S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Neobvyklé odvětví, obrovský potenciál: Trupanion vám může přinést masivní zhodnocení

Neznám mnoho lidí, kteří by bezmezně nemilovali své domácí mazlíčky. A nějakého mazlíčka má doma skoro každý. Bohužel, ani našim čtyřnohým kamarádům se nevyhýbají nemoci a zranění. A to může u zvěrolékaře znamenat (mimo jiné) nepříjemné překvapení pro vaši peněženku. A od toho je tu Trupanion, který je lídrem na trhu s pojištěním pro zvířata!

Pro své chlupaté kamarády rádi utratíme nemalé peníze

Velice mě zaujala akcie společnosti Trupanion. Čistě ze zvědavosti jak může takový trh fungovat jsem si společnost trochu prozkoumal a přináším lehké shrnutí. Tohle ocení nejeden pejskař investor 🐶😁

Růst výdajů na společenská zvířata sice investorům nevyrazí dech, ale pravděpodobně se jedná o jedno z nejodolnějších odvětví na světě vůči recesi. V loňském roce se v USA utratilo za domácí zvířata odhadem 109,6 miliardy dolarů, z čehož více než 32 miliard dolarů připadá na veterinární péči a prodej produktů. Je to již více než čtvrt století, co ve Spojených státech meziročně klesly výdaje na společenská zvířata. Majitelé domácích zvířat zkrátka ochotně otevírají peněženky pro své chlupaté a všelijaké další kamarády.

Trupanion operuje v poněkud neobvyklém odvětví. Nefunguje ale vůbec špatně

Společnost Trupanion $TRUP-16.5% je zajímavou investiční příležitostí díky svému oslovitelnému trhu. Odhaduje se, že pouze 2 % společenských zvířat v USA a Kanadě jsou kryta zdravotním pojištěním. Pro srovnání, ve Spojeném království a Švédsku dosahuje míra pojištění domácích zvířat 25 %, resp. 40 %. Pokud by společnost Trupanion, která je již nyní vedoucí společností v oblasti pojištění domácích mazlíčků, dosáhla v USA a Kanadě 25% míry rozšíření, její oslovitelný trh by činil více než 38 miliard USD!  Pro kontext uveďme, že společnost dosáhla v roce 2021 celoročních tržeb ve výši 699 milionů USD. To není vůbec málo.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8jHj3Jd2PU

Přestože konkurence v oblasti pojištění domácích mazlíčků sílí, společnost Trupanion má na své straně několik konkurenčních výhod. V její prospěch například hrají více než dvě desetiletí budované vztahy s veterináři a klinikami.

Velice pozitivně vnímají Trupanion i analytici na CNNMoney.com. Zdroj

Kromě toho je Trupanion jedinou velkou zdravotní pojišťovnou, která nabízí software pro zpracování plateb veterinářům v okamžiku ohlášení. To znamená méně starostí pro její členy a o to více důvodů pro veterináře a kliniky, aby propagovali pojistné plány Trupanion. Analytici se shodují na tom, že se jedná se o společnost, která má nástroje k udržení 20% tempa růstu obratu přinejmenším do poloviny desetiletí. Je to ideální rychlá akcie, která může trpělivým investorům přinést velké zisky do přelomu desetiletí.

Jedná se o poněkud zvláštní odvětví a investici. Tohle prostě není klasický Apple nebo Microsoft 😂 Společnost mě ale celkem zaujala a rozhodně ji zařazuji na svůj watchlist 😇

Disclaimer: Toto není investiční doporučení. Nejsem profesionál, ale pouze amatér sdílející své názory na základě dat z internetu, v tomto případě pak analýzy Seana Williamse.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

tak je jiná doba :)  , dříve hospodář používal psa jako hlídače a naháněče dobytka,když pošel pořídil nového , teď někteří majitelé svých miláčků je staví na úroveň lidí a někteří i nad  , takže tohle může mít potenciál.

Tak tohle by mě fakt jako potencionální trh asi nenapadlo... 😂

🤷😅

V Evropě to pokud vím kreje pojištění domacnosti ne?

V některých případech asi jo no

Hehe, tak tohle jsem teda neznal, ale asi se na to budu muset mrknout 🐶😄

Rozhodně doporučuji 🤟🏻😁