S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Chytří investoři se vyhýbají těmto 2 rizikovým akciím a vy byste měli udělat totéž, pokud nechcete přijít o peníze

V momentálním tržním prostředí je mnohem více, něž kdy jindy důležité vybírat si do portfolia ty správné akcie. Tím, že investor nakoupí nějakou akcii, vystavuje se určitému riziku a očekává za to něco na oplatku. Co když je ale riziko investice příliš vysoké? Potom by měl rozumný investor dát od takové investice ruce pryč. Zde jsou 2 akcie, kterým se chytří investoři obloukem vyhýbají. 

Pozor na tyhle 2 akcie!

Většina investorů sledujících GameStop $GME+29.4% ví, že miliardář Ryan Cohen, vlastní 11,9 % akcií GME prostřednictvím své holdingové společnosti RC Ventures. Cohen rovněž vlastní 9,8 % akcií společnosti Bed Bath & Beyond $BBBY, kde navíc nedávno získal tři místa v představenstvu.

Pokud jste investorem, varoval bych před nákupem obou akcií. Pokud si Cohen nedá pozor, nedopadne to dobře!

Zde je důvod

Cohen koupil velký podíl v GameStop s stal se předsedou představenstva. Přivedl všechny ty vedoucí pracovníky a členy představenstva. Akcie šly hodně nahoru. Zlepšily se ale základy podnikání? Odpověď zní ne. A mimochodem, akcie dosáhly vrcholu na 483 dolarech. Nyní cena klesla na zhruba 150 dolarů.

Akcie GME se v posledních týdnech pěkně zotavily - za poslední měsíc vzrostly o 
64 %,  protože investoři do akcií meme se znovu vrhli na Cohenův původní cíl obratu. O své strategii transformace podnikání GameStop se společnost vyjadřovala jen v dobrém. Když už nic jiného, Cohen je dobrý propagátor.

Roční graf akcie GameStop, Zdroj: Google Finance

Náročný až nemožný úkol 

Cohen má nyní na starosti dva ztrátové podniky, které musí změnit. Jednou dosáhnout úspěchu je dost těžké. Ale on to chce dokázat dvakrát. V tuto chvíli by si chytrý investor uvědomil, že pravděpodobnost, že Cohen uspěje v obou případech, je mizivá.

Tento muž neudělal téměř nic pro změnu ani jednoho z obou podniků, přesto je připraven vést válku na dvou frontách zároveň. Bohužel tento scénář má jen jeden konec -a z mého to nekončí dobře. 

Nevidím důvod, proč by měl investor vkládat své peníze do těchto 2 společností, které mají dlouhodobě problém se ziskovostí a potýkají se s vážnými nejasnostmi v rámci vedení. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Problematice obou akcií se věnoval analytik Will Ashworth.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zázraky se dějí, ale jen občas. V případě GME a BBBY jsou však nepravděpodobné. GME je vysloveně spekulativní akcie, taková lepší Sportka.

$GME+29.4% se obloukem vyhýbám 😉

to je dobře :D

Řekl bych, že tohle je moc i na Cohena

souhlasím, každá ze společností je dost velké sousto, což potom obě najednou

dal bych tomu čas

třeba za pár se let se můžeme k těmto akciím vrátit a situaci opět zhodnotit, třeba se dopracujeme k jinému konci

Nikdy jsem ani neuvažoval nad nákupem $GME+29.4% :d

to je z mého pohledu jediné dobře...