleněných na elektrická vozidla. Obě oblasti se přímo týkají společnosti NextEra Energy $NEE-0.8%.

 

Společnost NextEra již prokázala, že může být úspěšná a pro investory zisková i bez nových výdajů v rámci návrhu zákona o infrastruktuře. Od roku 2005 společnost zvyšovala zisk na akcii složenou roční mírou růstu (CAGR) o téměř 9 % a zároveň navýšila dividendu na akcii ročním tempem téměř 10 %.

 

Společnost NextEra Energy Resources v současné době vyrábí pouze asi 15 % své obnovitelné energie ze solárních zdrojů. Má sice k dispozici nevyřízené smlouvy, které by měly růst, ale pokud je předpověď ministerstva energetiky správná, bude jich ještě hodně nad rámec současných úrovní.

 

Firma poskytla investorům výhled, který odhaduje 6% až 8% roční růst upraveného zisku na akcii od základní úrovně v roce 2021 do roku 2023. Rovněž očekává pokračování přibližně 10% ročního růstu dividend na akcii minimálně do roku 2022. Další výdaje na infrastrukturu by měly jen rozšířit možnosti, které má společnost již rozpracované.

 

Cummins $CMI-1.5% 

Další společností, která se postupně přesouvá do oblasti ekologického vodíku, je globální energetický gigant Cummins $CMI-1.5%. A zatímco vodíková technologie se nadále stává větší součástí podnikání společnosti, její řešení pro napájení jsou hlavní oblastí, která bude v nejbližší době těžit z výdajů na infrastrukturu.

 

Výdaje na železnici, veřejnou dopravu, přístavy a vodní cesty nebo silnice přímo ovlivňují podnikání společnosti Cummins. A tento byznys je v současné době opravdu silný. Trh společnosti zahrnuje různé technologie pohonu včetně pokročilých dieselových motorů, zemního plynu, hybridních a elektrických motorů a palivových článků. Vedení společnosti věří, že tržby v roce 2021 vzrostou o 20 až 24 % oproti roku 2020.

 

A společnost Cummins nepřestává inovovat. Na virtuální akci v loňském roce generální ředitel společnosti Tom Linebarger uvedl: "Vodíkové technologie, zejména elektrolyzéry, budou v příštích letech rychle rostoucí a stále důležitější součástí našeho podnikání."

 

Vzhledem k již tak silnému podnikání, které by získalo další impuls díky výdajům na infrastrukturu, mohou investoři využít Cummins jako vhodnou volbu investice. 

 

DISCLAIMER – nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Před nákupem si prosím udělejte vlastní analýzu. 

zdroj 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Hned mám nad čím přemýšlet :-)