S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Sice pozdě, ale přeci jen. Mám tu shrnutí dalšího týdne na opcích. Tento týden byl poměrně dost klidný, a všechno šlo ukázkově přesně podle plánu. Dá se říct, že tento týden to byly peníze bez práce. Stačilo akorát v pondělí otevřít pozice a v pátek sebrat plný zisk. V průběhu týdne jsem na to nemusel myslet.

Není to sice velký zisk, protože jsem nenašel dost příležitostí, kdy jsem neměl odvahu jít čistě short, ale chtěl jsem diverzifikovat, hůře se hledaly long pozice, ale nakonec jsem se rozhodl pro následující obchody.

SOXL
$39.75 $2.34 +6.26%
Capital Structure
Market Cap
12.2B
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
42.9
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

Jako první začnu s mojí klasikou, a tou je $SOXL+6.3% . Zde jsem po přiřazení na CALL opci, které proběhlo minulý týden, vypsal PUT opci, která přinesla 21$. Tato opce expirovala jako bezcenná a mi zůstal plný credit.

IWM
$198.39 $1.91 +0.97%
Capital Structure
Market Cap
55.7B
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
12.7
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

Vzhledem k tomu že se očekávaly hned 2 proslovy Jeroma Powella, tak jsem tento týden chtěl být spíše medvědí, navíc spoustu akcií se pohybuje kolem svých rezistencí. Na $IWM+1.0% jsem tedy vypsal Creditní CALL spread, který přinesl 10$. Opět se $IWM+1.0% udrželo pod určitou cenovou hladinou, a CALL spread expiroval jako bezcenný, a mi zůstal maximální credit.

COST
$729.18 $7.32 +1.01%
Capital Structure
Market Cap
323.4B
Enterpr. Val.
324.0B
Valuation
P/E
47.7
P/S
1.3
Dividends
Yield
2.8%
Payout
130.5%

Další volbou pro short bylo $COST+1.0% , kde se mi podařilo vypsat nad rezistenci, a bylo zde tak určité bezpečí. I zde jsem volil Creditní CALL spread, který přinesl 18$. $COST+1.0% se udrželo pod určitou cenovou hladinou, a CALL spread expiroval jako bezcenný a mi zůstal maximální zisk, který zde šel udělat.

META

Meta

META
$443.29 $1.91 +0.43%
Capital Structure
Market Cap
1.1T
Enterpr. Val.
1.1T
Valuation
P/E
25.5
P/S
7.9
Dividends
Yield
0.1%
Payout
2.8%

Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl být tak moc jenom short, tak jsem hledal příležitosti i na long, které se mi bohužel najít nepodařilo. Nakonec se mi povedlo najít příležitost pro neutrální strategii Iron Condor a to na $META+0.4% , která přinesla 25$. $META+0.4% se udržela mezi oběma vypsanými hladinami, a včera Iron Condor expiroval jako bezcenný, a mi na účtu zůstal plný credit.

Pokud tedy dobře počítám, tak na účtu mi za tento týden přistálo celkem 74$. Na jeden týden je to dobrý výsledek, když počítáme velikost účtu mezi 3000$ a 4000$. Jedná se o zhodnocení zhruba kolem 2 % za týden.

Zisky už jsou tedy doma, Svatomartinské víno je už skoro vypité, tak už nezbývá nic jiného, než si jít užít nějaký film. Doufám že se vám tento týden taky dařilo, a ať se vám daří i v dalším týdnu.

PS: Pokud vás tyto příspěvky baví, tak budu rád za každý like, a případně i komentář. 😉👇

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Chtěl bych se to taky moc naučit, ale zatím vůbec nevím jak do toho prokouknout. Výsledky to jsou moc hezké, ale taky jsi se to určitě nenaučil ze dne na den. Přidávej takovéhle příspěvky určitě dál, ať už jen jako inspiraci nebo i jako motivaci.

Ještě furt se učím. Obchoduju malý účet, takže i kdybych o něj přišel, tak mě to netrápí. Jinak co se týče teorie, tak na internetu je toho hodně. V komentářích u minulého příspěvků jsem dával i nějaké zdroje, že kterých se dá čerpat. Hlavně Teda ten YT, ten je zdarma. 👍

Díky moc, musím na to kouknout, jen během školy je těžké najít čas.

Klobouk dolů, opravdu skvělá práce! Jestli se mohu zeptat, vysvětlil by si mi prosím strategii Iron Condor?:)

Je to v podstatě creditní PUT spread a creditní CALL spread najednou. Creditní spread je když jednu opci prodám a na vzdálenějším strike opci koupím.

Iron Condor hraje na to, že akcie půjde spíš do strany, a neudělá žádný velký pohyb.

Jo takhle tak teď je mi to už jasné. Díky moc! 😊

Super :)

Díky👍

Mňa by zaujímalo, či by si dokázal robiť rovnaký výnos aj keby si mal účet o nulu vyšší, alebo o dve nuly? Myslím tým samozrejme otázku psychiky, teda aby si pri tom žil normálny život a nemal v hlave stále trading.

To zjistím časem. Ale tím, že určitým způsobem diverzifikuju, a snažím se otevírat obchody s vysokou pravděpodobností úspěchu, tak věřím že ano. Navíc se dá časový rámec obchodu natáhnout, a tím otevřít obchod dal od trhu. Tím pádem člověk má i volné dny.

V případě výpisu viz. to $SOXL+6.3% mi nedělá vyrázky nic. Když Opce skončí v penězích, a já budu přiřazen, což se stalo týden před tím, tak budu vypisovat CALL opci. Kdybych měl účet o nulu víc, tak bych mohl víc alokovat právě na tyto výpisy.