S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Microsoft plănuiește să lanseze luna viitoare propriul cip de inteligență artificială!

Se pare că Microsoft plănuiește să-și lanseze propriul cip de inteligență artificială pentru a-și reduce dependența de Nvidia în special.

Cipul va fi similar cu GPU-urile Nvidia și este conceput pentru a rula serverele centrelor de date. Acest lucru face ca cipul să fie mai puțin consumator de energie. Pentru centrele de date, consumul de energie este critic, deoarece centrele de date funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Apariția planului Microsoft vine la scurt timp după ce Reuters a raportat joi că OpenAI, compania care se află în spatele ChatGPT, ia în considerare posibilitatea de a produce propriile cipuri AI.

Acest lucru pare foarte interesant, putem asista la o bătălie între $MSFT-0.5% și $NVDA-0.3%, ce părere aveți?


Acest lucru ar putea trage MSFT în sus 🤔

Nu că nu ar fi deja acolo sus, dar asta l-ar putea trimite și mai departe.

Vom vedea cum va evolua prețul acțiunii după finalizarea achiziției $ATVI+0.1%.

Da :)

Deci, este cu siguranță un pas interesant și cred că este unul bun, va crea din nou un pic de concurență și asta ar trebui să fie bine. Pe de altă parte, Microsoft este deja destul de puternică și dacă reușește să își facă propriile cipuri...ei bine, o veste excelentă pentru acționari. 😊

Mă alătur și eu aprobării! :)

😊👍 ...ai cumpăra la ce preț? ...cum ar fi că probabil nu ne vom uita acolo, nu știu, dar dacă am merge la 300 de dolari, doar puțin sub ar fi de ajuns, așa că aș cumpăra cu siguranță mai mult decât trebuie

Sunt de acord, Microsoft este deja o companie foarte mare, care activează în multe industrii și care își extinde și mai mult aria de acoperire prin acest lucru. O veste excelentă pentru acționari, acum să finalizeze achiziția de $ATVI+0.1%.

Deci, a durat mult timp, dar ar trebui să fie gata până acum. Apoi, cum credeți că vor păstra acțiunile $ATVI+0.1%? Am o poziție acolo și mă întreb dacă să o iau sau să o las să continue după achiziție.