S&P 500 ^GSPC 5,201.66 +0.27%
Nvidia NVDA $890.04 -1.56%
Amazon AMZN $190.69 +1.43%
Tesla TSLA $172.81 -1.09%
Apple AAPL $183.68 +0.51%
Meta META $474.28 +0.35%
Microsoft MSFT $411.72 +0.29%
Alphabet GOOG $170.82 -0.20%

Tento týden jsem koukal na akcie koncernu LVMH, který vyrábí a prodává luxusní zboží a spadá pod něj několik známých společností. Aktuální cena akcie mi nepřijde vůbec špatná a akcie dlouhodobě velice pěkně roste.
Jak se na tuto společnost koukáte vy a máte akcie $MC.PA+0.0% v portfoliu?

MC.PA

LVMH

MC.PA
€787.80 -€0.10 -0.01%

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/za-spatne-obleceni-pokuta/r~ad69f8be56e511ee9ae20cc47ab5f122/ Před chvilkou jsem narazil na tenhle článek který souvisí s mým komentářem, kde se obávám, že se Čína odvrací od kapitalismu někam kde byla pár dekád zpátky. S tím jak se Xi snaží podpořit nacionalismus a národní hrdost tak se jednoho dle klidně může stát, že ten zákon v podstatě bude znamenat "kupujte pouze čínské výrobky jinak vás pošleme sedět".

Díky za názor. Dávalo by to smysl a od Číny by se něco takového dalo čekat. Akcie $MC.PA+0.0% nemám a ještě se nad tím budu muset zamyslet. Ale toto je poměrně veliké riziko pro tuto společnost.

Pro LVMH je klíčový trh Čína a Číňané teď hodně šetří. Doufám ve větší propad a dokupuju. :)

Asie (mimo Japonsko) jim loni delala cca 20% prijmu. Letos je to zatim 34%, coz je myslim dost ovlivneno rozvolnenim po Covidu. Jsem velmi zvedavy na dalsi vysledky, ale osobne bych nerekl, ze zakaznik na ktereho LVMH cili zacal nejak zasadne setrit;)

Za rok 2022 byl příjem společnosti z asijských trhů mimo Japonsko 37%. Hned po uvolnění politiky zero-Covid Arnault osobně navštívil Peking, Chengdu a Shanghai + Shenzhen, což jsou největší konzumenti luxusního zboží v zemi, aby povzbudil a utužil vztahy. A ano útlum nákupů přišel s Covidem. S rozvolněním se zvedla poptávka po luxusním zboží v Číně o 11%. I boháči občas šetří. Navíc v Číně si velmi často tyto značky pořizují lidi, kteří na ně opravdu nemají a půjčují si na ně + bohatá střední třída. Funguje to tam hodně jinak než tady (osobní zkušenost - 3 roky života v Shenzhenu).

Též doufám ve větší propad :D

Už? 😅 Máš nějak výpočtenou cenu, která kempaři tebe už buy?

AHOJ KDE PROSIM NAKUPUJES AKCIE LVHM. CHCI TAKY NAKOUPIT. ALE CHTEL BYCH JE NAKOUPIT V USD NE V EU. JE VUBEC NEKDE TAKOVA BURZA. NEBO TO KOUPIT NA XTB A NEŘEŠIT TO ALE S TIM ZE TO MUSIM KOUPIT NA UCTU KDE MAM USD.

Já bych se tou měnou tolik netrápil. Ta cena za konverzi není tak strašná. A co se týká vývoje akcie, tak je měna jedno. Takže pokud nechceš investovat nějaký obrovský částky nebo dělat DCA každý měsíc, kde by tě ty prachy musely mrzet, tak bych to tolik neřešil. Ale to je můj názor. Jinak já nakupuju LVMH v eurech. Celkově nakupuju každou akcii v její domácí měně.

Myslím že po propadu SMCP.fr, může nastat ještě nějaký výprodej luxusu, takže vyčkávám. Zatím pro mě stále drahé.

Jasný chápu. Též čekám na lepší cenu.

Hezký drop ale podle férové ecny jsme pořád nad průměrnou cenou... takže bych ještě asi počkal :)

Jojo, ta cena je pořád vysoko :)

V portfoliu jí nemám, ale business je naprosto geniální. V covidu a menší poptávce společnost prokázala, že o luxusní zboží je zájem vždy.

Souhlasím, dříve jsem si myslel, že takovéto společnosti nemůžou fungovat, jelikož ta poptávka bude malá. Ovšem opak je pravdou a drahé a luxusní zboží si kupuje čím dál tím více lidí.