S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Microsoft plánuje spustit svůj vlastní AI čip příští měsíc!

Microsoft údajně plánuje spustit svůj vlastní čip s umělou inteligencí, aby snížil svou závislost zejména na Nvidii.

Čip bude podobný grafickým procesorovým jednotkám Nvidie a je navržen tak, aby provozoval servery datových center. Tímto je čip méně energeticky náročný. U datových center je spotřeba elektrické energie zásadní, protože datová centra běží 24/7.

Vznik plánu Microsoftu přichází krátce poté, co agentura Reuters ve čtvrtek informovala, že OpenAI, společnost stojící za ChatGPT, zvažuje výrobu vlastních čipů AI.

Vypadá to velmi zajímavě, dočkáme se snad souboje mezi $MSFT+1.7% a $NVDA+3.8% , co myslíte?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

To je skvělá zpráva! Osobně jsem chtěl přiřadit $MSFT+1.7% do svého portfolia, ale za dnešní ceny nejspíš přidávat nehodlám. Každopádně pokud by Microsoft snížil svojí závislost na $NVDA+3.8%, tak by to bylo pro společnost skvělá zpráva.

To by mohlo MSFT vystřelit nahoru 🤔

Ne, že by už nebyl nahoře, ale mohlo by ho to poslat ještědal

Uvidíme jak se cena akcie bude vyvíjet po dokončení akvizice $ATVI+0.1% .

Ano :)

Tak je to určitě zajímavý krok a myslím že i dobrý, utvoří se i trochu zase konkurence a to by mělo být. Na druhou stranu už tak je Microsoft dost silný a jestli se mu podaří si dělat své vlastní čipy ...no, pro akcionáře super zpráva. 😊

Připojím se se souhlasem! :)

😊👍 ...dokupoval by si na jaké cenně? ...jako asi se tam nepodíváme, nevím, ale kdyby jsme šli na 300$, stačilo by trochu pod tak bych s jistotou přikupoval

Souhlasím, Microsoft už je fakt obrovská společnost, která působí ve spoustu odvětvích a tímto ještě rozšiřuje svoje působení. Skvělá zpráva pro akcionáře, teď ještě dotáhnout tu akvizici $ATVI+0.1% .

Tak tak, to už se jim dlouho táhne ale teď už by to mělo proběhnout. Jak pak vnímáš že se zachová akcie $ATVI+0.1% já tam pozici mám a přemýšlím jestli vybrat to a nebo nechat dál i po akvizici.