S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Pinterest do roku 2030 udělá 400 %: Reálný scénář, nebo naprostý nesmysl?

Pinterest - jedna ze společností, která se dost často objevuje v titulcích jako jasný kandidát na růst o stovky procent. Jak to s ním ale ve skutečnosti je? Je toto zhodnocení reálnou možností, nebo pouze zbožným přání investorů zainteresovaných v této společnosti? A co pád o tři čtvrtiny ceny od uvedení na burzu? Špatné načasování, nebo skrytý problém?

Může být Pinterest strojem na peníze?

Podle mnoha analytiků je Pinterest akcií, která má všechny předpoklady k tomu, aby do konce desetiletí dosáhla 400% zisku. $PINS-0.2% je něco jako sociální síť pro kreativní lidi a kutily.

Říci, že akcie Pinterestu byly zdevastovány, by bylo asi slabé slovo. Od dosažení historického maxima téměř 90 USD v polovině února 2021 ztratily akcie Pinterestu necelé tři čtvrtiny své hodnoty. Skeptici se zřejmě obávají devítiměsíčního poklesu měsíčních aktivních uživatelů (MAU) společnosti, jakož i důsledků toho, jaké by mohly mít změny v ochraně osobních údajů v systému iOS od společnosti Apple na podnikání založené na reklamě. Z mého pohledu by ani jedna z obav nemusela být tak závažná.

Ačkoli je naprostou pravdou, že Pinterest pracuje na třetím čtvrletí v sérii poklesu počtu uživatelů MAU, mějte na paměti, že růst počtu jeho uživatelů se v počátečních fázích pandemie zrychlil výrazně nad normál. Pokles v posledních třech čtvrtletích koresponduje s tím, že se míra proočkovanosti zvyšuje a lidé se vracejí k určitému normálu. V pětiletém období je ale počet uživatelů stále rostoucí.

https://www.youtube.com/watch?v=fFGASpxVrss

Pravděpodobně mnohem důležitější je skutečnost, že Pinterest snadno zpeněžuje svých 431 milionů aktivních uživatelů měsíčně.. V loňském roce vzrostl celosvětový průměrný příjem na uživatele (ARPU) o 36 %, přičemž mezinárodní ARPU raketově vzrostl o 80 %.  V zámoří je velký prostor pro expanzi tohoto ukazetele, což by mělo Pinterestu pomoci udržet dvouciferné tempo růstu. Ukazuje to také, že inzerenti jsou ochotni platit poměrně vysoké částky za oslovení velké základny uživatelů Pinterestu.

Skluzavka. Situace by se ale mohla začít obracet

Mezitím je změna ochrany osobních údajů v systému iOS od společnosti Apple, která umožňuje uživatelům odhlásit se ze sledování dat, pro Pinterest nevýrazná. Zatímco změny společnosti Apple $AAPL+6.0% by mohly negativně ovlivnit platformy, které se při určování zájmů uživatelů spoléhají na funkce, jako jsou lajky, celá premisa Pinterestu spočívá ve sdílení věcí, míst a služeb, které se jim líbí. 431 milionů uživatelů Pinterestu dává své zájmy obchodníkům na stříbrném podnose. Jediné, co musí Pinterest udělat, je udržet uživatele v kontaktu a být účinným prostředníkem.

Podle CNNMoney je možný růst do konce roku 125 %. Proč by tedy v takovém případě nemohlo do roku 2030 padnout 400 %? Zdroj

Pinterest je zajímavou platformou. Cena ale stále klesá, což může znamenat slevu, nebo taky zásadní problém, který přehlížím. Společnost je stále na mém watchlistu a pozorně ji sleduji. Co vy - jaký je váš názor na tuto společnost? Podělte se v komentáři 👇😇

Disclaimer: Toto není investiční doporučení. Nejsem profesionál, ale pouze amatér sdílející své názory na základě dat z internetu, v tomto případě pak analýzy Seana Williamse.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 356 a je členem této komunity od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

I po propadu na 22 dolarů za akcii se P/E přes 40 zdá dost vysoké, asi to chce hlubší analýzu cash flow a hospodaření, než se opírat jenom o údaj počtu uživatelů (kterej mi přijde dost napálenej, není to spíš měsíční návštěvnost než unikátní uživatelé?)

Moc tomu nevěřím právě z důvodu, že akcie těžící z pandemie budou upadat. I přes nárůst nakažených ve světě bych nějakou větší váhu Pinterestu a třeba Zoomu už nedával, růst mohou ale né tak závratným tempem.

Hele. Vážně - zná tady někdo někoho, kdo někdy řekl: "Tuhle jsem viděl na Pinterestu...". Já teda ne 😂

Nojo, ale půl miliardy lidí někde na světě to tak očividně má. A pokud dokáže Pinterest dobře směřovat inzerci a reklamu, tak to je solidní základna lidí, na kterých může vydělat

Jojo, ale já se vždycky snažím držet těch investic do věcí, kterým rozumím. A vzhledem k tomu, že tomuhle moc nerozumím, tak tomu dám pass 😂😁

Jakoby bylo by to hezký, ale úplně tomu nevěřím

No a nějakej důvod? 😂

Propad o 70% od IPO, třeba

Popravdě kdybych šel čistě na pocit, tak o tu akcii ani nezavadím. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by to používal. Ale může to být jen moje bublina. 🤷🤔

No mám to podobně - na druhou stranu to číslo aktivních uživatelů nevypadá úplně nepoužitelně. A kecat nemůžou