Mâine vor fi publicate datele privind inflația, IPC în SUA, și sunt destul de încordat, deoarece acestea vor arăta în mare parte direcția pe care o va urma Fed.

Am avut o prăbușire a pieței bursiere în ultimele săptămâni. Dar, pe măsură ce ne apropiem de o dată importantă, am văzut o inversare și câștiguri în ultimele zile. Există, de asemenea, știri care marchează o scădere a procentului de posibile creșteri ale ratelor de dobândă, care, nu mai departe de săptămâna trecută, era mai mult de 50%.

Azi am văzut un raport din alte colțuri care face apel la rugăminți către Fed să nu majoreze ratele. Grupurile din domeniul imobiliar - Asociația bancherilor ipotecari (Mortgage Bankers Association - MBA), Asociația națională a agenților imobiliari (National Association of Realtors - NAR) și Asociația națională a constructorilor de locuințe (National Association of Home Builders - NAHB) au cerut Fed să spună că nu ia în considerare noi creșteri ale ratelor. și că se va abține să mai vândă titluri garantate cu credite ipotecare până când piața de finanțare a locuințelor se va stabiliza.

Aceste asociații reacționează la incertitudinea continuă de pe piață și spun: "Noi creșteri de rate... prezintă riscuri mai largi pentru creșterea economică și crește probabilitatea și amploarea unei recesiuni".

Dar un purtător de cuvânt al Fed nu a comentat încă scrisoarea.

Ei bine, vom vedea în curând cum decurg toate acestea, mai ales că mâine vor apărea din nou date semnificative.

Care este starea dumneavoastră de spirit pe piețe? 😁

No comments yet