S&P 500 ^GSPC 5,106.82 +1.16%
Alphabet GOOG $172.92 +9.48%
Nvidia NVDA $873.95 +5.76%
Amazon AMZN $179.35 +3.27%
Microsoft MSFT $408.65 +2.41%
Tesla TSLA $166.84 -1.96%
Meta META $440.63 -0.17%
Apple AAPL $169.80 -0.06%

Jedna z nejlepších akcií v oblasti zdravotní péče na světě: 3 důvody ke koupi a jedna červená vlajka

Sektor zdravotní péče bývá často považován za "defenzivní", protože je do značné míry imunní vůči hospodářským cyklům. Je jedno, jestli je ekonomika v recesi nebo roste, lidé budou stále potřebovat navštěvovat své lékaře, brát léky nebo jinak kontrolovat své nemoci a další zdravotní problémy. V rámci tohoto sektoru existují nejrůznější možnosti investic. Já bych vám ale rád představil jednu konkrétní akcii, která je už dlouhou dobu na mém watchlistu. 

Jedna z nejlepších akcií v oblasti zdravotní péče na světě

Osvědčený vítěz

Společnost Johnson & Johnson $JNJ-0.3% je ztělesněním bezpečné investice ze tří klíčových důvodů. 

  1. Zaprvé je jednou ze dvou amerických společností s ratingem AAA od agentury Standard & Poor's (S&P). To znamená, že agentura S&P považuje rozvahu společnosti J&J za jen o něco méně rizikovou než rozvahu americké federální vlády. To svědčí o naprosto vynikajícím finančním zdraví, které si společnost dlouhodobě udržuje. 
  2. Zadruhé je to jeden z Králů dividend - elitních společností, které zvyšují své roční výplaty nejméně 50 let po sobě. Očekává se, že společnost J&J zvýší svou dividendu již po šedesáté v řadě někdy tento měsíc. Při současné ceně akcií je výnos 2,36 %. Díky 12měsíčnímu výplatnímu poměru ve výši pouhých 53 % a stále rostoucím volným peněžním tokům však patří dividendový program společnosti k nejbezpečnějším ve svém odvětví.
  3. Za třetí, z hlediska ročních celosvětových tržeb je společnost J&J již téměř deset let nejlépe vydělávající společností v oblasti farmaceutického průmyslu. Celkově vzato, není mnoho akcií, které by mohly konkurovat společnosti J&J z hlediska tržeb.

https://youtu.be/EvvIec4zD7M

Červená vlajka pro společnost JNJ

Červenou vlajkou u společnosti JNJ je pro mě její ocenění a to je také hlavní důvod, proč momentálně nenakupuji. 

Čím pomaleji společnost roste a čím se stává větší, tím nižší ocenění si ve výsledku zaslouží. Analytici odhadují růst během příštích 5 let na úrovní středních jednotek procent, což opravdu není mnoho. Tržby by v tomto roce měli růst v průměru o 6 % a v příštích letech by se měli postupně snížit. Z toho důvodu mi ocení P/E na úrovní 23 nepřijde zcela ospraveditelné (není to ovšem jenom o P/E)...

Tohle není investiční doporučení, nýbrž se jedná pouze o můj názor. Silné stránky společnosti shrnul tým analytiků skládající se z: Taylor Carmichael, George Budwell, and Patrick Bafuma. Před investicí si vždy dělejte vlastní analýzu!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

docela mě láká ta dividenda :d

ta je zde velmi atraktivní, navíc 50let výplat je opravdovou zárukou bezpečnosti

škoda, že společnost není levnější :/