S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Dnes nás čekají velké zprávy a obecně bude to dost opět nabité. Mezitím mě zajímá, co Vy a trh s bydlením?

Cca před dvěmi měsíci zde Pavel přidával info ohledně nákupů $BRK-B+0.1% a byť to byly menší částky, tak ale zařadili do jejich portfolia tyto společnosti $LEN+1.9% a $DHI+2.1%, zabývající se v USA stavebnictvím, stavbou a prodeje nových domů + $LEN+1.9% i financováním. Přidám grafy a v hledáčku Bulios najdete více info o společnostech.

DHI
$148.48 $3.02 +2.08%
LEN
$158.10 $2.89 +1.86%

Dle zpráv víme, že nálada stavebníků klesá, oblíbené hypotéky s fixací na 30 let se už dva měsíce drží kolem 7%. Mladí lidé jsou už skoro mimo z tohoto trhu protože nejsou schopni dosáhnout na hypotéku. Navíc i pro stavitele díky vysokým úrokovým sazbám je vyšší financování materiálů těžší.

Ceny proto klesají a pomalu nám dosahují u těchto dvou společností 100$. Zajímá mě, jestli toto někdo sledujete a případně při náznaku pivotu Fedem, (který teda ještě jen tak dle mě nebude) by jste uvažovali k nákupu? Za mě osobně by cena ještě mohla jít níže, mě by se líbila od cca 90$. 😊

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Horton pozoruji tak nějak z povzdali, ale dávám přednost reit

Já také zatím nemám v tom žádnou pozici ač teda tento týden obě udělali hezký růst, takže možná škoda, ale co, nejde chytit vše, i reity mě velice těší.

Přesně jsk píšeš, nelze chytit vše:) to by toho musel být vlovek nonstop a i tak by ti možná nešlo:)

Tyhle společnosti vidím poprvé, tenhle sektor jde úplně mimo můj rozhled, ale třeba jednou zabrouzdám i do těchto vod... :)

Souhlas, vypadá to moc zajímavě.

Taky si myslím, ale zatím prostě takový rozhled nemám.

Také to jde mimo mě, v podstatě jsem na ně najel jen díky tomu, že je pořizovalo $BRK-B+0.1% ale může to být zajímavé až situace bude přát tomuto, jako tento týden jde vše jo, ale za poslední dva, tři dny i tyto společnosti udělali růst. :)

Pravda. :)

K tomuto sektoru jsem se ještě nedostal, ovšem velice mě toto odvětví zajímá a chci si o tom zjistit více informací a pak případně zařadit i nějakou akcii z tohoto odvětví do portfolia. Zmíněné akcie vypadají zajímavě a tak se na ně podívám podrobněji. Díky za tipy :)

V tomto odvětví se také moc nepohybuji, ale říkám si, že jak by se mohla situace otočit v ekonomice a sazby půjdou dolů, nebude riziko recese tak by mohlo tohle zase šlapat. Proto určitě zde budu ještě čekat, ale pomalu poohlížet po tom.

Naprosto souhlasím a vidím to stejně a teď je možná ta chvíle kdybychom měli něco nakoupit :)