S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

3 hrozivé dôvody prečo sa vyhnúť tejto spoločnosti a pokiaľ ju vlastníte ihneď predať

Investovanie do biotechnologických spoločností môže byť riskantné. Biotechnológovia sú často korporáciou omotanou okolo hypotézy. Ak hypotéza výjde, môže nasledovať veľký úspech pre danú firmu. Ale ak nie, spoločnosť môže po rokoch výskumu skrachovať alebo byť predaná "za drobné".

Tejto spoločnosti sa radšej vyhýbajte.

Editovanie génu CRISPR - to je skratka pre "zhlukované pravidelne prepojené krátke palindromické opakovania" - si v poslednom desaťročí získalo veľa pozornosti. Došlo aj na množstvo investícií. CRISPR získal Nobelovu cenu a bol označovaný za objav storočia. Ale jeden z prvých priekopníkov v tejto oblasti má varovné signály, o ktorých si myslím, že by ho mali držať mimo radarov investorov. Tu sú tri dôvody, prečo by ste nemali investovať do Editas Medicine $EDIT-1.8%.

1. Prinášanie výsledkov je veľmi pomalé

Keď spoločnosť v roku 2016 prvýkrát vstúpila na burzu, poukázala na svoj program na liečbu genetickej formy slepoty – Leberovej kongenitálnej amaurózy – ako najpokročilejšej. Takmer o šesť rokov neskôr poskytla investorom prvý pohľad na údaje svojho kandidáta založeného na CRISPR, EDIT-101. Výsledky neboli presvedčivé. Hoci existovali náznaky zlepšenia zraku, iba jeden z piatich pacientov vykazoval výrazné zlepšenie zraku. A toto hodnotenie nebolo založené na štandardnom teste s písmenami. Wall Street stráca dôveru a prejavuje sa to aj na cene akcií. Je to pokles o viac ako 80 % od historického maxima a jeho rovesníci CRISPR ho nechali za sebou. 

V ostrom kontraste s Editas. Dve ďalšie spoločnosti CRISPR, ktoré boli ešte pred vstupom na burzu – CRISPR  Therapeutics $CRSP-2.3% a Intellia Therapeutics $NTLA-0.2% – zverejnili významné vedecké výsledky a uzavreli lukratívne dohody s dobre etablovanými hráčmi v biotechnologickom priemysle.

2. Finančný výhľad sa nezlepšuje

Hotovosť, ktorú doteraz minula, však ešte nevytvorila komerčne životaschopný produkt. Keď zhrnieme hotovosť z operácií, od uvedenia na burzu spálila 571 miliónov dolárov. A stále to môže byť dlhá a pomalá drina pre akcionárov, ktorí čakajú, kým sa produkt dostane na trh. Vedenie nedávno iniciovalo časť štúdie EDIT-101 zameranú na deti. Pokiaľ ide o skupinu dospelých, očakáva sa, že neskôr v tomto roku budú k dispozícii údaje pre kohortu so strednou aj vysokou dávkou. Objektívne pozitívne výsledky by mohli viesť k zvráteniu súčasného sentimentu.

3. Zmeny vo vedení 

Minulý týždeň Editas vymenoval Gilmorea O'Neilla za svojho nového generálneho riaditeľa. Bude to tretie meno na vrchole organizácie za posledné tri roky. Bude musieť najať nového hlavného lekára. Ten predchádzajúci dostal výpoveď vo februári. Spoločnosť tiež najala nového vedúceho vedeckého pracovníka. To je veľa nových tvárí a takáto obmena nemusí byť vôbec dobrým znakom. 

Editas je spoločnosť, na ktorú sa bude spomínať ako na raného priekopníka v transformácii medicíny. Ale nepovedie to k revolúcii CRSPR. Pochybná exekúcia, míňanie veľkého množstva peňazí a špičková práca, ktorá nemôže zostať obsadená, naznačujú, že ak chcete profitovať z budúcnosti medicíny, poobzerajte sa radšej inde, ale neberte to ako investičnú radu, len ako nápovedu a analýzu od retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

vůbec neznám...

Tak to je dobre vyšiel si mimo rizika 😀

Čo poviete ?

Tak pharma je vždy riskantná…

No môžeš roky míňať peniaze a nemusí to vyjst…