S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery Global Streaming na téma Max Charging Extra for Sports. Další novinka ve streamovacím světě u velmi známého hráče.

Poslední dobou si můžeme všimnou, že streamovací služby upravují své balíčky předplatného, začal s tím Netflix, dále Disney také přemýšlí jak upravit své placené služby a nyní i CEO, JB Perrette, společnosti $WBD-2.1% se rozmluvil k sportovnímu obsahu, který chtějí také přidat k placené službě. $WBD-2.1%  Warner Bros. Discovery chystá uvedení nového balíčku s názvem "Bleacher Report", který bude nabízet fascinující sportovní zážitky. Tento balíček bude stát 9,99 $ měsíčně, a to způsobilo nejednu rozepři mezi fanoušky.

Podle slova JBa Perretteho, globálního streamovacího šéfa Warner Bros. Discovery. Již deset let působí v Evropě prostřednictvím Eurosportu, a tato zkušenost jim ukázala, že sportovní obsah není pro každého a že by neměl být zadarmo. Sport je prémiový a vášniví fanoušci by měli být připraveni za tento obsah zaplatit. A není to jen jeho názor – Warner Bros. Discovery se chystá nabídnout 300 živých sportovních událostí na Max za rok, ale po skončení propagačního období si za něj naúčtují právě těch 9,99 $. Je to krok, který má umožnit spotřebitelům volbu a zároveň podpořit udržitelný obchodní model.

WBD
$8.06 -$0.17 -2.07%

Dále $WBD-2.1%  chystá spuštění streamovacího centra "CNN Max", což je další zajímavý krok. To přichází čtyři měsíce po sloučení HBO Max a Discovery+. Warner Bros. Discovery zjišťuje, že jejich předplatitelé zůstávají déle na platformě, což by mohlo přispět k růstu zákazníků po počátečním poklesu. Max  má být spuštěn na celém světě v prvním čtvrtletí roku 2024, začínaje v Latinské Americe a postupně expandujíc do Evropy a Asie-Pacifiku.

Celkově lze říci, že Warner Bros. Discovery je odhodláno přinést fanouškům kvalitní obsah a zároveň zajistit udržitelný obchodní model. Jejich plány na sportovní obsah a streamování ukazují, že se jedná o společnost, která se dívá dopředu a chce uspět na globální scéně streamovacího průmyslu.

Toto je výhled společnosti a v průmyslu, který rozhodně má velkou konkurenci na trhu. Jak se díváte Vy na tuto společnost a i přesto, že tu máme jiné velikány, je pro Vás zajímavá? 😊


Ten krok je super a vypadá to zajímavě. V portfoliu mám jenom $DIS-0.1%, ale na $WBD-2.1% asi zítra když bude volno kouknu :D.

$DIS-0.1% mám taky, ale na $WBD-2.1% se nechystám. Ten graf vypadá dost strašně...

Partner

Souhlas, je to riziko, já se jich chci zbavit, mám tam jen malou pozici, ale 4$ na akcii mínus, věřím že tam dojde a pak to pouštím.

Partner

Mrkni ale za sebe také nekupuji už, jako možná možná bych trochu zředil, ale to jen protože to potřebuji dostat na zpět, jinak si pak ponechám jen $DIS-0.1%

Jasný chápu. Bohužel jsem se k tomu ještě nějak nedostal a trochu jsem na to zapomněl :D. Jinak DIS mám také v portfoliu, ale koukám se i po jiných streamovacích platformách.

Krok je to určitě parádní .. Každopádně se moc neangažuji do tohoto byznysu .. Jedině co by se mi líbilo by bylo mít v portfoliu $NFLX+1.7% za lepší cenu.

Partner

To ano, koupit jej na začátku roku, taky by se mi to líbilo, bohužel také jsem toho nevyužil. Jinak, já do nich šel, jen trochu, bohužel na ceně 15$, tudíž budu rád když se zvednou, možná pokud klesnou lehce pod 10$ přikoupím, abych zředil a jakmile se mi dostanou zpět, tak prodám, nechci udržovat dvě společnosti v tomto sektoru, na long term mám $DIS-0.1% tam věřím, vidím teď možnosti nákupu protože long term se zpět k 100$ dostanou dle mě.

Naprosto rozumím, já se v tomto sektoru moc nepohybuji, mám ještě co dohánět:)

Hezky.. tyhle fůze dávaji smysl a podle mě je jen otázka času, kdy do toho někdo velký šlápne a vytvoří obrovský monopol, který požere ty ostatní :)

Partner

Tak tak, mě se to líbí také, hlavně proto že to vytváří konkurenci a i další hráči musí nějak reagovat na to a to vlastně pomáhá k vývoji všem. 😊

Konkurence je vždy prospěšná :)

Jsem zvědavý jak se služba uchytí mezi předplatiteli.

Partner

Já také, snad dobře, myslím že je dobré mít konkurenci na trhu a tento trh je velký. Za mě sport je dobrý tah, protože těch fanoušků různých sportů je mraky.

Konkurence je určitě zdravá. Kladu si ale otázku, zda těch sportovních kanálů není už přece jenom moc. Já jako dlouholetý fanoušek fotbalu mohu vyprávět :D téměř každá liga na jiném kanálu.