S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Trh práce nám ukázal výsledky a pomohl zakončit týden v růstu. 🚀

Tak přátelé, pro jednou také dobré zprávy. V USA jsou opět nejnovější údaje o zaměstnanosti a ty pomalu vykreslují obrázek, kteří všichni investoři chtějí vidět a to, že trh práce ochlazuje a pro FED to tak může značit, že další navyšování už nebude.

V říjnu přibylo jen 150 000 pracovních míst, což zaostává za očekáváním, které bylo o 30 tisíc více. Za posledních 9 měsíců došlo 8x zmírnění nárůstu pracovních míst. Tento týden vidíme slibné nárůsty na index jako jsou $^GSPC+1.3% $^NDX+2.0% $^DJI+1.2%, zatímco výnosy státních dluhopisů klesly. Výnos 10letých státních dluhopisů, který nedávno dosáhl 16letých maxim byl považován za protivítr akciím, v pátek klesl na 4,5 %.

"Celkové oslabení poptávky po zaměstnanosti a růst mezd podporuje náš názor, že Fed pro tento cyklus se zvyšováním sazeb skončil," napsala v pátek hlavní ekonomka Nationwide Kathy Bostjancic.

Navzdory rally na trzích Fed neučinil jasné rozhodnutí o tom, co bude dál se zvyšováním sazeb, a podle Powella zatím o snížení sazeb nediskutoval. Předseda Fedu zdůraznil páteční zprávu o práci jako jeden z několika klíčových datových bodů, včetně další aktualizace práce a dvou tisků o inflaci, které přijdou před prosincovým zasedáním.

Tento týden zakončujeme tedy zeleně 🍀 a s trochou spravené chuti z minulého týdne. Ač jsou to zprávy dobré a dle mě Fed nám nikdy neřekne, že je hotovo a bude se vždy snažit udržovat své zprávy "zahalené", tak trh nám reaguje možným koncem zvyšování úrokových sazeb. Za sebe ale nejásám a jak to bývá vždy po nějakém velkém pohybu očekávám další týden trochu korekci.

A co Vy investiční přátele? 😊 ... Mějte krásný víkend. 🙏

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ten signál je fajn. Ovšem asi to nevnímám jako nějakou změnu a moje strategie nebo chování se nějak nemění.

Moje též ne, já to vnímám jen jako možný konec zvyšování sazeb, ale jinak určitě né jako že je po všem a teď poletíme nahoru. 😊

Přesně tak, vidím to stejně :)

Příjemný týden. Vnímám to jako příležitost pobrat zisky před bouří. Jsem dost skeptický, bad news is good news, ale zároveň hrozí recese.

Souhlas, já to mám stejně a třeba všiml jsem si na webu že někdo to bere jako signál k nákupu, což nechápu, já se také držím zpět a čekám že rozhodně není ještě hotovo. Tohle beru jen jako signál, že už by sazby jít výše nemuseli, ale rozhodně recese je dost možná.

No jsem zvědavý... Podle mě něco přijít musí. Všechna data na pozadí tomu napovídají - bojím se, že se na tom hodně lidí spálí.

Tento týden byl opravdu krásný, ale že bychom byli na nějaké krásně za skvělými zprávami si nejsem jistý. Uvidíme během dalších týdnů, ale jako signál je krásný. 👍🏽

Ano souhlas, trochu jinak jsem to měl možná označit, také jsem myslel tento týden, ale rozhodně není vyhráno, těch hrozeb jako inflace je tu dost a tohle bylo jen spíše takové znamení, že vyšší sazby už by opravdu být nemuseli. 😊

Dobre zprávy? Mi moc nepřijdou dobré. Průmysl zpomaluje. V boxerské terminologii bych řekl, že jsme se vyhli levačce, ale nabihame si na pravý hák. 😉

Stopro souhlas, hezky řečeno. Jsem to možná blbě nadhodil, ale tím "dobré" zprávy jsem myslel jakoby tento týden po tom předchozím co byl naprd. V podstatě jak si řekl, teď jsem se vyhnuli ráně, ale ta příští může být k.o. ...protože sice je to reakce pro FED že nemusí už tak tlačit a zvyšovat sazby, ale také reakce pro to, že recese opravdu je v sázce, navíc do toho jsem teď zvědav na pokračování v řešení toho jejich dluhu.

Hodne dobrý týždeň po tej biede pred ním...👍

Včera som mal  po stredajšom štátnom sviatku voľno a pár želiezok v ohni, čo sa quartálnych výsledkov týka, tak som si povedal, že si to vychutnám: dal som si ku kompu poriadne veľké kreslo, fľašu tej najlepšej Slivovice a povedal som si, že si zaslúžim panáka za každé %, čo mi to stúpne, pretože po prepadoch z týždňov minulých, som cítil, že je ten správny deň sa zahojiť, keď mi $TGTX-1.4% , čo je môj najväčší kostlivec v skrini(mal som tam aj -70%) v stredu stúpol o 30%. (Včera aj dnes pridal tiež slušne). No, nebudem vás unavovať podrobnosťami, lebo si ich aj tak nepamätám, keďže hneď na štarte som zúfalo nestíhal, ale nabudúce budú stačiť štamperlíky, nie som na takúto brutalitu dosť  trénovaný...😜

Ale niečo nové som sa aj naučil- že u tých vysoko rizikových penny stock, aj keď okolnosti jasne hovoria o tom, že "to pôjde hore", v konečnom dôsledku to poriadne začne ísť hore až potom, keď je to čierne na bielom vyjadrené peniazmi.

🤣

$LMND-2.0% bud rad ze nemas tyhle - tento tyden me mile prekvapily :D :D 62% not bad :D

👍🏽🤣

wow teda tak to si musel vypadat a nedivím se že si to nepamatuješ. 😂 Klidně ale vůbec neboj se psát, já si tu story rád pak přečtu. No, s tím $TGTX-1.4% je to asi risk větší, neznám ji ale jen dle názvu hádám že to bude něco kolem farmacie a tam ano, bud jim vyjde lék, patent, prostě něco a pak je to vystřelí a nebo ne a je to v pr... Mínus 70% je dost, ale neboj, nejsi sám, dost z nás, i já najdeme v portfoliu takové pozice a chce to hold trpělivost a příště mít štastnější ruku aby to vyvážilo portfolio, každopádně někdy snad zkusím Tvoji strategii, dát si panáka za každé procento... No, bojím se aby to nebylo pak mé poslední investování. 😂

Super shrnutí :)

Do konce roku to bude velmi zajímavé, příští týden bude podle mě takový klid před bouří, ale uvidíme jestli to bude rudá/zelená bouře. Data vypadají hezky, a já si pomalu ale jistě díky Buliosu začínám spojovat různé události na trhu. Bude to ještě velmi zajímavá krasojízda, ale spíš doufám v nějaký boční trend do konce roku!

Ano, souhlas a já to vidím na boční trend také. Další týden klid jak říkáš, případně trochu korekce tohoto týdne a rozhodně není vyhráno.

To bude fičáák příští týden...:-)

Myslíš? ...že by mohlo pokračovat takto nahoru? 😊...já si spíš myslím že by to mohla trochu korekce být.

Čekám, že to bude jak u ČNB, která ty sazby drží vysoké dlouhodobě. Na snižování je hodně brzy. Pořád je dost proměnných, který s tím můžou zahýbat, jako jsou ty konflikty na Ukrajině, v Izraeli. 
Možná by stálo za to si zaspekulovat, zda a jak ovlivní volby prezidenta v USA ten akciový trh.

Souhlas, i přesto, že můžeme vidět trochu růst, tak celkově jsem pro období v nějakém range do strany. Sazby si myslím, že budou držet dlouho jak říkáš, už i jednou řekli, že plánovali v roce 2024 až 4x snížit a co vím naposled, stály to na 2x jen. No a konflikty ...tak to je na samostatné téma, ale to bude vždy někde si myslím. Co se týká voleb, super postřech, tam jsem taky zvědav, protože jsem někde četl že i Powell by mohl jít pak od stolu dle toho, kdo by to vyhrál.

Tak pravděpodobnost toho že trh začne očekávat snížení sazeb a reagovat významným růstem do konce roku, je už  vyšší než opak ale pravděpodobnost do strany je asi největší. Kdybych měl tipovat bylo by to 30 10 60

Souhlasím s Tebou, vidím to podobně, spíše do strany, protože zas nějakého růstu bych se nebál, historicky tu teď bude značit to, že po takových sazbách přicházela recese.