S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Vy z vás kdo se zajímáte o REITy a máte do nich hlubší vhled, jak dneska vidíte segment Office REITs (typově $ARE+2.3% $BXP+4.3% $KRC+2.6% apod.) ? Z vrcholů je jich spousta kolem 50% down díky kombinaci faktorů - sazby, COVID a přesun víc k práci na remote atd. Tenhle pokles už by mohl být zajímavá nákupní příležitost.

Aktuálně není moc pravděpodobné, že by Fed sazby tahal ještě nějak zásadně (1% a víc) nahoru, plus si myslím, že tak jak se všichni rozutekli z kanceláří a nechce se jim moc zpátky, tak že tenhle trend se pomalu bude vracet do "normálu" protože interakce s kolegy přes obrazovku prostě není taková jako osobně. 

Downside rizika bych pak viděl v samotné ekonomice provozu jednotlivých REITů a v tom, jestli ještě zásadněji propadnou hodnoty samotných nemovitostí - což by pak přineslo potenciálně problémy s financováním atd.

Co myslíte? Otevřít pozici nebo si ještě chvilku počkat co se bude dít. Za sebe bych si ještě chvíli počkal. Ale třeba máte lepší vhled/detail do problematiky než já :)


Konkrétně u $ARE+2.3% je dítě vyléváno i s vaničkou. Společnost se zabývá developmentem laboratoří. To znamená, že problém s homeoffice, zde není tak zásadní. Takže zde vidím prostor pro akumulaci.

V portfoliu mám jenom akcie $O+2.5% a $VICI+2.3% a ještě přemýšlím nad $WPC+0.6%. Ovšem ten office mi v současné době nedává už moc smysl.

Partner

Za mě office už ne. Jak píšeš, kovid a odchod na homeoffice je dle mě poškodil na dobro. Vim, že některé společnosti se vrací k tomu mít zaměstnance pod dohledem, ale spousta z nich si toto pochvaluje a dokážou byt výkonní i doma. Například i společnost $WPC+0.6% oznámila, že kancelářské nemovitosti které má odsune pod jinou společnost. Reity jsou super, mám je a budu mít, ale office už moc nevěřím.

Já bych klidně ještě počkala.

Upřímně zas takový přehled co se týče REITů nemám, natož konkrétně office REITů, ale osobně zatím vyčkávám, nevidím zatím žádný hnací motor pro růst. Zdá se, že sentiment se ještě nějakou chvíli měnit nebude.

Mně se líbí $O+2.5% a $MO+1.8%, jinak nic podobného nemám.

Osobně bych klidně ještě počkal, můj názor je takový, že FED by mohl ještě jednou zvyšovat a to by mohlo být na dalším zasedání, záleží podle dat které teprve dostaneme. Ale pokud by člověk nakoupil už teď, určitě dlouhodobě neprohloupí:)