S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Co je pro vás lepší investicí? Sony $SONY+0.4% s jeho Playstationem, nebo konkurent v podobě $MSFT-0.2% s Xboxem? Kdo do budoucna může být výhrercem v sektoru herních konzolí?

Kdo ví, třeba se do této hry vloží $AAPL+0.0% a bude budoucnost herních konzolí viset na tom, že si zapojíme náš Iphone do TV/monitoru a budeme využívat náš kapesní počítač. Narážím na ten boost u nových 15pro v 4x síle GPU. Co vy na to? Může to být do budoucna gamechanger pro tuto oblast? :)

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Mám stejný názor jako ostatní. Playstation je lepší konzole, ovšem co se týče akcií, tak $MSFT-0.2% jasně vede.

Souhlasím.

Já jsem u obou kategorii za $MSFT-0.2%:)

Kvůli čemu to tak vidíš? :)

Ohledně konzole se mi nejvíce líbí Game Pass. Navíc sám jsem měl PS3 a PS4 a bylo to naprosto skvělé, akorát po zakoupení Series X, tak se mi Xbox líbí mnohem více, možná je to jen preference a přístup, ale ten Game Pass je naprosto skvělý musím říct. A jako společnost $MSFT-0.2% má mnohem hezčí budoucnost podle mě, neříkám že Sony ne, určitě má, ale už jenom pokud vyjde akvizice Blizzardu k Microsoftu, tak to bude obrovský.

Playstation je lepší konzole, ale lepší investice je podle mě $MSFT-0.2%.

Souhlas.

Za mě vede jasně Playstation, ovšem z hlediska investic je to pro mne přesný opak.

Tak nějak... Vidíš tam možnost konkurence ze strany Applu?

Já si osobně nemyslím, že by měli ambice v herním průmyslu/konzolích, možná ale do budoucna vidím možnosti ve Vr/smart glasses které chystají, popř. si dovedu představit, že by udělaly produkt podobný Ps Vita, kteří by fanoušsci ocenili, ale pochybuji o nějaké Áčkové konzoli upřímně.

Myslím, že ta otázka není položena úplně správně. Obě konzole jsou pro ně celkem irelevantní, protože na nich téměř nic nevydělávají (spíše prodělávají;)

No já spíše narážel na budoucnost tohoto herního sektoru, kdy se do toho může pustit i AAPL s jeho řešením.

Jestli chce Apple vstoupit do gamingu ať začne kupovat herní studia. Jsou tam mnohem lepší marže jak na HW a můžou použít IP pro streaming biz.

Celkem by mě zajímalo kdo z těch majitelů iPhonu ho reálné používá na nějakou seriózní činnost kde se využije ten výkon. Lze tam připojit nějaké periferie jak PC?

Mě konzole nikdy moc nebraly, preferuji videohry na PC. Bylo by zajímavé, kdyby se do této kompetice angažoval Apple. Nemyslím si, že zapojením mobilu do monitoru (v blízké době), ale proč by ne třeba vlastní platformou. Určitě je to už muselo napadnout.

Partner

V tomto odpovím rovnou takto k Tobě, já na konzole též vůbec nejsem, nikdy jsem neměl ani vlastní. Když už tak raději na pc a tam jak píšeš, by bylo velmi zajímavé dle mě, kdyby Apple do tohoto sektoru se více pustil. Už tak na Macu rozjedeš na super kvalitu hry, ale je to omezení, protože dost her prostě nejdou na MacOS ...no, ale kdyby tato překážka se odstranila a oni ještě třeba přidali na HW herním, tak si myslím, že to by plně stačilo pro získání plno nových zákazníků. 😊

Jo. Na macu s m2ultra ve stejných detailech jako na pc za 20k. Ještě mají na tomto poli velký kus cesty před sebou.

Souhlasím s tebou, mohl by to být další krok kupředu.

Nedávno jsem se bavil s insiderem v samsungu, a nepřímo mi řekl, že investují nemalé peníze do share obrazovek (prostě pouze nasharujete obraz a ovládáte přes tuto obrazovku) a vyvíjejí právě takové zařízení (mobil, pc v jednom) a to si myslím, že už mají prototypy.. vymyšleno je spoustu věcí, ale proč by to dávali na trh, když loňské topky, čipy ještě vydělali co měli.. otázka 5let podle mě..

To jsem netušila,díky:)

Zajímavé info, odkud přicházíš na takové leaky ze samsungu? :D

V blízké době si taky nemyslím, že by to mohlo být reálné, ale na stole by to být do budoucna mohlo.