S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Tahle energetická společnost je možná až nechutně podceněná. Jak je možné, že to všichni přehlíží?

Občas se snažím dělat si tak nějak komplexní analýzu. Ale jsem naprosto obyčejný amatér, který si je vědom toho, že rozhodně dělá chyby. Občas mi ale přijde, že jsem musel udělat obrovskou chybu už někde na začátku. Jak jinak by bylo možné, že by mi u této společnosti vycházelo všechno tak hrozně moc dobře za naprosto neuvěřitelnou cenu? Přehlížím něco já, nebo všichni ostatní? 🤔

Potrubí? To budeme potřebovat vždy

$KMI-0.6% je podle mě naprosto parádní příležitost. Ale mám rozum a moc dobře vím, že nic není tak růžové. Pojďte mi prosím nalít čistého vína a případně vyvrátit můj názor. 👇

Teď už k samotné analýze.
Příjmoví investoři vždy hledají akcie, které mohou rok co rok generovat stabilní dividendový příjem. Dividendové akcie nabízejí skvělý způsob, jak využít své peníze k vytváření pravidelného příjmu. Před investicí je však třeba zvážit rizika a výnosy spojené s každou akcií. 

Solidní dividendový výnos

Společnost Kinder Morgan vlastní nebo provozuje zhruba 83 000 mil plynovodů v Severní Americe. Více než 60 % svých příjmů získává z plynovodů, 16 % z "produktových potrubí" a 13 % ze skladovacích terminálů.

K 19. lednu nabízely akcie společnosti Kinder Morgan dividendový výnos 5,58 %, což byl šestý nejvyšší výnos mezi akciemi v indexu S&P 500. To myslím rozhodně není k zahození.

I růst nebyl loni úplně k zahození

Kromě toho, že je výnos společnosti Kinder Morgan vysoký, vypadá udržitelně. Dividendu společnosti podporují dva klíčové faktory. Zaprvé, od roku 2016 společnost Kinder Morgan financuje své kapitálové výdaje a výplatu dividend prostřednictvím hotovosti, kterou generuje z provozní činnosti.

Peněžní tok z provozní činnosti (CFFO) společnosti Kinder Morgan byl od roku 2016 každý rok vyšší než její kapitálové výdaje (capex) a dividendy dohromady. Za posledních šest let společnost vygenerovala CFFO ve výši 29 miliard USD. USD a na dividendách vyplatila celkem 11 mld.

Od roku 2016 společnost Kinder Morgan rovněž splatila čistý dluh ve výši 8 miliard USD. Ke splacení dluhu společnost použila výnosy z prodeje aktiv. Tento přístup spočívající v použití hotovosti z provozní činnosti k financování výplaty dividend a kapitálových výdajů namísto toho, aby si na totéž půjčovala prostředky, pomohl společnosti růst, aniž by to poškodilo její rozvahu. Dále prodej aktiv, která nebyla klíčová nebo nejziskovější, pomohl společnosti Kinder Morgan snížit zadlužení, aniž by to výrazněji poškodilo její růst.

Tato finanční rozvaha je dobrým předpokladem pro udržitelnost dividendy společnosti Kinder Morgan.

Druhým klíčovým faktorem, který podporuje dlouhodobý růst dividendy společnosti Kinder Morgan, je její zaměření na zemní plyn.

Na základě scénáře nastaveného Mezinárodní energetickou agenturou (IEA) poptávka po zemním plynu do roku 2040 nadále poroste. V roce 2040 může zemní plyn tvořit 24 % celosvětového energetického mixu. Poptávka po uhlí v tomto časovém horizontu nadále klesá, zatímco poptávka po ropných produktech se po roce 2030 stabilizuje.

https://www.youtube.com/watch?v=nwfHGWIHnuc

To znamená, že aktiva společnosti Kinder Morgan by mohla najít silnou poptávku po celá desetiletí. Kromě toho společnost dlouhodobě vyhodnocuje příležitosti v segmentu čisté energie, včetně obnovitelného zemního plynu, zachycování uhlíku a vodíku. Stručně řečeno, akcie společnosti Kinder Morgan vám mohou generovat pasivní příjem po celá desetiletí. 

A přesně to je dle mého názoru důležité. Stabilní, dost vysoký výnos a rozumný potenciál do budoucna. Vidím všechno moc růžově, nebo se mnou souhlasíte? Napište mi prosím do komentáře 👇🤘

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Rekha Khandelwala. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 59 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

V roce 2016 se to dost propadlo i dividendy spadly o dost. Do dnešního dne se to nevrátilo na původní hodnoty, takže se není čemu divit, že se tomu lidi vyhýbají.

Shiller PE 32, Forward PE 16,5 ... takto fakt nevypadá levná firma :D

Z pohledu klasického oceňování. Ale na jakou cenu a jak dlouho mám čekat, když společnosti věřím prosperitu a stabilitu na dlouhé roky dopředu? Takové ceny bych se nikdy nemusel dočkat...

Dobrá společnost, ale nezapadá do mého způsobu investování...

Jako takovýhle společnosti asi nikdy nebudou vyloženě blbá volba, ale člověk nesmí čekat žádnej zázrak

Ale to je přesně to, co při dividendovém investování chci, žejo... nudu a postupný, pomalý růst. Ono se to za chvilku začne extrémně vyplácet

Přesně tak. Tady je vlastně nuda to jediný co cheš 😂

Podívám se blíž a dám kdyžtak vědět 😂 tohle je jedna z akcií, kterou už mám na watchlistu kdoví jak dlouho a pořád jsem se k ní nedostal 😁

Mám to podobně. Teď mi ale začalo všude vyskakovat čím dál víc analýz, tak mi to nedalo. 🤷