S&P 500 ^GSPC 5,308.15 +1.17%
Nvidia NVDA $946.30 +3.58%
Meta META $481.54 +2.05%
Tesla TSLA $173.99 -2.01%
Microsoft MSFT $423.08 +1.75%
Apple AAPL $189.72 +1.22%
Alphabet GOOG $173.88 +1.13%
Amazon AMZN $185.99 -0.58%

Akcie společnosti Apple nezaznamenaly nový iPhone. To by mohlo pomoci

Akcie společnosti Apple $AAPL+1.2%  se po vydání iPhonu 15 propadly, protože analytici byli skeptičtí ohledně toho, zda se díky němu zvýší prodeje. Nové údaje by však mohly tento názor změnit.

Podle Daniela Ivese ze společnosti Wedbush přináší začátek předobjednávek iPhonu 15 pro Apple (AAPL) dobré zprávy. Ve své výzkumné zprávě napsal, že na základě analýzy společnosti Wedbush se předobjednávky od neděle zvýšily o 10 až 12 % oproti stejnému období u iPhonu 14. Smartphone se má v obchodech prodávat od tohoto pátku.

„Naše kontroly dodavatelského řetězce v Asii o tomto víkendu nám dávají zvýšenou jistotu, že počet kusů iPhonu by měl být zhruba 85 milionů kusů od brány a mohl by se blížit 90 milionům, protože již probíhající okaté propagační akce operátorů budou hlavním katalyzátorem upgradů do sváteční sezóny,“ napsal Ives.

Akcie společnosti Apple by si zasloužily povzbuzení. V předobchodní fázi klesly o 0,2 % na 174,69 USD. Akcie klesly z maximálních hodnot kolem 195 USD na konci července, částečně kvůli obavám ze zákazu používání iPhonů čínskými vládními úředníky,

Podle Ivese jsou v prvních údajích o iPhonu 15 další dobré zprávy – předobjednávky se vychýlily směrem k dražším modelům Pro a Pro Max. Společnost Wedbush předpovídá, že Apple dosáhne průměrné prodejní ceny iPhonu 15 kolem 925 USD, což je přibližně o 100 USD více než při prodeji iPhonů za posledních 12 až 15 měsíců.

Oblibu dražších modelů potvrzují i některé veřejně dostupné údaje, neboť společnost Apple v některých zemích včetně USA posunula termíny dodání iPhonu 15 Pro Max až na listopad.

„Ačkoli nejsem velkým fanouškem dlouhého nastavení u společnosti Apple v blízkém horizontu, byl bych opatrný i na krátké straně vzhledem k těmto očekávaným údajům o iPhonu 15,“ napsal v pondělí ve výzkumné zprávě analytik společnosti Mizuho Jordan Klein.

Akcie společnosti PayPal budou pod tlakem i po nástupu Alexe Chrisse do funkce generálního ředitele, tvrdí společnost MoffetNathanson

Podle společnosti MoffetNathanson by akcie PayPal Holdings Inc. (PYPL) mohly i přes reset s novým výkonným ředitelem stále zaostávat za očekáváním.

Firma v pondělní zprávě snížila hodnocení akcií společnosti PayPal na Market Perform z Outperform a snížila cílovou cenu na 75 USD za akcii. Prognóza MoffetNathanson znamená zhruba 17% nárůst oproti páteční závěrečné hodnotě 64,21 USD.

AAPL

Apple

AAPL
$189.72 $2.29 +1.22%

Akcie společnosti PayPal $PYPL-1.1%  se od začátku roku propadly o téměř 10 % a v pondělí v předobchodní fázi klesly o 1,4 %.

Analytička Lisa Ellisová tvrdí, že navzdory potenciálně slibnému novému startu společnosti s novým generálním ředitelem a bývalým výkonným ředitelem Intuit Alexem Chrissem 27. září bude PayPal stále pod úrovní odhadů MoffetNathanson.

„Do budoucna bohužel očekáváme, že růst hrubého zisku společnosti PayPal zůstane nevýrazný, v nízkých až středních jednociferných číslech, a vidíme potenciál pro další snížení našich odhadů, zejména vzhledem k silnému rozmachu služby Apple Pay, u níž se obáváme, že začne těžit ze silných síťových efektů v oblasti plateb,“ uvedla Ellisová.

Ellisová dodala, že další protivítr související se slabým růstem společnosti Venmo, jakož i zužující se soubor příležitostí, jak snížit provozní náklady, bude společnost PayPal v nejbližší době frustrovat.

„V důsledku toho jsme sice nadšeni z nového začátku ve společnosti PayPal pod vedením nového generálního ředitele Alexe Chrisse, ale domníváme se, že v nadcházejícím roce bude pro společnost bohužel pravděpodobně i nadále náročná cesta,“ uvedla.

PYPL

PayPal

PYPL
$63.90 -$0.68 -1.05%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pěkné a zajímavé info, díky. Taky si myslím, že jak se naplno rozjedou prodeje nových zařízení, akcie to podpoří v růstu.

Já děkuji a jsem stejného názoru!

A jak se stavíš k tomu $PYPL-1.1% ...myslíš že má šanci se alespoň nějak zotavit, třeba k těm cca 80$ i přesto, že konkurenci má obrovskou?

Taky jsem to sledoval. Na televizi keynote Apple a na telefonu graf. Akcie se propadly protože, zákazníci mají nižší ceny a díky tomu budou víc nakupovat? Dobrá práce :) Včera už si to investoři uvědomili.

Doslova skvělá práce!