S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Hodnota ceny akcií Tesla môže narásť o 356%, pokiaľ toto dokážu

Ark Invest $ARKK+1.2% v pondelok zopakovala svoj býčí pohľad na Teslu s cenovým cieľom 4 600 dolárov do roku 2026. Investor do inovácií uviedol, že Tesla $TSLA+0.6% by sa v porovnaní so súčasnými cenami mohla viac ako zoštvornásobiť, ak by sa jej podarilo spustiť túto sieť.

Tesla má potenciál v náraste hodnoty až o 356%.

Akcie Tesly majú stále veľký priestor pre rast, uviedla spoločnosť Cathie Wood's Ark Invest v blogovom príspevku. Investor do inovácií uviedol, že očakáva, že akcie Tesly sa do roku 2026 viac ako štvornásobne zvýšia na 4 600 USD za akciu, čo predstavuje potenciálny nárast o 356 % zo súčasných úrovní. Ark predtým odhadoval, že akcie Tesly do roku 2025 prekročia 3 000 dolárov. 

Táto bullish predikcia o Tesle závisí od schopnosti spoločnosti úspešne vyvinúť a zaviesť sieť samoriadiacich robo taxíkov. Táto sieť taxíkov by podľa výskumu publikovaného spoločnosťou Ark prevádzkovala službu podobnú Uberu, ktorá by prepravovala ľudí do rôznych destinácií.

https://www.youtube.com/watch?v=LO1nDnnv_Og&ab_channel=Roadshow 

Podľa scenára Ark by táto sieť mohla v roku 2026 generovať ročný príjem 486 miliárd dolárov pre Teslu. V bearish scenári ARK vidí sieť robotických taxíkov Tesla, ktorá generuje ročné príjmy 51 miliárd dolárov. Tesla vygenerovala v roku 2021 príjmy vo výške takmer 54 miliárd dolárov, najmä vďaka predaju elektrických vozidiel, takže tie príjmy by aj tak rástli v hojnom množstve. 

Veľkou otázkou je, kedy môže Tesla reálne spustiť plne autonómne jazdiace vozidlá, nehovoriac o sieti samoriadiacich taxíkov, ktoré by sa pohybovali v rôznych mestách, mestách a krajinách. V negatívnom scenári Ark očakáva spustenie siete autonómnych taxislužieb v roku 2026. 

„Náš súčasný pohľad podporujú nielen komerčné uvedenie Waymo a Cruise, ale aj zásadný pokrok v AI... Stred našich predpokladov naznačuje, že Tesla v roku 2024 komercializuje autonómnu jazdu." Čo vôbec nie je tak ďaleko, keďže sme už v roku 2022. 

Dokonca aj v prípade bearish scenára Ark očakáva, že sa Tesla do roku 2026 takmer strojnásobí na 2 900 dolárov. „Hoci je náš model Tesly naladený na naše očakávania na rok 2026, veríme, že je metodicky konzervatívny, veríme že sa akcie Tesly budú obchodovať s vysokým rastom."

Ja osobne sa dosť teším na najbližšie roky, pretože to vypadá tak, že za najbližších možno 5 rokov sa toho veľa zmení. Či už čo sa týka autonómnej jazdy alebo implementácie technológie blockchain alebo využiteľnosti AI... Samozrejme berte to s rezervou môže sa toho za roky veľa zmeniť a neberte to ako investičnú radu, avšak ja Tesle a trendu EV dosť verím. 

Zdroj: Businessinsider.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Můj pohled na Teslu je býčí a velmi jí do budoucna věřím.

Může přijít opravdu s čímkoli a hlavně reakce lidí na to, co dělá Musk jsou neuvěřitelné, takže já v této předpovědi úplně problém nevidím :)

Ja takisto popravde

S tou cenovkou bych byl opatrný. Ale pokud by se Tesle opravdu podařilo zavést samořídící taxíky, znamenalo by to pro akcie $TSLA+0.6% super impuls k růstu.

A to by otvorilo rovon 2 sekcie samozrejme aj autonómne Tesla auta

Čiže v tom prípade by som sa nebal o tu cenovku

tak je tam ešte veľa výziev a otáznikov

Ja čo viem že je veľký problém pri autonómnych autach - legislatíva

Áno každá krajina má inú legislatívu… alebo sú tam určite rozdiely

Že keď to auto niekoho zrazí kto by niesol zodpovednosť za nehodu

To je také pravda, ale věřím, že Tesle se to v průběhu let bude dařit překonávat.

S tím, jak rychle se vyvíjí technologie v dnešní době bych se toho vůbec nebál :D

2026 nieje az tak ďaleko

No najblizsie roky sa toho vo svete veľa zmení pravdepodobne

Či chceme alebo nie ten vývoj ide raketovo

Tak čo poviete ? @pb2205 @spritely22 @halasz13 @joemaymay