S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Tak další týden s opčním portfoliem na trzích je za mnou. Tento týden byl pro mě ale naprosto katastrofální. Nejenom že jsem měl dva ztrátové obchody, ale u druhého obchodu jsem neměl možnost ztrátu zaříznout včas, protože se tato ztráta vytvořila v premarketu. Tak se jdeme na to podívat.

SOXL
$39.75 $2.34 +6.26%
Capital Structure
Market Cap
11.6B
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
42.9
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

Začnu mojí klasikou, a tou je $SOXL+6.3% . Zde jsem vypsal PUT opci, jako každý týden, která včera expirovala jako bezcenná, a přinesla zisk 22$. Zde asi není třeba moc komentářů, je to klasický obchod, který otevírám každý týden.

QQQ
$430.99 $6.54 +1.54%
Capital Structure
Market Cap
169.4B
Enterpr. Val.
0.0
Valuation
P/E
35.2
P/S
-
Dividends
Yield
-
Payout
-

A jdeme tedy na první ztrátový obchod, který byl na $QQQ+1.5% . Tímto obchodem jsem vsázel na pokles během tohoto týdnu, kdy byly data CPI a PPI. Navíc QQQ bylo pro mě v dobré pozici pro to, abych vypsal CALL credit spread, kdy jsem konkrétně vsázel na to, že cena nepřekročí určitou úroveň. Obchod byl otevřen poměrně konzervativně, kdy na základě delty byla pravděpodobnost úspěchu prakticky 90 %.

Bohužel investoři se po zveřejnění dat CPI utrhli z řetězu a spolu s nimi i cena $QQQ+1.5% , A proto jsem v ten den bral ztrátu 67$.

TGT
$164.74 $0.30 +0.18%
Capital Structure
Market Cap
76.1B
Enterpr. Val.
96.3B
Valuation
P/E
18.4
P/S
0.7
Dividends
Yield
2.7%
Payout
48.6%

Další dva obchody byly na $TGT+0.2% , kde jsem v pondělí otevíral zase poměrně konzervativní PUT credit spread, který včera vyexpiroval jako bezcenný, a přinesl zisk15$.

Problém nastal v tom, že po CPI, kdy i $TGT+0.2%  rostl, tak jsem se rozhodl zde ještě otevřít Iron Condora, který hrál na to, že se do pátku cena udrží v určitém rozpětí. Tento Iron Condor byl také otevřen poměrně konzervativně, a byla zde malá šance, že by se cena v daném rozpětí neudržela. Jen pro představu, abych měl na tomto Iron condorovi problém, tak by cena do pátku musela stoupnout o 17 bodů.

Bohužel hned ve středu $TGT+0.2% reportoval v premarketu výsledky, a investoři se doslova urvali z řetězů, a cenu dostali už v premarketu na cenu kolem 127, kde byla vypsaná CALL opce z tohoto iron condora. A než jsem se dostal domů, tak jsme atakovali hranici 130. Nic se nedalo dělat, a zavřel jsem tedy hned ztrátu 161$.

COIN
$236.32 $12.71 +5.68%
Capital Structure
Market Cap
57.3B
Enterpr. Val.
54.1B
Valuation
P/E
621.9
P/S
18.3
Dividends
Yield
-
Payout
-

Posledním obchodem v tomto týdnu byla $COIN+5.7% , kde jsem zase pomocí CALL creditního spreadu vsázel na to, že se cena udrží pod určitou hladinou. Tento spread včera bez problémů vyexpiroval jako bezcenný, a přinesl zisk 11$.

Takže zde můžete vidět, že ne vždy je na trzích a v tradingu zeleno, a že se stávají i takovéto věci. Když to tedy počítám, tak tento týden končím se ztrátou 180$. I když jsem obchody otevřel tak že pravděpodobnost byla na mojí straně, tak přeci jenom se stávají i takovéto případy, kdy můžete mít pravděpodobnost 99 %, ale stejně skončíte ve ztrátě. No nic tak tento týden je za mnou, nebudu si z toho dělat hlavu, a pojedu dál. Uvidíme, co nabídne příští týden, a snad se to už zlepší.

PS: pokud se vám tyto shrnutí líbí tak budu rád za like a případný komentář.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Obdivuji obchod s opcemi, takže veliký palec nahoru!

Díky. Samozřejmě jedu dal. Akorát tím jak teď všechno vystoupalo, tak jsou nízké premia, takže asi budu muset natáhnout time frame. Ale už tam mám něco vymyšlené na zítřek, co bych mohl otevřít. 👍

Tak budu držet palce!

Připadám To se mi líbí:)

Je to zajímavé a jak tak na to koukám, tak bych asi s opcemi obchodovat nemohl, jelikož by to nebylo asi nic pro mě.

Je to jenom o hlavě. I když člověk dělá kdekoliv a cokoliv na 100%, tak se ne vždy vše povede jak má. 😉

To je pravda a naprosto s tím souhlasím :D

Zajímavé 😁 To já mám strategii trošku jednodušší - když jde $TSLA-1.1% dolů, přikupuju, když jde nahoru, raduju se. Už mám otevřených 55 pozic...

Tak to mám v mém dlouhodobém akciovém portfoliu, a ještě něco podobného dělám právě s tím $SOXL+6.3%, akorát já za čekání na nákup nebo prodej dostávám každý týden zaplaceno.

Tak takto to mám nastavené u mého dlouhodobého akciového portfolia. Jinak tedy 55 pozic už je velmi slušné :D

Od dubna 2020 😁 Uvidíme, kolik se jich nastřádá než půjdu do důchodu (a to záleží na tom, jak moc půjde Tesla nahoru).

55 pozic už je opravdu slušná dávka :D

Díky za přehled týdne. Posledních 5 obchodních dní bylo velmi obtížné predikovat. Data inflace jsou do poslední chvíle nejasná a mohou s trhy zamavat na jakoukoli stranu. Taky jsem na to několikrát doplatil a proto se těmto datům už po většinu času vyhýbám. Obchodovat ziskově to jde, ale je to o nervy…

Jo tento týden byl dost divoký. Navíc po tom růstu klesla volatilita, takže jsou teď malé premia. Uvidíme, co se podaří vymyslet dal. 😉

QQQ mě taky trápí tak to roluji dál snad letos Santa Claus rallye nebude pokračovat. Už teď jsme skoro na ATH tak korekce by byla zdravá. Já ještě mám dlouhdobé  long call a na ty vypisuji short call