S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Eu și un prieten am avut astăzi o discuție pe tema tinerilor/investiții/antreprenoriat și m-ar interesa și părerea ta.

Subiectul nostru a fost: La o vârstă tânără, este mai logic ca o persoană să investească mult sau să nu-și împingă atât de mult finanțele în investiții și să încerce să înceapă propria afacere? Pentru a maximiza fluxul de numerar și fondurile proprii, pentru eventuale investiții ulterioare și mai masive. Nu am ajuns la o concluzie clară, rezultatul discuțiilor noastre a dus la opinia de a împărți finanțele în mod egal pentru aceste activități jumătate și jumătate. Dar dacă tot facem ceva, hai să o facem cum trebuie, nu-i așa? Ce părere aveți? Ar trebui ca un tânăr să își canalizeze atenția și fondurile către investiții sau ar trebui să facă tot ce îi stă în putință pentru a-și începe propria afacere? Vă mulțumim pentru perspectivele dumneavoastră!


Mă interesează comentariile celorlalți de aici, pentru că mă aflu în grupa de vârstă tânără. În momentul de față, am cea mai mare parte a economiilor mele investite. Bineînțeles, așa cum a menționat cineva în comentarii, trebuie să mă bucur și de plăcere, dar cum nu am încă un venit stabil, nu prea pot să mă răsfăț. Când voi termina școala și voi avea un salariu stabil, aș vrea să investesc destui bani, dar să călătoresc în lume cu restul, pentru că atunci când ești tânăr ar trebui să vezi lumea.

Absolut, așa cum i-am scris lui Martin în comentariu, și eu cred că ar trebui să te bucuri de bani cât mai poți.

Ei bine, dacă o persoană știe că vrea să intre în afaceri și are un plan care are sens, atunci eu înclin spre opțiunea de a investi bani în afacere. Dar cu siguranță nu sunt un susținător al demarării unei afaceri cu orice preț. Dacă persoana este angajată și nu intenționează să schimbe nimic în acest sens prea curând, atunci cred că este mai inteligent să investească banii.

De acord, dar, pe de altă parte, nu este un pic rușinos să rămâi angajat și să nu faci nicio schimbare în loc să încerci să te dezvolți independent?

Pentru unii, afacerile pur și simplu nu sunt. Unor oameni nu le place să facă schimbări, mai ales atunci când aceste schimbări sunt riscante.