S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Teladoc Health a další 2 akcie zdravotnického sektoru, které mají super potenciál vám zajistit vysoké zisky

Zdravotnictví je jeden z oborů, který tu bude pořád. Na tom se můžeme všichni bezpečně shodnout. Populace bude čím dál více stárnout a tím pádem poptávka po zdravotní péči bude neustále narůstat. Pojďme se blíže zaměřit na 3 zdravotnické akcie, které mají potenciál přinášet obrovské výnosy.

Stárnutí populace hraje těmto akciím přímo do karet, rozhodnete se z tohoto trendu také profitovat?

1. Intuitive Surgical $ISRG+0.4% 

aktuálně se ISCRG pohybuje na 280 dolarech, což představuje 22% pokles od začátku roku; zdroj: Google

Tato značka zdravotnického vybavení se specializuje na minimálně invazivní operace. Je známá především díky své špičkové robotické technologii, chirurgickému systému da Vinci.

Společnost oznámila 20. ledna výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2021. Tržby meziročně vzrostly o 17 % na 1,55 miliardy dolarů. Čistý zisk dosáhl 477 milionů dolarů, tj. 1,30 dolaru na zředěnou akcii, ve srovnání s předchozím rokem, kdy činil 434 milionů dolarů. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily ve čtvrtletí na úrovni 8,6 miliardy dolarů. Tento údaj vykázal oproti předchozímu roku nárůst o 1,8 miliardy dolarů, a to díky peněžním prostředkům získaným z provozní činnosti.

Do budoucna vedení usiluje o rozšíření robotické a digitální platformy. Hlavním strategickým cílem je kromě růstu ve Státech také mezinárodní expanze.

Vzhledem k tomu, že se znovu otevírají nemocnice pro plánované operace, mohlo by toto odvětví v krátkodobém horizontu potenciálně zaznamenat explozivní růst. Podle společnosti Grand View Research se očekává, že globální trh s minimálně invazivními chirurgickými nástroji poroste v letech 2021-2028 složenou roční mírou růstu (CAGR) blížící se 15 %. Společnost Intuitive Surgical, lídr na trhu, si proto zaslouží vaši pozornost.

2. Merck $MRK+0.0% 

MRK za poslední rok vyrostlo o téměř 19 %, zdroj: Google

Další na řadě je farmaceutický gigant Merck. Jeho sortiment zahrnuje klíčový lék proti rakovině Keytruda a vakcíny proti lidskému papilomaviru (HPV) Gardasil a Gardasil9. Skupina rovněž rozšiřuje své podnikání v oblasti péče o zdraví zvířat.

Společnost zveřejnila výsledky za 4. čtvrtletí 2021 3. února. Tržby meziročně vzrostly o 24 % na 13,5 miliardy dolarů. Čistý zisk ve výši 4,6 miliardy dolarů, tj. 1,80 dolarů na akcii, znamenal nárůst o 84 % oproti 2,5 miliardám v předchozím čtvrtletí.

V uplynulém roce tato globální zdravotnická firma posílila svou pozici díky rozvoji stávajícího portfolia produktů pomocí akvizic. Rovněž vylepšila stávající řadu produktů a zároveň získala řadu povolení od regulačních orgánů po celém světě.

Analytici se shodují, že Merck by měl těžit z dlouhodobého příznivého vývoje výdajů na zdravotní péči. Jsme svědky stárnutí světové populace s rostoucími potřebami zdravotní péče. Kromě toho majitelé domácích zvířat rádi utratí více peněz za své milované chlupaté přátele. V důsledku toho společnost Merck v budoucích čtvrtletích pravděpodobně zaznamená růst nahoru.

3. Teladoc Health $TDOC+0.1% 

naopak TDOC zažívá 66% sešup dolů za poslední rok, zdroj: Google

Jako největší světová telezdravotní platforma nabízí služby virtuální lékařské péče na vyžádání. V letech 2020 a 2021 tato zdravotnická společnost velmi těžila z pandemických dnů ‚‚pobytu doma".

Společnost zveřejnila výsledky za 4. čtvrtletí 2021 22. února. Tržby dosáhly 554 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 45 %. Firma vykázala čistou ztrátu ve výši 11 milionů dolarů, tj. 7 centů na akcii, zatímco v předchozím roce činila ztráta 394 milionů dolarů. Peněžní prostředky a ekvivalenty skončily ve čtvrtletí ve výši 893,5 milionu dolarů.

Většina Američanů začala opět navštěvovat lékaře osobně, přesto platforma stále roste. Například ve 4. čtvrtletí zaznamenala 4,4 milionu návštěv a za celý rok 2021 15,4 milionu, což představuje nárůst o 41 %, resp. 38 %.

Průměrný příjem za jednoho placeného účastníka se mezitím meziročně zvýšil o více než 52 % na 2,49 dolarů. Vedení společnosti předpokládá, že příjmy letos vzrostou o 25 až 30 % a celkový počet návštěv dosáhne až 20 milionů.

Kromě toho tento přední poskytovatel telemedicíny nedávno uzavřel partnerství se společností Amazon $AMZN+1.3% a spustil službu Teladoc on Alexa. Tento digitální asistent bude zákazníky spojovat s call centrem Teladoc na podporovaných zařízeních Echo.

Pokud jste došli až sem, tak vám moc děkuji za přečtení. Pokud se vám můj text líbil, tak budu rád, pokud mi hodíte follow. Co si myslíte o akciích zaměřujících se na zdraví? Je to dobrá investice? Můžeme diskutovat dole v komentářích 😉.

Upozornění: Nejedná se o investiční doporučení. Autorem analýzy je Tezcan Gecgil, nejsem profesionální investor. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @johny99 má karmu 141 a je členem této komunity od 02/02/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

o podobných akcií piš klidně víc, zajímavá oblast 🙌

jasný, proč ne :D nebo by se na to mohl víc zaměřit i @ptrk_drzn

uvidím, moje cesty jsou nevyzpytatelné 😎

po zdravotnní péči bude poptávka vždy, proti tomu není co říct 😅

zdravotní 😆

přesně tak 🤷‍♂️ a peněz se tam točí dost

$TDOC+0.1% vypadá zajímavě, telemedicína je dobrý směr 👍

navíc ve fajn slevě, co tak koukám 😃

právě, to je dobrý bonus 😀