S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tušíte, co se děje na Pfizeru ($PFE+0.3%)? Aktuálně téměř 4% nahoře i přes negativní víkendovou zprávu o snížení výhledu.

PFE

Pfizer

PFE
$28.92 $0.10 +0.35%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tak to mě moc netěší, že akcie rostou, já jsem chtěl zase něco málo přikoupit. Tak si zase chvilku počkám než akcie vyklesá :)

To jsme na tom stejně, ale ono se to tam snad pomalu doplazí!

Přesně tak, určitě zase akcie trochu spadne a budeme moct přikoupit :)

Snížili prognózu prijmu

Což by právě mělo snad znamenat pokles, ale zdá se, že trh očekával horší scénář, čemuž vůbec nerozumím... 😁

Třeba tam je ještě nějaký další důvod, třeba vedlejší účinky a žaloby?

Nekupovať vakcíny mali aj vedlajšie účinky. Americký právnici sa snažia žalovať všetko čo sa dá. V hromadnej občianskej žalobe vytrieskajú miliardy. Príklad MMM.

Pfizer je podle mně kvalitní firma. Na dlouhodobé držení ideální.

Souhlasím, zhruba 9% mého portfolia je právě v $PFE+0.3%. Rád bych pozici navyšoval, pokud mi trh bude přát.

Ta reakce nedává logický smysl.....nebo? Dneska se $PFE+0.3% obchoduje kolem P/E 9 (vůči 2022 EPS 3,8$). Průměrný multipl u big pharmy je kolem 30 (někde 15 - $BMY-1.0% , někde 85 $LLY-2.0% , ale průměr bude jako $JNJ+1.0% $NVO-1.2%  apod. takže kolem 30). Pokud Pfizer má novou guidance EPS kolem 1,5$ tak současná cena je +- P/E 22 takže nic extrémního vůči zbytku sektoru. Je to (možná trochu očekávaný) reality check z Covidového boomu, ale žádná tragédie ve smyslu, že Pfizer by teď měl krachovat. Plus pokud ten cost cutting pomůže k lepšímu číslu v EPSku na další roky tak to taky není trága.

PE 22 je pro firmu kde se nepředpokládá žádný růst docela dost. Pokud má trh na výběr bondy vs PFE divi (která roste dost mizerně) tak mají nejspíš dost jasno.

Divím se, že trh vůbec předpokládal černější scénáře... Očividně asi ano. Já se řídím podle historických PE hodnot, kdy těch ~9 bylo už poměrně blízko minim, ale ten 22-násobek si také myslím, že není úplně férovým naceněním. Vsadil bych si, že v následujících dnech/týdnech bude negativní sentiment pokračovat a dnešní růst se rychle smaže... Již dnes to pomalu začalo korigovat.

Společnost by měla snížit výdaje, což se trhu evidentně líbí a akcie na to zareagovali. Konečně krásný pohyb musím uznat. Long-term tato společnost je velmi kvalitní za mě.

To já se právě těšil, že zas dnes nakoupím... Tak bohužel si budu muset počkat. Myslím si, že se to opět zkoriguje.

I tak je $PFE+0.3% na krásné ceně musím říct. Kvalitní společnost, takže bych se tak moc nebál nákupu. Samozřejmě toto není rada:) 😄

Flash news: Pfizer snížil svou celoroční prognózu příjmů o 13 % a uvedl, že zredukuje pracovní místa a výdaje za 3,5 miliardy dolarů kvůli nižším než očekávaným tržbám za svou vakcínu a léčbu COVID-19.

A ešte vydali vyhlásenie, že berú späť od US vlády nepoužité vakcíny, ktoré pravdepodobne budú ponúkať na voľnom trhu. Tento a budúci rok sa budú snažiť znížiť svoje výdaje, ako už bolo spomenuté.

To je právě ta negativní zpráva, kterou zmiňuji. Očekával bych tedy pokles, který v pátečním after-marketu proběhl, ale dnes byl úplně vymazán. Jediné, co se mi daří dohledat je informace, že tento cut by mohl podle JPM připravit stabilitu na EPS pro příští rok. Investoři by tedy mohli přesněji odhadnout, co zhruba mohou od společnosti očekávat.