S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Dnes nám pokračuje výsledková sezóna, jaké společnosti budete sledovat po zbytek týdne? 

Já budu dnes po uzavření trhu sledovat výsledky $PYPL-0.1% $QCOM+1.2%.


Společnost $QCOM+1.2%  se narozdíl od ostatních čipařů neveze na vlně AI a za celý rok jsou akcie pouze o 1,6% nahoře. S rozšiřující 5G sítí roste poptávka po jejich čipech, proto mě zajímají jejich výsledky.

Společnost $PYPL-0.1%  je i přes dobré výsledky minulé čtvrtletí v klesajícím trendu a akcie této společnosti jsou pod velkým tlakem od začátku roku se cena akcií snížila až o 31%.

Jaký máte pohled na tyto dvě společnosti?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$PYPL-0.1%  hodně klesnul a průběžně jsem nakupoval. Čekal jsem na earnings call nového CEO, jestli vykreslí světlé zítřky. To se povedlo a tak v mých očích upevnil v tuto společnost silnou důvěru. Sám ho používám, reps. mí klienti z USA mi nechtějí platit ničím jiným, takže jsem se musel přizpůsobit. Osobně oceňuji rychlé a bezproblémové převody peněz mezi USA a EU. Tím pádem vyhledávám, kde se jím dá platit v našich končinách a s potěšením sleduji, že integrace jejich checkoutu se objevuje v čím dál více e-shopech situovaných v našem prostoru. Ale zdaleka není všude a tím pádem vidím prostor pro expanzi v EU, což bylo zmíněno v i earnings callu. V budoucnosti by se to snad mohlo týkat jejich další služby Venmo nebo platebních karet. Dále jsem nadšený z jejich služby Braintree, kde se jim daří uzavírat partnerství s obrovskými firmami. Tedy vidím velký prostor pro růst a sám CEO zmiňoval, že společnost vnímá jako růstovou.

Z pohledu technické analýzy se trošku upínám k faktu, že při agresivním klesání ceny za akcii nechal $PYPL-0.1%  po cestě 2 díry. Doufám v jejich zaplnění, čímž bychom se s cenou za akcii dostali na cca 230 USD. To sice vzhledem k makroekonomické situaci neočekávám, že se stane brzy. Nicméně s tím, jak se situace v tomto ohledu bude zlepšovat, věřím, že to bude PayPalu hnát vítr do plachet. 🤞

(Jen pro úplnost, ještě je tam jedna díra na cca 45 USD, což by byla ještě lepší příležitost nakoupit 😅)

Díky za názor, moje první investicí byl právě $PYPL-0.1%  takže to byla nerozvážná investice, nakupoval jsem za 228$ takže bych rád viděl nějaký růst.

Na obě společnosti se podívám, jsem velice zvědavý na výsledky jelikož mě obě společnosti zajímají. Možná více jsem zvědavý na společnost $PYPL-0.1%, asi každý chápeme proč. 😄

Tak jak to podle tebe dopadlo?

Upřímně, jsem příjemně překvapen.

Ten $QCOM+1.2% poslední dobou také sleduji. Sice nejede na vlně AI ale jak píšeš, dělá čipy, které ostatní společnosti potřebují a to může být její plus. Tak uvidíme. V portfoliu ale nemám. Jinak co držím je $PYPL-0.1% a ač to má těžké, tak doufám v nějaký náznak lepších zítřků. 👍

Jo ten $PYPL-0.1% mě taky hodně pálí, nechceme se nějak domluvit a něco s tou cenou udělat? 😉😂

Jako že by jsme začli dělat marketing aby jsme více lidí nalákalo na placení přes $PYPL-0.1% ? 😂😂 ...no já se bojím že s tím moc nezmůžeme, jako i já sám jej nepoužívám a neznám tady kdo by přes něj něco dělal, ale ve světě je to jiné no. Marek zde myslím naposled našel pěkný příspěvěk, že mají hodně v Mexicu se rozšířit.

$PYPL-0.1% 🤞

Takže jsi s námi v týmu $PYPL-0.1% ?

Yes! Ten moat tam pořád je.

Yes! Ten moat tam pořád je.