S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Chcete neustále reinvestovanie dividend? Toto je DRIP

Čo je DRIP? Slovo DRIP je skratka pre plán reinvestície dividend. Dividendové reinvestičné plány môžu byť efektívnymi spôsobmi, ako akumulovať akcie vysokokvalitných spoločností pre tých, ktorí majú obmedzený kapitál na investovanie. 

Tieto 3 spoločnosti vám môžu pomôcť pri budovaní efektívneho portfólia.

Slovo DRIP je skratka pre „plán reinvestície dividend“, ale DRIP tiež popisuje spôsob, akým plán funguje. S DRIPs sa hotovostné dividendy , ktoré investor dostane od spoločnosti, reinvestujú na nákup ďalších akcií, vďaka čomu investícia do spoločnosti postupne rastie. Existuje tiež veľa DRIPs dostupných pre spoločnosti s niekoľko desaťročím rastu dividend.

1. AO Smith $AOS+0.4% 

Prvým názvom akcií DRIP, ktorý treba zvážiť, je AO Smith, ktorý vyvíja energeticky efektívne produkty a riešenia. Spoločnosť má hodnotu 10,3 miliardy USD a generuje ročné príjmy 3,5 miliardy USD. AO Smith je popredným výrobcom kotlov, produktov na úpravu vody a ohrievačov vody pre obytné a komerčné využitie. Spoločnosť tiež vyrába produkty na čistenie vzduchu. V budúcnosti existujú pre AO Smith tri kľúčové trhy, USA, Čína a India. Obchod s ohrievačmi vody spoločnosti už má v USA zabehnutú pozíciu so 40 % komerčným a 30 % rezidenčným podielom na trhu.

Silný trh s bývaním v USA spojený s nízkou nezamestnanosťou podporuje spotrebiteľské investície do modernizácie domácností, ako sú nové ohrievače vody. Najvyššie miesto spoločnosti medzi výrobcami ohrievačov vody znamená, že produkty AO Smith sú dôveryhodné na trhu, čo umožňuje cenovú silu. Čína a India sú tiež dva dôležité zdroje budúceho rastu. Oba národy majú veľmi veľkú populáciu, kde sa stredná trieda práve začala objavovať, keďže tieto ekonomiky rástli rýchlejšie. Upgrady domácností, ako sú ohrievače vody, sa pre mnohých z týchto spotrebiteľov stali len nedávno. So zlepšovaním ich finančnej situácie by mal byť vyšší dopyt po produktoch, ktoré môžu zvýšiť kvalitu života. To stavia AO Smith do výhodnej pozície vďaka svojmu silnému obchodnému modelu.

Sila domáceho podnikania a možný budúci rast z medzinárodných trhov by mali pomôcť AO Smith pokračovať v raste dividend, čo spoločnosť robí už 28 po sebe nasledujúcich rokov. AO Smith je jednou z menej ako 70 spoločností s titulom Dividendový aristokrat. Výnos akcií AO Smith je 1,7 %, čo je o niečo viac ako priemerný výnos 1,4 %. 

2. Hormel Foods $HRL+0.6% 

Spoločnosť má trhovú kapitalizáciu 29 miliárd USD a v roku 2021 vygenerovala tržby takmer 12 miliárd USD. Spoločnosť Hormel bola založená pred viac ako 130 rokmi. Odvtedy sa spoločnosť pretransformovala na lídra vo svojom odvetví. Spoločnosť pôsobí v 80 krajinách po celom svete, čo jej dáva dosah, ktorý mnohí konkurenti nedokážu napodobniť.

Spoločnosť je obdarená produktovým portfóliom, ktoré je medzi spotrebiteľmi neuveriteľne známe a dôveryhodné. Niektoré z produktov spoločnosti zahŕňajú Planters, Skippy, Applegate a SPAM. Produkty sú rozdelené do štyroch samostatných kategórií, vrátane potravín v obchodoch, medzinárodných, morčacích Jennie-O a chladených potravín. Hormel tiež predáva produkty potravinárskemu priemyslu, čo mu umožňuje diverzifikovať sa mimo obchodu s potravinami alebo zmiešaným tovarom. Spoločnosť nie je príliš závislá na jednom produkte alebo oblasti. Portfólio spoločnosti Hormel je také rozsiahlé, že spoločnosť drží prvé alebo druhé miesto z hľadiska podielu na trhu v 40 rôznych kategóriách produktov.

Táto úroveň kontroly podielu na trhu v celom portfóliu umožnila spoločnosti Hormel zvyšovať dividendu počas 56 po sebe nasledujúcich rokov. Hormel je jednou z iba 40 dividendových kráľov, čo sú spoločnosti s najmenej piatimi desaťročiami rastu dividend. Hormel ponúka výnos 1,9 %.

Investori s obmedzeným kapitálom by sa nemali nechať odradiť od budovania dôchodkového portfólia. Môžu použiť DRIPs na investovanie do vysokokvalitných akcií, ktoré preukázali dlhodobý záväzok zvyšovať dividendy, často bez poplatkov.Každá spoločnosť má niekoľko desaťročí rastu dividend a veľmi rozumné výplatné pomery, vďaka čomu je pravdepodobné, že každé meno bude v nasledujúcich rokoch naďalej zvyšovať svoju dividendu. Použitie DRIPs v týchto menách by mohlo vytvoriť portfólio špičkových akcií vyplácajúcich dividendy. Samozrejme toto je len navigácia, pokiaľ budete chcieť investovať spravte si širší prieskum a neberte to ako investičnú radu. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @sooskristian má karmu 642 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

rozšíriť si portfólio dividendových projektov je vždy good

pokial si zamerany na dividendy tak ano

samozrejme niekomu vyhovuje jedno a niekomu iné

Tak dividendy sú ako taká “záruka“

Že keď ta Dana spoločnosť nerastie alebo vykazuje miernu stratu tak sa to dá vykrit aspoň dividendou