S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Akcie $GOOGL+0.9% jsou za posledních 5 dní dole o více jak 10% a akcie se pohybují okolo ceny 120$. Já jsem dnes po sedmi měsících přikupoval, jelikož aktuální cena je už za mě pěkná pro nákup.

Přikupujete za aktuální cenu akcie $GOOGL+0.9%, nebo ještě čekáte?

GOOGL
$174.11 $1.60 +0.93%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

dobrá cena byla loni mezi 80-90 tbh

Souhlasím, to byly super ceny. Ovšem cenu 120$ vnímám jako férovou.

Čekám, čekám. 🤤

Na jaké ceně budete přikupovat ?

105-110

Vysvetli mi nekdo jak se tvori cena etf? Dela ji nabidka poptavka nebo cena akcii ve fondu?

Cena ETF by mela kopirovat podkladove aktivum, tzn. v pripade zlata je to asi dost jasne (mnozstvi zlata co maji v uschove/pocet ks ETF) a v pripade akcii/dluhopisu je to stejne. V podstate to ale muzou byt oba pripady, pokud prevysuje poptavka po ETF jeho nabidku, tak na tom muze byt premium (fond by pak mel prubezne emitovat nove ks ETF a nakupovat proti tomu podkladove aktivum aby se to vyrovnalo) a navic to samotne podkladove aktivum ovlivnuje pomer poptavky/nabidky:) Snad jsem to napsal dobre, kdyztak budu rad kdyz me nekdo opravi.

Tak ted tomu nerozumim jeste vic. To kopirovani jsem si precetl v nejake poucce, ale kdyz dostane fond dividendy tak prikoupi akcie, ale cena fondu se nezvedne protoze to nikdo nebude kupovat kdyz je napr - valka izreal, nebo je nakupujicich ( penez) tak moc ze to nema vliv a vsichni prikoupi

Všichni říkají, že tyhle AI akcie jsou nafouklé, asi by to chtělo počkat ať spadnou o dalších 10% a snad potom....

Už je to na vysokých cenách, ovšem Google je za mě aktuálně na férové ceně.

Propad to je značný, pokud to doleze kolem 100 tak rozhodně trochu prikoupim :)

Podivej se na Microsoft, krásný výsledky, cena šla nahoru na 24 hodin a teď je zase na 330. Chcete si to koupit za tuto částku?! Já ne... Poklady je nutné hledat jinde a můžou být i AI a jsou firmy které měly krásné výsledky a lidi to nevidí....

Jaké poklady máte například na mysli?

Nutno říci, že to jsou veřejné info např.

https://www.tradingview.com/news/DJN_SN20231025010367:0/

Zde se dočtete spousta zajímavých věcí. Firma Fortinet skvělé výsledky za 3q, ale plácá se u svých minim. Sleduji taky ZI, PERI, BCPC, EPR (zde měsíční div. přes 8%), určitě za zajímavou považuji 3M atd. Sbírejte info. Nyní jsme v období vyprodejů, nenakupujte, neprodavejte bezhlavě, potrvá to možná až do jara než začnou snižovat sazby. A bankám vyhovuje stávající situace (za kolik půjčují české banky českým firmám, které neseženou úvěr v €?! Udělejte si svůj názor a berte hodnoceni různých analytiků s rezervou. Dle mého poslat Google dolů kvůli dílčím ukazateli z cloudu je až záměr. Jsou to z mé strany dílčí poznámky, ale stojím si za nimi. Přeji šťastnou ruku.

Osobně si nemyslím, že se cena dostane na 100$ a níže, ovšem pokud by se tam dostala, tak bych  přikupoval ve velkém :)

Taky si nemyslím, že by se to tam dostalo:) ale stejně tam mám na této ceně zvoneček:D

115-117 bych vstupoval..ale i ted mensi zacatek a nechat keš..na pripadne doredeni..ja bych nakupoval az pripadne pod 100 nakupoval jsem ve slevach brezen 22..

Chápu, pod 100$ by to bylo super, ale tam se cena asi nedostane a tak přikupuji i na současné ceně.

Vie trh niečo čo mi nevieme? Začína mi to liezť trochu na nervy tieto posledné hysterické výkyvy. Ohľadne $GOOG+0.9% by som možno ešte počkal, ale pre tých ktorí chcú začať budovať pozíciu, to môže byť pekný začiatok.

Ne. Jako klasicky "všichni ví prdlačku". Trh je jenom koncentrovaný výhradně na jeden řádek z výsledků a to je jakým tempem roste Google Cloud. A jestli je to stejné nebo lepší než konkurence (Azure, AWS...). Protože to trh považuje za nejklíčovější prvek budoucího růstu Googlu (pokud bude klesat revenue ze Searche a Ad byznysu). A v momentě kdy se na titulu spustí jedno výprodejní algo tak je to jak domino, vymlácený stoplossy atd.. Proto jsou ty denní pohyby kolem výsledků tak velký.

Nebude časem z cloudu komoditní věc jako např. datové centra? Až bude trh dostatečně saturovany a bude tam AI na podobné úrovni (která se liší jen v potřebách klientů) tak budou soupeřit jen cenou a vydělávat budou na tom v čem mají monopol. V případě Google to vždy bude search/reklama, Amazonu nejspíš e-commerce a Microsoftu software. Aktuálně mi přijde že je na Google trh zbytečně vystrašený, že budou ztrácet podíl na reklamě, ale ten koláč je tam tak velký, že big tech bude ujidat těm legacy hráčům co míří na TV, tisk, billboardy atp.

Očekávám ještě jeden větší pokles.

Na základě čeho očekáváte prosím jeďte větší pokles?

Též by mě zajímalo na základě čeho očekáváte ještě větší propad.

Pokles o 10% během 5 dnů zrovna u Googlu je fakt zajímavý. Hodně přemýšlím o zakoupení, ale možná počkám ještě, jak FED rozhodne 1. listopadu co se týče úrokové sazby. Každopádně Google je opravdu kvalitní společnost!

Souhlasím, nevím zda s tím FED nějak pohne, jelikož si myslím, že s trhem to moc nepohne, ale stát se může vše. Tedy uvidíme a pokud by cena akcie klesla, tak bych ještě přikoupil.

Přesně tak souhlasím! 👍🏽 Už nic nenechávám náhodě! 😄