Acțiunile Vitesco Technologies Group AG $VTSC au crescut luni cu peste 20%, atingând un nivel record, după ce compania a primit vestea preluării de către compania de familie Schaeffler AG $SHA.

Schaeffler AG a declarat că a ajuns deja la un acord cu familia Schaeffler, care deține 49,9% din acțiunile Vitesco, adăugând că va oferi celorlalți acționari 91 de euro pe acțiune, cu 20% mai mult decât prețul de închidere de săptămâna trecută.

Am scris despre Vitesco săptămâna trecută, compania se concentrează pe producția de componente pentru motoare electrice și sisteme de propulsie.

Schaeffler intenționează să fuzioneze în cele din urmă cele două grupuri, creând un furnizor mai competitiv pe segmentul vehiculelor electrice și simplificând totodată imperiul familiei Schaeffler, care include participații la Vitesco și Continental AG $CON.

Mă întreb dacă această creștere va continua.

Cred că este mai probabil să rămână la 91 de euro/acțiune. A fost o oportunitate interesantă, de asemenea, compania desprinsă din Continental și care valora în jur de 60 de euro după doi ani, la 91 de euro arată destul de bine.

Probabil că ai dreptate :)