S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Tak máme tu výsledky a zprávy ohledně Netflixu. $NFLX+2.4%

Středa, 18.10. byla pekelně červená, až na pár vyjímek. Ten kdo usoudil dobře a nakoupil dnes Netflix se bude moct těšit zítra z hezkého růstu.

Začneme tím, že $NFLX+2.4% ohlásil nárůst počtu předplatitelů ve třetím čtvrtletí a oznámil, že zvýší ceny v USA, Velké Británii a Francii. Počínaje středou společnost Netflix uvedla, že její plány Basic a Premium budou nyní v USA stát 11,99 USD a 22,99 USD. To je nárůst oproti předchozím cenovým bodům 9,99 USD a 19,99 USD. Plán Netflixu s podporou reklam 6,99 $ a standardní plán 15,49 $ zůstane za stejnou cenu.

Tržby mírně překonaly odhad společnosti ve výši 8,52 miliardy dolarů. Za Q3 třby 8,69 miliardy dolarů, což je ale mírně pod konsensuálním očekáváním 8,76 miliardy dolarů. Tyto čísla jsou díky zvýšené iniciativy v oblasti příjmů, jako je zásah proti sdílení hesel, který se v USA objevil koncem května spolu s nabídkou podporovanou reklamou.

NFLX

Netflix

NFLX
$565.15 $13.44 +2.44%

Pokud jde o reklamu, Netflix uvedl, že přijetí jeho reklamního plánu nadále roste, přičemž členství se mezikvartálně zvýšilo o téměř 70 %, přičemž 30 % uživatelů se zaregistrovalo do reklamní úrovně v zemích, kde je tato vrstva dostupná. Společnost uvedla, že je stále „ještě „ještě práce na rozšíření tohoto obchodu“.

Upravený zisk na akcii (EPS): 3,73 USD oproti očekávaným 3,49 USD.

Předplatitelé: 8,8 milionu čistých přírůstků  oproti očekávaným 6,2 milionu čistých přírůstků.

Hlavně ten nárůst předplatitelů je za mě úžasný a Netflix $NFLX+2.4% očekává, že čisté přírůstky předplatitelů za čtvrté čtvrtletí budou „podobné“ výsledkům za třetí čtvrtletí.

Jediný mráček v jejich výsledcích je, že navzdory nárůstu platících uživatelů však společnost nedokázala zvýšit průměrný příjem na členství neboli ARM. Toto ale společnost očekávala.

Dále provozní marže dosáhla ve čtvrtletí 22,4 %, čímž překonala vlastní projekci Netflixu ve výši 22,2 %. Společnost uvedla, že očekává, že celoroční provozní marže dosáhnou 20 %, což je nejvyšší hodnota její předchozí prognózy mezi 18 % až 20 %.

Volný peněžní rostl na 1,89 miliardy dolarů, nad konsensuálními požadavky ve výši 1,27 miliardy dolarů. Netflix zvýšil své celoroční vedení volného cash flow na 6,5 ​​miliardy dolarů oproti předchozím 5 miliardám, s odkazem na dopad dvojitých hollywoodských stávek. "Posledních šest měsíců bylo pro náš průmysl náročných vzhledem ke kombinovaným stávkám spisovatelů a herců v USA," uvedla společnost ve svém prohlášení. "Zatímco jsme dosáhli dohody s WGA, jednání se SAG-AFTRA probíhají. Jsme odhodláni co nejrychleji vyřešit zbývající problémy, aby se každý mohl vrátit k práci na tvorbě filmů a televizních pořadů, které si diváci zamilují."

Na konci dne, co dopisuji tento příspěvěk tak koukám, akcie vzrostli o 42,31$, to je 12,22%. No, mají hezky našlápnuto a gratulace všem, kteří mají zainvestováno. Jak vidíte Vy budoucnost a růst tohoto giganta? 😊💰



Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Netflix je skvělá společnost a je vidět, že společnosti se velice daří. Akcie NFLX bych klidně koupil, ale akcie už je moc drahá.

Tak tak, mám to stejně. Já teda jsem sice v $DIS+1.9% zainvestovaný a věřím jim také. Ale to hlavně i protože věřím u nich ve větší růst z pohledu zisku ku nákupní ceny za kterou se dalo/dá pořídit. Právě ten $NFLX+2.4% koupit na začátku roku, tak jsem taky nadšený, ale teď je cena už vysoko a nevím no kam se může až podívat ...🤔

Souhlasím a mám to stejně. NFLX bych klidně do portfolia zařadil, ovšem ta cena už je vysoko. DIS mám také v portfoliu, jejich akcie klesají už dlouho, ale společnosti věřím.

Výsledky dopadli velice skvěle a ti nový předplatitelé? Tak to je neskutečný! To se mi velice líbí. Společnost nevlastním, jelikož se těmto streamovacím službám snažím vyhnout, každopádně tohle je naprosto krásná zpráva pro Netflix!:)

Ano ano, to je velká pecka. Já také nevlastním, myslím si že teď vstupovat do toho je už později, ale věřím že zkušený obchodník na tom může dělat hezký trade díky těm pohybům.

To ano to souhlasím, trady se na tom mohou dělat krásný. Zkoušel si?

Slušný růst:)

Ty jo nerad takhle před earnings spekuluji, ale 12% už je hezký růst... To se jen tak nevidí - zprávy jsou to dobré!

Tak není to jisté, ta cena je jen dle zatím toho co ukazuje google vyhledávač při zadání společnosti, po otevření samozřejmě může být výrazný pohyb na obě strany, ale včera po uzavření to každopádně byla jízda nahoru. 😁🚀

Už jsme skoro na 16%... Masakr. 😁